Archivum 2013 június

Természetismereti séta a Sisakvirág tanösvényre

2013. június 23., vasárnap

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2013. június 29-én szombaton  természetismereti túrát szervez a Budai-hegységben a Sisakvirág tanösvényre.
Találkozás:  A 2-es  Metró, Széll Kálmán téri állomásánál  8.50  órakor.
Útvonal:  Nagykovácsi –   Homok-hegy – Nagy-Kopasz -  Csergezán Pál kilátó – Nagykovácsi    Táv: 12 km, Szint: 350 m
Túravezető: Dr. Balogh István, Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés meghívóját! Minden érdeklődőt várunk!

MTSZ-Tesco 10 millió lépés pályázat

2013. június 20., csütörtök

A Magyar Természetjáró Szövetséget szakmai közreműködőként kérte fel a Tesco Global Áruházak Zrt. A Tesco 2013 őszén új közösségi aktivitás elindítását tervezi, mely a családok, közösségek túrázási aktivitásait állítja középpontjába. Az akció az elhízás, a passzív életmód elleni küzdelem jegyében zajlik, így elsődlegesen a nem mozgó, nem túrázó embereket hivatott kicsalni a szabadba, rábírni egy kis mozgásra. Ennek érdekében arra kérték a szövetséget, hogy vállaljuk fel a túrák megszervezését országos szinten, amit a tagszervezetek bevonásával tehetünk meg.A szövetség a fentiek alapján belső pályázatot ír ki tagszervezetei részére. A TESCO az MTSZ-en keresztül pénzbeni ellenszolgáltatást nyújt a szervező tagegyesületeknek. A BTSSZ pályázati adatlappal kívánja segíteni a tagszervezeteket.

Beküldési határidő: 2013. június 30. Cím: info@termeszetjaro.hu A tárgyban kérjük beírni: TESCO

Természetbarát Tanács ülés

2013. június 20., csütörtök

Az idei második Természetbarát Tanács  (TT) ülést   2013. június  25-én, kedden 17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3. földszinti nagyteremben, amelyre minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt meghív a BTSSZ Elnöksége. A  TT ülés  napirendi pontjait a  Meghívó tartalmazza.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Megjelent a Fővárosi Önkormányzat „SZ” jelű pályázata

2013. június 16., vasárnap

A pályázat célja támogatni a Budapest területén működő sportegyesületeket és természetbarát egyesületeket, amelyek rendszeresen, széles körben igénybe vehető szabadidős sporttevékenységet, testedzési alkalmat biztosítanak a főváros lakossága számára. A pályázati nyomtatványcsomag igényelhető a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.), vagy letölthető a www.budapest.hu/palyazatok oldalról. A Pályázati felhívás és a Pályázati adatlap honlapunkról is letölthető!
A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető: Verő Beáta vezető tanácsostól (tel: 999-94-77). E-mail: verob@budapest.hu.  Ügyfélfogadási idő: hétfő-szerda: 9-11 óra, kedd-csütörtök: 13-16 óra.”

BTSSZ találkozó

2013. június 7., péntek

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2013. június 14-16. között   rendezi a Budai-hegységben a Csúcs-hegy oldalában a Menedékház utca 22-ben  a BTSSZ találkozót.
Az előző évek tapasztalatai alapján csak a szombati napra szerveztünk programokat, a péntek délelőtt az előkészületekkel: tereprendezéssel, sátorállítással, a szükséges felszerelések kiszállításával telik, a délután és az este pedig a kötetlen beszélgetésé, tábortűzé, talán szalonnasütésé, talán nótázásé. Sátorral fent lehet maradni éjszakára is.
Június 15-én, szombaton,
remélhetőleg mindenki megtalálja a neki való elfoglaltságokat: a részletes programokat tartalmazó plakát is megtekinthető. A Budai Motorklub Bridzs-szakosztálya ismét megtiszteli rendezvényünket. Ők természetesen kártyázni fognak. A Cserepes sajtműhely termékeiből kóstolás és vásárlási lehetőség lesz.
Június vasárnap 16-án
az előző nap kipihenésén túl a szerep  már a pakolásé.  16-án délben pedig ismét egy évre bezárjuk a találkozót.
A találkozó nevezési díja 500 Ft, amely a szombati egy tál meleg ételt , valamint egész napra az ásványvizet tartalmazza (A gyerekeknek és a szervezőknek is. )

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Természetvédelem – Biodiverzitás: ha meghal, vele halsz!

2013. június 7., péntek

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága a  2013.  első félévben a TPPA/2011/09/14 projekt keretében  Biodiverzitás  programsorozatot szervezett. Mennyire volt sikeres a biodiverzitás védelmére, megőrzésére irányuló tudatosítás az emberekben?! Aki eljött, látott és tapasztalt bármelyik rendezvényen is, hisz szám szerint 3 alkalommal vonultunk ki különböző helyszínekre, különböző korcsoportokat célozva, az remélhetőleg tapasztaltabb lett. Míg a fajok számának csökkenése nem áll meg, míg az ökológiai gazdálkodás nem nyer teret mindenhol és mindenkinél, míg az energiahatékonyság nem kerül a pozitív tartományba, addig van feladat! A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága tovább küzd a a biológiai sokféleség megőrzéséért mindaddig, míg eredeti szlogenünket nem tudjuk átváltoztatni: Biodiverzitás: Ha él, vele élsz! címre. A részletes beszámolót is elolvashatod.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2013. június 3., hétfő

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a klubnapjára, amely  2013. június 10-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Lapföld, Finnország címmel
Szebeni Zsuzsanna
tart előadást

Prága, Szász-Svájc címmel
Buzás Károly
tart előadást

A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!