Archivum 2007 június

BTSSZ 2007. második félévi Eseménynaptára

2007. június 30., szombat

Elkészült a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2007. második félévi   Eseménynaptára.

Az első féléves eseménynaptár szerkezetét megtartottuk: a szövetségi adatok után az egyes szakbizottságok programjai találhatók, majd végül időrendi sorrendben, táblázatban foglaltuk össze az összes programot.

Reméljük, igy mindenki megtalálja a neki megfelelő programot, illetve azt a személyt, akinél érdeklődhet a részletek felől.

Találkozzunk sok-sok közös programon, túrán találkozón!

A második félévi részletes Eseménynaptár megtekinthető itt, a borító oldalak itt  nézhetők  meg.

Sajnos az Eseménynaptárban néhány hiba található, a hibajegyzék itt tekinthető meg

BTSSZ találkozó Dunaharaszti

2007. június 11., hétfő

A BTSSZ 2007. június 29. és július 1. között rendezi meg a BTSSZ találkozót Dunaharasztiban a DMTK Vízitelepén a Sporszigeten.

A találkozó alkalmával lehetőség van egy  vagy több napos programokra.

Szállás sátrazással.

Program lehetőségek:

  • főzés bográcsban
  • séta az úszóláp megtekintésére
  • vetélkedők
  • labdajátékok
  • tábortűz

Gyertek töltsünk együtt néhány szép órát!

Eredményes túravezető tanfolyamok Budapesten

2007. június 8., péntek

A felsőfokú  ezüstjelvényes tanfolyam 2006  őszén kezdődött  és a kötelező gyakorlatok után  idén fejeződött be a gyakorlati vizsgával.  A középfokú bronzjelvényes túravezető tanfolyam 2007 tavaszán indult és a Oktatási bizottság  döntése alapján  a két tanfolyam vizsgáit  egy időben,  közös helyen  a börzsönyi Királyréten tartották meg.

A BTSSZ Oktatási Bizottsága 2007. június 2-3-án  a vizsgák megtartásával eredményes túravezető tanfolyamokat zárt le.

Mindkét tanfolyamot 19-19 fő fejezte be a sikeres vizsgával,  ami  reményeket ad a jövő számára, hogy a természetjárás újabb értékes aktivistákkal bővült. 

Gratuláluk minden új túravezetőnek és jó túrázást és túravezetést kivánunk a BTSSZ Elnökség nevében.

Tanévzáró túratalálkozó 2007. június 9.

2007. június 7., csütörtök

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és Budapesti Diáksport Szövetség a Tanévzáró túratalálkozóját 2007. június 9-én (szombaton) delelőtt rendezi meg a  Budai hegységben a Solymári réten a Szarkavár alatt.

A túratalálkozó színhelye megközelíthető Hűvösvölgyből a 64-es autóbusszal.

Minden általános és középiskola természetjáró csapatára és egyéni diáktúrázójára számítunk, akik részt vettek a tanév folyamán szervezett rendezvényeinken, vagy ezután szeretnének bekapcsolódni a természetjárásba. 

Szigeti Sportvarázs 2007. június 15-16-17. Margitsziget

2007. június 7., csütörtök

 

A Budapest Főváros önkormányzata által szervezett Szigeti Sportvarázs néven népszerűvé vált rendezvénysorozaton elsősorban a családokat és a diákokat várjuk. Ez a hétvége elsősorban azoknak az örömét szolgálja, akik számára a rendszeres testmozgás gondolata nem idegen, akik már felismerték a környezettudatos életmód jelentőségét. A Margitsziget 8 legismertebb pontján találkozhatnak a színes programokkal. Megrendezik a streetball tornát, de emellett a strand és parkröplabda, strandfoci és kézilabda bajnokságot is. A Palatinuson kite és rafting bemutatók, a Hajós Alfréd uszodában búvárkodás várja az érdeklődőket. A Duna sem maradhat ki a showból, mert ott evezőshajókban, sárkányhajóban is vízre lehet szállni. A sporttánctól a munkakutyákig, a történelmi íjászoktól a rádiós rókavadászatig számtalan bemutató igyekszik kedvet csinálni a sporthoz, a mozgáshoz. Akinek pedig szurkolni lenne kedve, a színész-újságíró labdarúgó rangadón vagy éppen a sportcsillagok találkozóján lelkendezhet. A kicsikről sem feledkezhet meg egyetlen szervező sem, aki a családok kiszolgálására helyezi a hangsúlyt. A Coca Cola testébresztő programja mindenkit megmozgat majd. A rendezők a fogyatékkal élőkhöz is közel viszik a sportolás örömét, de ugyanígy a nyugdíjasok sem maradhatnak ki a sorból a természetjáró eseményekkel.

A Budapesti Temészetbarát Sportszövetség  is  részt vesz a programok szervezésében, rendezvény sátrunk a Nagyréten lesz felállítva, ahol aktivistáink várják információkkal és program ajánlatokkal  az érdeklődőket.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a rendezvényeinken!

A BTSSZ részletes programjait itt tekintheti meg! 

Egyéb rendezvényekről a  www.szigetisportvarazs.hu  honlapon tud tájékozódni!

Kedvezményes belépőjegy az MTSZ tagoknak a Gödöllői Királyi Kastélyba

2007. június 5., kedd

Május 22-én a Gödöllői Királyi Kastély Kht. és a Magyar Természetbarát Szövetség Együttműködési megállapodást kötött a belföldi turizmusban folytatott tevékenységük előmozdítására.

A megállapodás keretében a Királyi Kastély az állandó kiállítások megtekintésére szolgáló belépőjegyek árából minden kategóriában 50 % kedvezményt ad az érvényes tagsági igazolványt felmutató MTSZ-tagoknak. A kedvezmény a főszezonon (05.01-08.31.) kívűl egész évben érvényes.

Az MTSZ vállalja a Kastély népszerűsítését, annak szórólapjainak, plakátjainak elhelyezését találkozóin.

A megállapodást Dr. Révész T. Mihály, a Gödöllői Királyi Kastély Kht. igazgatója és Szabó Imre, az MTSZ elnöke írta alá.

Képek az aláírásról: