Négy évszak túrái

2022. január 9-től beindulnak  a Négy évszak túrái túramozgalom túrái.
Az alábbiakban az aktuális túra részletes kiírását olvashatjuk és a logó is megtekinthető:

A Négy Évszak Túrái BTSSZ túramozgalom zárótúrája

Kedves  és szeretve  tisztelt Túratársak!

Fellelkesülve a Mogyoró-hegy, valamint a Nagy-Villám nyújtotta havas élményeken,  december 18-án Advent utolsó vasárnapján – más természetjáró szakosztályok tagjaival kiegészülve – mesmeg egy lélekemelő, nagyon látványos túrán vehetünk részt, hogy elrévedjünk a Pálos-kolostor romjainak történetén, gyönyörködjünk a Felső-Ecset-hegyről (478 m), valamint a Hirsch-oromról (414 m) látható panorámában,  miközben élvezzük az erdei ösvények váratlan fordulatait, az emelkedők és a lejtők változatosságát.

A HASE Komocsin József  túravezető vezetésével 2022. december 18-án vasárnap rendezi a a Pilis-ben a Négy évszak túrái túramozgalom zárótúráját.
Találkozás :
december 18-án 9 órakor a Két-Bükkfa-nyeregben

A találkozó hely megközelíthető a Batthyány térről  7:1-kor indul szentendrei HÉV-vel, amely 7:50-kor van Pomázon.
Pomázról a
a 860-as számú Volánbusz  08.15-kor indul, és  érkezik: 08. 50-kor a Két Bükkfa-nyereghez.

Útvonal gyalog: Két-bükkfa-nyereg — Z-turistaút — P+-turistaút —PSGy-turistaút — Pilisszentlélek, P-turistaút — Pálos kolostorrom K-i széle (rövid Pihenő) — P-turistaút — PZ-turistaút — Felső- Ecset-hegy K-i része — P-turistaút — Alsó-Ecset-hegy (452 m) — Hirsch-orom (414 m) Pihenő és visszafordulás — P-turistaút — Erdészeti út DK-re — Z-turistaút — Zarándokút-oszlop — Z-turistaút — Felső-rét — P+Z Gy-turistaút — Z-turistaút — Két-bükkfa-nyereg (Ingyen ölelések szétosztása).  Táv:10 km, szint 350 m.

Tudnivalók: AZ IDŐJÁRÁSRÓL: Vasárnap nyugodt, nagyobbrészt napos, frontmentes idő a legvalószínűbb, -4-+1 °C–os nappali hőmérsékletre számíthatunk.
Készüljetek fel, hogy hóban is gyalogolhatunk! Melegítő folyadékot, sapkát, kesztyűt, túrabotokat szíveskedjetek magatokkal hozni!
Visszaérkezés a délutáni órákban.

Jelentkezés és érdeklődés: Dr. Babits Lajos túravezetőnél +36/70-540-6223 telefonon, vagy a babitslajos@gmail.com e-mail címen,
illetve Komócsin József túravezetőnél a 36/20-962-9314 telefonon vagy a kom53@t-online.hu email címe.

Jó időt és kellemes túrázást kívánunk!

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt.   A túravezetők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Kedves Turisták!   Tisztelt Budapesti lakosok!
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség elnöksége a 2020-ban meghirdetett 30 év 30 túra mozgalmat sikeresnek könyvelte el. Mindezt a Covid vírusjárvány dacára. Terveztük, hogy folytatni fogjuk, de sajnos a 2021-es év még rosszabbul kezdődött, mint az előző és így a terveinket is áthúzta.  Nem tudtuk elindítani a folytatását e-túránknak. Volt időnk gondolkodni, hogy mi legyen folytassuk-e?
Végül csak kialakult, hogy legyen folytatása. A nyár végi elnökségi ülésünkön végleges döntés született, hogy folytassuk a szervezett túrázást, de új néven,

Tehát új nevet kellett kitalálnunk, így lett „Négy évszak túrái” az új túramozgalom neve.

A tagszervezeteinktől beérkezett túrákat összesítettük és a Gyalogtúra bizottságunk ezeket elkezdte feldolgozni és az Igazoló füzet arculatát kialakítani.
Mostanra elkészült a kiírást, amely meg is tekinthető!
A füzetek már csak nyomtatásra és fűzésre várnak. A kiírás felkerül honlapunkra www.btssz.hu tehát itt mindenki megtudja nézni és tud előre tájékozódni a túrákról.

A füzet 2022 január 4-től 11:00 – 14:00 óra között a Szövetségünk irodájában személyesen is megvásárolható. Meghirdetett túrák vezetőinél is lesz igazoló füzet korlátozott számban.

A Négy észak túrái füzet ára 1500 Ft, mely tartalmazza a füzet bekerülési költségét a díjazást és az emléklapot.

Az elnökség optimista abban, hogy ezen túramozgalmunknak olyan sikere lesz, mint a 2020-ban kiírt túramozgalmunk volt.

Mindenkit szeretettel várunk és kívánunk mindenkinek sikerest részvételt a túrákon.

Matolcsi György BTSSZ elnök

30 év 30 túra mozgalom archívum