Archivum 2009 május

Szigeti Sportvarázs 2009. június 5-6-7. Margitsziget

2009. május 29., péntek

Bízunk benne, hogy visszatérő vendégeink legtöbbje már a tavalyi Szigeti Sportvarázs után védetté tette a naptárában az idei június 5 és 7 közötti hétvégét. Elvégre hagyományok is vannak a világon. Még pedig pont azért, hogy ragaszkodjunk hozzájuk.
A Szigeti Sportvarázs is megérte azt a kort, hogy már hagyományosnak nevezhető. Elvégre ötödik éve buzdul neki a szervező, a szponzor, a média, a sportvezető, a szertáros és mindenki, hogy egy kellemes, felejthetetlen élményekkel teli hétvégét varázsoljon a Margitsziget ősi fái köré. Ez a varázslat eddig minden évben sikeres volt, mindig előkerült a “nyúl a cilinderből”. Ehhez sok-sok minden mellett leginkább az kell, hogy Ti magatok varázsoljatok, ejtsétek ámulatba a haverokat, a szülőket, a barátokat vagy barátnőket, a nagyit, de legfőképpen saját magatokat. Saját örömére jöjjön idén is mindenki, játszani, szórakozni, ismerkedni az újdonságokkal, barátkozni mindennel, ami sport. Mert, hogy ezen a hétvégén a Margitsziget kiemelten a mozgásról szól. No meg arról, hogy minden program ingyenes, arról, hogy a próbákon nyerni is lehet, arról is, hogy egészségszűrés és Öko falu vár, de leginkább arról szól, hogy itt megerősödhet benned a tudat, sportolni érdemes, sportolni jó, sportolni kell. A kor, de még inkább a jövő kor embere már csak így élhet. Persze, ha csak egy cseppet is érdekli az egészsége. Gyere idén is és légy büszke arra, hogy a sport a barátod.

A Budapesti Temészetbarát Sportszövetség  is  részt vesz a programok szervezésében, rendezvény sátrunk a Nagyréten a Víztorony felőli oldalon  lesz felállítva, ahol aktivistáink június 5-én pénteken 14  órától június 7-én vasárnap 18 óráig várják információkkal és program ajánlatokkal  az érdeklődőket.
Tallózás a természetjáró programokból:
- Ismerd meg a Margitszigetet séta
- Kalandpálya a Palatínusz strandon
- Vízi bemutató és evezési lehetőség az Építők Csónakháznál
- Családi természetjáró akadályverseny: növényfelismerés, térképismeret, útvonaltervezés, memóriapróba, egészségügyi ismeretek, ügyességi versenyek

A   BTSSZ részletes program ajánlata   is megtekinthető!

Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt egy zenés  Meghívóval  a rendezvényeinkre!

Egyéb rendezvényekről a 
www.szigetisportvarazs.hu  honlapon tud tájékozódni!

“Élen a tanulásban, élen a sportban 2009″

2009. május 26., kedd

A Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és szociálpolitikai valamint a Oktatási és ifjúságpolitikai bizottságai felhívást tettek közzé az “Élen a tanulásban, élen a sportban 2009″ fővárosi kitüntető cím elnyerésére a tanulásban és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok számára.
A pályázat beadási határideje: 2009. június 22.

részletes kiírás  is megtekinthető!

Buda Bércein tavaszi teljesítménytúra

2009. május 18., hétfő

A BTSSZ Gyalogtúra és Rendezvény Bizottság   2009. május 23-án szombaton rendezi meg a  Buda Bércein tavaszi teljesítmény túrát.
A túra útvonala:

Rajt 137-es autobusz végállomása – Rózsika forrás – Zsiroshegy – Vörös pocsolya – Fekete fej – Szépjuhászné – Makkosmária – Normafa – János hegy – Nagyhárs hegy – Vadaskerti emlékmű -  Árpád kilátó – Hármashatárhegy- Cél Menedékház utca 22.
Táv: 49 km      Szint: 1960 m        Szintidő: 12  óra

Információ és előzetes nevezés:  a BTSSZ Központban szerdai napokon 16-18 óra között Bp. Curia utca 3. 1 1/2 emelet, telefon: 266-5925.
A teljesítménytúra  részletes kiírása  is elolvasható.

Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség!

Köztársaság Kupa gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny

2009. május 18., hétfő

A Zöldsport Egyesület és  a BTSSZ Benke Rezső Szakosztály  az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség támogatásával 2009. május 23-án rendezi a XIII.  Köztársaság Kupát.
A Köztársaság  Kupa  egyben a  Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság  6. fordulója.
A verseny  helye: Budapest, II, Adyligettől DNy-ra eső Julianna-major Cserkésztábor.
Megközelítés: a Hűvösvölgyből induló 263-as busszal Adyliget, Feketefej utcáig, majd onnan  gyalog a Petneházi-rétig és tovább az aszfaltozott úton. Az út kocsival is végig járható.
Rajtidő:  8 és 10 óra között 2 percenként.
További  információk és a nevezési lap a részletes kiírásban olvashatók!

Kellemes időtöltést és eredményes versenyzést kíván a RENDEZŐSÉG!


Lokó ünnepség Szokolyán

2009. május 18., hétfő

A Lokomotív Turista Egyesület 2009. május 16-án a szokolyai Lokó tanyán, az egyesület kulcsos házánál tartotta meg a 2009. évi jubileumi Emléknapját. Az 1949. május 13-ai alapítás 60. évfordulójának megünneplésére száz főt is meghaladó ünneplő gyülekezet jött össze, közöttük a jelenlegi tagok és számosak, akik néhány évtizeddel előbb voltak tagjai az egyesületnek, továbbá azok is, akik a 60 évvel ezelőtti alapítás aktív résztvevői voltak.
A bensőséges ünneplést követően gyalogtúra indult a közeli Nagy-Kő-hegyre. A túrát a Samu bácsi által 1989-ben faragott Szent István-bottal a kézben, Ispánovity Márton ügyvezető elnök vezette. A jelenlévők több mint fele, kb. 50-60 fő vállalkozott arra, hogy jelen legyen a Lokó pihenő avatásán. A pihenőn elhelyezett nemzetiszínű szalagot Imrik Márta elnök asszony vágta el, majd ünnepi pezsgőzés következett. Az ünneplést kicsit lerövidítette, hogy a Csóványos felől sötét zivatarfelhők érkeztek, és a hőmérséklet is hűvösre változott. De szerencsénk volt, és az eső elmaradt. Bár érdekes lett volna kipróbálni, hogy hány ember fér be a pihenő alá egy nagyobb eső idején.
Az ünnepségről és a Lokó pihenő avatásról  további  részletek  és fényképek a láthatók Lokomotív TE honlapján.

Kőbánya Kupa tájékozódási verseny

2009. május 11., hétfő

Kőbányai Természetbarát Szakbizottság  2008. május 17-én vasárnap rendezi meg  a Kőbánya Kupa tájékozódási versenyt a Pesti síkságon, a Ferihegyi-erdő térségében.
A Kőbánya  Kupa Kupa egyben a  Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság  része is egyúttal.
A verseny színhelye megközelíthető tömegközlekedéssel Budapesten Rákoskeresztúrról vagy Kőbánya-Kispestről a 98-as autóbusszal, amelyről mindkét irányból a Frangepán utcánál kell leszállni.
A jelentkezés és indítás a Frangepán utcából nyíló 3. utca,  a Toldi M. utca végén,  az erdő szélén  lesz. Nevezés  8.15-8.30 óráig.  Nevezés díjtalan!   Indítás 9.00 órától folyamatosan.
Érdeklődés és előzetes nevezés Kovács Tamás elnöknél  a 30/238-2197-es telefonon, vagy e-mailban a tamas3kovacs@freemail   címen.
További tudnivalók a  részletes kiírásban  olvashatók!

Várunk minden érdeklődőt!

MTSZ közgyűlés

2009. május 6., szerda

A Magyar Természetbarát Szövetség 2009. május 16-án (szombaton)  tartja a éves közgyűlését  az MTSZ központban 1065 Budapest Bajcsi-Zs. út 31. II/3.).

Napirend:

  1. Tájékoztató az MTSZ  ügyvezető elnökségének és elnökségének az elmúlt évi tevékenységéről      Előadó:   Szabó Imre, Duró Imre)
  2. Az MTSZ 2008. évi közhasznú egyszerüsítetett éves beszámolójának és közhasznú jelentésének elfogadása     Előadó: Bognár Mária
    A Számvizsgáló Bizottság beszámolója  Előadó: Bitó Sándor
  3. Az MTSZ 2009. évi költségvetési tervének elfogadása   Előadó: Bognár Mária
  4. Kelet-magyar elnökségi tag választása

Rockenbauer Pál ” Budapesti Túravezetők Klubja

2009. május 5., kedd

 BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt 2009. május 11-én hétfőn 16.30 órakor a Budapest  V.  Arany János utca 10. II. emeleti Kodály teremben tartandó Klubnapra, ahol

Egyiptom


Előadó: Dr. Vanek Zsuzsanna

témában  tart előadást.

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!              A változtatás jogát fenntartjuk!