Archivum 2017 október

Kegyeleti Emléktúra a Budai-hegységben

2017. október 31., kedd

BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága és a Erzsébetváros Természetbarát Sportszövetség
2017. november 4-én szombaton kegyeleti emléktúrát szervez a Budai-hegységben a Magaskő-Kőfejtőbe.
V
árjuk szeretettel a túratársakat és szakosztályokat. Megemlékezés 11-órakor.
Kedvcsinálásul tekintse meg az Emléktúra   zenés meghívóját!

Találkozás: november 04-én, szombaton 8 óra 50-kor a Széll Kálmán téren a 21-es busz végállomásánál.
Nyílt túra útvonal:
KFKI – Magaskő-kőfejtő (BTSSZ emlékhely) Makkosmária – Virág-völgy – Csacsi-rét – Normafa
Táv: 5 km,        szint: 150 m
Túravezetők: Dr. Balogh Istvánné, Telek György

Újabb utakkal gyarapodott a Budai-hegység jelzett turista úthálózata

2017. október 22., vasárnap

1. Jelzett turistaút vezet a Budakeszi Vadasparktól a Katonasírokig

A természetjárók kérésének eleget téve a Budapesti Természetbarát Sportszövetség új Sárga + jelzésű turistautat létesített a Budakeszi Vadaspark és a Katonasírok között. Az új turistaút létesítésével megszűnt a Vadaspark úthálózatának puffer jellege, megteremtődött az átjárhatósága, és a közvetlen eljutás biztosítva lett jelzett turistautakon a 22-es autóbusz Országos Korányi Intézet megállójától (itt még érvényes a BKK Budapest bérlete) a Nagy-Kopaszra.

2. Új Zöld körséta létesült a János-hegy alatt

Az útvonal kirándulók általi magas látogatottsága miatt visszaállításra került a 2007-ben megszüntetett Tündér-hegyi Zöld körsétaút. A körséta 3,2 km hosszú, gyalogosan megközelíthető a 155-ös autóbusz Zugliget végállomásától a Zöld + , majd a Zöld sáv jelzésű turistautakról, a 22-es autóbusz Szépjuhászné megállójától a Zöld + jelzésű turistaútról, és a 291-es autóbusz Zugliget, libegő végállomása felől a Zöld háromszög jelzésű turistaúton.

A  változások részletes térkép mellékletekkel ellátott leírása is megtekinthető!

Karácsony előtti sítábor Ausztriában

2017. október 22., vasárnap

A Természetjáró és Sí Sportegyesület 2017. december 17-21. között karácsony előtti sítábort szervez  Auszriában  Hirscheggbe,
amelynek részletes kiírását megtekintheti! Utazás egyénileg.
Érdeklődés  és jelentkezés:
Keszte Zsuzsánál a zsuzsa.keszte@gmail.com e-mail címen november 20-ig.

Turistaút változások a Budai-hegységben Normafa-lejtő és a Jánoshegy környékén

2017. október 11., szerda

1. Turista út változások a Normafa-lejtő környékén
A BTSSZ Technikai Bizottsága értesíti a turistákat, hogy a Normafa Park kérésére a területre tervezett télisport beruházások miatt a Normafa-lejtő környéki turistautak nyomvonala megváltoztatásra került az alábbiak szerint.

a.  Zöld + jelzésű turistaút nyomvonalának módosítása:
A sípályák melletti erdőből az új nyomvonal a Normafa úton halad a Normafa út – Eötvös út kereszteződéséig, majd onnan a Magyar Zarándokút nyomvonalán halad tovább a Rétes büfé irányába. A Rétes büfé magasságában csatlakozik vissza a Zöld + eredeti nyomvonalába.

b.   Zöld sáv jelzésű turistaút nyomvonalának módosítása
A Normafa út – Eötvös út kereszteződésétől a Magyar Zarándokút nyomvonalán halad tovább a Rétes büfé irányába, majd a Rétes büfé magasságában csatlakozik vissza a Zöld sáv eredeti nyomvonalába.

2. Jelzett  turistautak vezetnek a Jánoshegyi átjáró barlanghoz

A Normafa Park kérésére a Budapesti Természetbarát Sportszövetség új turistautakat létesített a János-hegyi átjáró barlanghoz. A Piros sáv jelzésű turistaútból a János-hegyen ágazik ki a Piros barlang jelzésű turistaút, és 500 m hosszon vezet a barlang bejáratáig. A Zöld háromszög jelzésű turistaútból a Jánoshegyi útnál ágazik ki a Zöld barlang jelzésű turistaút, és 100 m hosszon vezet az átjáró barlang bejáratáig. Az útvonal változás térképe is megtekinthető!

A Jánoshegyi átjáró barlang bejárataBTSSZ Emléktúra a Klastromkútnál

2017. október 7., szombat

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség, Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2017. október 7-án, szombaton 11 órakor   koszorúzással egybekötött megemlékezésre hív minden érdeklődő természetbarátot Pilisszentkereszten a Klastromkúthoz.
Az ünnepségre központi túrát szervezünk! Tekintse meg a rendezvény zenés  meghívóját!
Találkozás:
Batthyány tér HÉV végállomása 7.50 órakIndulás: 7 óra 59 – kor. Jegyváltás: HÉV-el Pomázig + busz Pilisszentkeresztig
Gyalogtúra
útvonala: Pilisszentkereszt – Kolostorrom – Klastrom-kút – Pilisszentkereszt   Táv: 4 km,  szint: 100 m
Túravezető:
Telek György

Önálló megközelítés: Pilisszentkereszt központjától kb. 1,5 km, Dobogókőről pl. Z+, majd Z (kb. 8 km), Pomázról a dobogókői busszal Pilisszentkereszt, Pilisszántói elágazásig (Pomázról indul: minden óra’55-kor, menetidő: kb. 25 perc).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Lokomotív 424 teljesítménytúra

2017. október 3., kedd

A Lokomotív Turista Egyesület és a Vasutas Természetjárók Szövetsége a teljesítménytúrákat kedvelő természetjáró sporttársak számára 2017-ben megszakítás
nélkül immár harmincharmadik alkalommal rendezi meg 2017. október 7-én  a Lokomotív 424-es teljesítménytúrát több fokozatban a Börzsöny-hegységben.
A teljesítménytúra  részletes kiírása is megtekinthető!

Őszi Trapp teljesítménytúra

2017. október 2., hétfő

A BTSSZ Gyalogtúra, Verseny és Rendezvény Bizottsága   2017. október 14-én, szombaton  tizedszer rendezi meg az  Őszi Trapp teljesítménytúrát.részletes kiírás is megtekinthető!
Indítás helye, ideje:
Pilisszentlászló „JÁNOŠIKOVA KRČMA” (Béke u. 8.).  A templommal szemben induló utcában jobbra kb. 200m  7.30 – 10.00 óra között

Útvonal: Pilisszentlászló – Lajos-forrás – Nagy-Csikóvár – Kis-Csikóvár – volt Csikóváraljai th. – Oszoly- pihenő (Berda József emlékhely) – Oszoly-nyereg – Csúcs-hegy – Majdán-nyereg – Kevély-nyereg – Teve-szikla – Köves-bérc – Solymári-völgy – Csúcs-hegyi-nyereg – Guckler Károly út – Virágos-nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház     Táv: 26 km,   szint: 1000 m, szintidő: 7 óra

ELŐNEVEZÉS AZ ŐSZI TRAPPON

Az Őszi Trapp teljesítménytúrán bevezetjük az előnevezést, melynek előnye, hogy a túra rajtjában nem kell a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével foglalkozni, csupán a jelige bemondásával átvenni a menetkartont és aláírni a kitöltött jelentkezési lapot. Az előnevezés legkésőbb október 9-ig (hétfőig) lehetséges, de helyszíni nevezésre ezután is van lehetőség.

Az előnevezés folyamata a következő:
1. A https://goo.gl/forms/021ePy4ppOylII683 linkre kattintva megjelenő kérdőívet ki kell tölteni. Több személy együttes indulása esetén (család, baráti társaság, iskola, stb.) kérjük, hogy minden nevezettnek ugyanazt a jeligét adják sorszámozva (pl. Pitypang-1, Pitypang-2, stb.)
2. A nevezési díjat a BTSSZ bankszámlájára (számlaszám: CIB BANK: 10700691-44911102- 51100005) kell utalni, vagy a BTSSZ irodájában (Budapest, V. ker. Curia utca 3. III. em. 6.) készpénzben befizetni úgy, hogy az összeg a BTSSZ-hez legkésőbb október 10-ig beérkezzen. A pontos beazonosítás érdekében “közlemény” rovatba kérjük a jeligét beírni. Több személy együttes nevezése esetén a jeligét természetesen csak egyszer kell beírni, a sorszámok feltüntetésével (pl. Pitypang 1-4).
AZ ELŐNEVEZÉS CSAK A NEVEZÉSI DÍJ HATÁRIDŐN BELÜL TÖRTÉNŐ UTALÁSÁVAL VAGY BEFIZETÉSÉVEL  ÉRVÉNYES!

A túra előtti csütörtökön a BTSSZ honlapján közzétesszük az érvényes nevezések listáját.

Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2017. október 1., vasárnap

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2016. II. félév következő  klubnapjára, amely  2017. október  9-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény  Meghívója is megtekinthető. A klubnapon a következő programok lesznek:

Dolomitok címmel
Paulik Attila túravezető és

Felvidék, Várhosszúrét címmel
Erdősi Pongrác túravezető
tartanak előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!