Archivum 2007 december

Köszöntő

2007. december 24., hétfő

Kellemes karácsonyi ünnepeket  és békés, boldog és túrákban gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek!

BTSSZ Közgyűlés 2008

2007. december 24., hétfő

Értesítjük a tagszervezeteinket és minden természetjárás iránt érdeklődőt, hogy a Budapesti Természetbarát Sportszövetség  éves rendes közgyűlése 2008. április 24-én, csütörtökön 17 órakor  lesz.

Helyszín:  1053 Budapest Curia utca 3. földszinti Tanácsterem.

Felhívás a XV. kerületi természetbarátokhoz

2007. december 16., vasárnap

Keressük a kerületben lakó szervezett természetjárókat, túrázni szeretőket és barátaikat, legyenek bármilyen korosztályhoz tartozók! Közel 10 éve nincs kerületi Természetbarát Bizottság, amely összefogná az egymástól függetlenül még működő csoportokat. A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és az Önkormányzat felkérésére az Északi Fény Természetjáró Egyesület felhívással fordul a XV. kerületiben még működő természetjáró szakosztályokhoz, baráti körökhöz:

alakítsuk meg ismét a kerületi Természetbarát Bizottságot!

Összefogva szélesebb körben tudnánk szervezni az érdeklődők számára túrákat, programokat, sikeresebben kutathatnánk fel támogatási lehetőségeket.

Mutassuk meg, hogy a kerületünkben is van aktív, a természetjárásért tenni akaró elkötelezettség!

Keressük meg egymást!          Várjuk jelentkezéseteket!

Reményi Pál az Északi Fény Természetjáró Egyesület elnöke.

Jelentkezés: Reményi Pál Tel: 06-20-950-9491, Reményi Pálné Tel: 06-20-8030606 

Koszorúzások Olaszországban

2007. december 15., szombat

Az Olajipari Természetbarát SE 50 fős csapata 2007. szeptemberében az olaszországi Tonále hágó környékén túrázott. A környéken húzódtak  az  I. világháború olasz-osztrák front védvonalai.

A túránkon  a Doberdói dombság tetején lévő St. Michele falu felett elterülő I. világháborús emlékhelyre utaztunk. Az ünnepség során felkerestük  az emlékhely osztrák és közös olasz-magyar emlékművet, ahol ünnepélyesen elhelyeztük a Magyar Természetbarát Szövetség és az Olajipari természetbarát SE koszorúit és főhajtással tisztelegtünk a hősök emlékének. A túráról Quitt András készített rövid beszámolót, amely itt olvasható.

A túra során Bresciában  megkoszorúztuk a nagy olasz szabadsághős Guiseppe Garibaldi (1807-1882)  szobrát a születésének 200. évfordulója alkalmával rendezett ünnepségeken.

Az alábbiakban néhány kép látható a turáról, amelyek közül az első kettő a doberdói koszorúzáson, a másik kettő a Besciában a Garibaldi szobor koszorúzáskor készült:

                                          

Eredményhirdetés

2007. december 15., szombat

Eredményesen lezajlott  a 2007. évben elöször kiírt  ötfordulós  Budapesti Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság. Az eredményhirdetésre  és dijkiosztásra 2007. december 11-én  Természetbarát Tanács ülésén került sor.

Három kategóriában (ifjusági, családi és felnőtt) az első három helyezett csapat kapott serleg, érem és oklevél díjjazást.

A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság  Végeredménye az alábbiakban tekinthető meg.

Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!

BTSSZ Eseménynaptár 2008

2007. december 11., kedd

Örömmel tájékoztatjuk a természetbarátokat  és minden érdeklődőt,  hogy megjelent a BTSSZ 2008. évi Eseménynaptára. A 2007. évi tapasztalatokat felhasználva új formában, egységes  egész éves eseménynaptárt készítettünk, amelyben szakági témák szerinti csoportosításban jelennek meg a programok.

A BTSSZ a 2008-as évet a családnak,  gyermekeknek, szülőknek és a nagyszülőknek szenteli és meghirdeti a “Család éve a BTSSZ-nél – Túrázz velünk és a családdal” eseménysorozatot. Reméljük, hogy a hétvégi programok alakalmával szép élményekkel gazdagodva  tölthetik együtt a családok szabadidejüket, a közös kirándulások a gyermekkek számára is nélkülözhetetlenné,  életformává téve a rendszeres túrázást. 

Reméljük, hogy az  új  Eseménynaptár  elnyeri mindenki tetszését.

Jó időt,  jó túrázást kivánunk mindenkinek!

Kitüntetés

2007. december 10., hétfő

Kovács Gyulát  a  III. kerületi Természetbarát Bizottság elnökét  az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete a 2006. évben végzett kiemelkedő sportmunkájának elismeréseként  2007. november 30-án  Óbuda-Békásmegyer Sportjáért Emlékplakettel tüntette ki.

Gratulálunk az elismeréshez és egyúttal további sikeres munkát kívánunk!

Az alábbiakban néhány fényképet láthatunk  a kitüntetésről:

                            

Mikulás túrák a Budai hegységben

2007. december 6., csütörtök

A BTSSZ Gyalogtúra Bizottsága és a III.  kerületi Természetbarát Bizottság 2007. december 8-án, szombaton Mikulás túrát  szervez a III. kerületi Pihenőházban ( Bp. III Menedékház u. 22). Az Erdei Mikulás 11-13 óra között várja a gyerekeket a szülőkkel együtt a Pihenőháznál. A Mikulás túra részletes programja itt olvasható.

A BTSSZ Benke Rezső Nyílt túra és táborozási Bizottsága 2007 december 9-én, vasárnap  Mikulás túrát szervez a Budai hegységben. Találkozás: 9.30 órakor a Moszkva téren. A Mikulás túra részletes útvonala és egyéb tudnivalók a  Meghívóban  tekinthetők meg.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a fenti programokra!

“Rockenbauer Pál ” Budapesti Túravezetők Klubja

2007. december 5., szerda

A BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt a 2007. december 10-én hétfőn  16.30 órakor a Budapest  V. ker. Arany János utca 10. II. emeleti klubhelységben tartandó   Klubnapra.

A részletes programok a  Klubnap   Meghívójában olvashatók.

                                       Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A változtatás jogát fenntartjuk

Meghívó Természetbarát Tanács ülésre 2007. december 11.

2007. december 3., hétfő

Az ezévi utolsó  Természetbarát Tanács  (TT)  ülést  2007.  december 11-én, kedden  17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3. földszinti nagyteremben, amelyre minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt meghív a BTSSZ elnöksége.

A  TT ülés  a napirendi pontjait a  Meghívó  tartalmazza.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a TT ülés helyszínén a Térképkirály által forgalmazott turista térképeket és egyéb túrista kiadványokat fogunk árusítani.

Minden érdeklődőt szerettel várunk!