Archivum 2022 augusztus

Megjelent a 2022-2023-as tanév Diáktúra verseny eseménynaptára

2022. augusztus 29., hétfő

A BTSSZ Ifjúsági Bizottsága a BDSZ Diáktúra Bizottságával közösen a 2022-2023-as tanévben is megrendezi a a Budapesti Diáktúra versenyt.
A diáktúra verseny részletes kiírása is megtekinthető!

A túrákat minden budapesti általános és középiskola tetszőleges létszámú csoportjai részére szervezzük. A versenyeket igény szerint öt kategóriában indítjuk, az A és K kategóriában a csapat létszám 3 fő, a V, Cs, F kategóriában tetszőleges.

A-   általános iskolásoknak, 1-8 osztályosok részére,  K- középiskolásoknak, 9-13. osztályosok részére, V- diákoknak, felnőtt kísérővel,
Cs- családoknak,  F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

A rendezők a később felmerülő akadályok miatt a változtatás jogát fenntartják. Ez esetben a módosításokról a rendezvény előtt kellő időben értesítik az iskolákat. A részletes kiírásokat kb. két héttel az esemény előtt a szervezők megküldik, illetve a www.bpdiaksport.hu honlapon a versenykiírások menüpont alatt ill. a BTSSZ honlapján és facebook oldalán is megtekinthetők. Ugyanitt a rendezvények eredményei is megtalálhatók.

Az iskolák éves szabadidős természetjáró tevékenységét e tanévben is a Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által szervezett tanítási időn kívüli túráin való részvételek alapján pontversenyben értékeljük. (Beleértve a BTSSZ és a TFSZ teljesítménytúráit, túraversenyeit is.)

A pontozásnál az eseménynaptárban szereplő rendezvényeken való részvételt (ha a csapat teljes létszámmal be is érkezik a célba) az útvonal km-ét hármas szorzóval vesszük számításba.
Bármely természetjáró kérdésben a Diáktúra Bizottság, szorgalmi időben, előzetes egyeztetés alapján fogadóórát tart a Budapesti Természetbarát Sportszövetség helyiségében (Bp. V. ker. Curia u. 3. harmadik emelet 6. szoba /folyosó végén/).

A diákok 4-8 központi túrán való részvételét, az előző évekhez hasonlóan, egyénileg is értékeljük bronz (4-5túra), ezüst (6-7túra), arany (8 túra) fokozattal, a helyszínen lepecsételt igazoló lap alapján.

Szeretettel várjuk a túrázni vágyó diákokat családjaikkal együtt!