Archivum 2014 március

Természetbarát Tanács ülés

2014. március 19., szerda

Az idei első Természetbarát Tanács  (TT) ülést   2014.  március  25-én, kedden 18  órakor tartjuk a Curia utca 3. földszinti  Kapcsos Lajosné teremben, amelyre minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt meghív a BTSSZ Elnöksége. A  TT ülés  a napirendi pontjait a  Meghívó tartalmazza.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tavaszi Tájékozódási Túraverseny diákoknak

2014. március 18., kedd

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Budapesti Diáksport Szövetség Diáktúra eseménynaptárában szereplő tavaszi túraverseny a Budai hegységben a Csiki-hegyek térségében április 12-én kerül megrendezésre.
NEVEZÉS
: 9 és 10 óra között Csillebércen, a 21-es autóbusz végállomásánál lévő KFKI Sport telepen a Rajt helynél.

Indítás: folyamatosan a jelentkezések sorrendjében.

MEGKÖZELÍTHETŐ: a Széll Kálmán térről (Várfok utcából) induló 21-es (nem 21A) autóbusszal, mely szombaton de. 20 percenként indul.

A rendezvény részletes kiírása is megtekinthető!

Természetvédelmi bemutató túra a Normafához. Mi lesz veled Normafa?

2014. március 4., kedd

A BTSSZ TeSZ Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát Szövetség  és az  ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2014. március 8-án szombaton Természetismereti és Nőnapi sétát  szervez a Budai-hegységben a Normafa és környékére
Útvonal: Normafa gyermekvasút buszmegálló - Normafa-lejtő – Normafa – Anna-rét – „tervezett sí pályák – tervezett bob pálya – tervezett felvonó helyszíneinek megtekintése” – Normafa lejtő – Harang-völgy – Béla király út. Táv: 8 km,            szint: 100 m.
Találkozás: Széll Kálmán tér  Metró feljárat 9 órakor.
Túravezetők: Telek György, Dr.Balogh Istvánné.
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés meghívóját!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2014. március 1., szombat

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a következő klubnapjára, amely  2014. március 10-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Egészségünk címmel
Monspart Sarolta tájfutó világbajnok

A Csendes óceán két partján címmel
Dr. Feledy Péter újságíró
tart előadást

A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

XXI. GYOT 2014 Vác

2014. március 1., szombat

A  Gyalogtúrázók XXI. Országos Találkozója 2014. június 6-9. között Vác és környékén kerül megrendezésre . A megjelent programfüzetben a kirándulások, a kerékpáros, a gyalogos és teljesítmény túrák mellett családi, valamint kulturális programok is szerepelnek.  További részletes és friss  információk olvashatók az erre célra létrehozott, a BTSSZ honlap nyitó oldaláról  elérhető a GYOT  2014 linken!
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők, a Pest Megyei Természetbarát Szövetség, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a találkozó tartalmas lebonyolításban részt vevő egyesületek!

Természetvédelmi klub

2014. március 1., szombat

Az MTSZ Természetvédelmi Szakbizottsága szervezésében 2014.  március 3. hétfő 17-20-ig természetvédelmi klubnap lesz a  Főváros Sportházban (1053 Budapest, Curia u. 3.).

Program:
17:00-18:00 Ismerkedés, beszélgetés, eszmecsere, aktualitások:… stb, és az MTSZ természetvédelmi tevékenysége  (Telek György, Németh Imre)

18:00-19:00 A természetvédelem helyzete hazánkban (kormány, NGO-k, lakosság)  Ea.: Farkas István MTVSZ

19:00-20:00 A természetvédelem helyzete hazánkban (kormány, NGO-k, lakosság) Ea.:  Szabó Imre OGY képviselő

Minden érdeklődőt szeretettel vár az MTSZ Természetvédelmi Szakbizottsága!