Archivum 2016 november

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2016. november 29., kedd

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2016. évben az utolsó ünnepi klubnapra, amely  2016. december 12-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre. A rendezvény   Meghívója is megtekinthető.
A  klubnapon az alábbi programok lesznek:

Hódmezővásárhely címmel
Kiss Ádám aranyjelvényes túravezet
ő tart előadást.

“Meg nem jelenések könyve”című művéről
Apatóczky István erdész
tart ismertetést
A  dedikált könyv a  helyszínen 1000Ft-os áron megvehető!

Karácsonyi megemlékezés, tombola, meglepetések, szeretet vendéglátás, becsomagolt tombola tárgyakat hozzatok az ajándékozáshoz! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Ideiglenes útjelzés változás a K+ nyomvonalán a Széphalom környékén

2016. november 24., csütörtök

Budapest II. ker. Széphalom környékén a Párás utca és a Hidegkúti út sarkán lévő ingatlan tulajdonosa a területén áthaladó K+ jelzésű turistautat lekerítette, emiatt került sor a nyomvonal megváltoztatására. Lekerítés miatt 2017. tavaszáig más útvonalon vezet a K+ jelzés. A jelzésváltozás részletes leírása is megtekinthető!

Túravezetői tanfolyam

2016. november 23., szerda

A BTSSZ Oktatási Bizottsága az MTSZ szabályzatának megfelelő és vizsgára felkészítő, de annál színesebb, gazdagabb tematikájú túravezető-tanfolyamot
indít 2017. januárjától. Vizsga júniusban. A beiratkozás 2016. december 5-én lesz a Budapest V. ker. Curia u. 3-ban, de a tanfolyam elvégzéséhez és a
beiratkozáshoz előzetes jelentkezés szükséges. A képzésről bővebb információ érhető el a http://www.turavezetotanfolyam.hu/turavezeto-tanfolyam.html
weboldalon. Érdeklődni és jelentkezni lehet Kuzmann Eszter tanfolyamvezetőnél: btsszoktatas@gmail.com, tel: 06-20-258-2193.

BTSSZ Mikulás túrák

2016. november 21., hétfő

Gyalogtúra Bizottság
A BTSSZ Gyalogtúra Bizottsága, az ÁPISZ  SE és  a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2016. december 03–án szombaton Mikulás túrát szervez. A cél a III. kerületi pihenőházban: III. ker. Menedékház u. 22.  (Megközelíthető a 137-es busz Erdőalja úti fordulójától, Erdőalja-úton egyenesen az erdőn keresztül, majd Menedékház-u.) A BTSSZ túravezetői több távon és útvonalon vezetnek túrákat a Pihenőházhoz. A  vezetett túrák útvonala a  részletes meghívóban olvasható! Az Erdei Mikulás 11:00 és 13:00 óra között várja a gyermekeket a pihenőháznál.

Ifjúsági Bizottság
A BTSSZ  és a BDSZ Ifjúsági Bizottságai 2016. december 4-én vasárnap Mikulás túrát szerveznek, amelynek keretében  az ERDEI MIKULÁS
szeretettel várja az általános és középiskolás diákokat és kísérőiket  2016. december 4-én, vasárnap 11-12 óra között, a XVIII. kerületben a Tünde u. és a Toldi Miklós u. közötti kiserdőben

Indítás:10.00-10.30 óráig a 95-ös busz Álmos u-i megállójától. Tekintse meg a Mikulástúra részletes meghívóját!

Sítúra  Bizottság
Szeretettel meghívunk Dobogókőre 2016. december 3.-án szombaton 11 órakor a dobogókői Makovecz zsindelyes házba, ahol családoddal, gyerekekkel a kandalló mellett beszélgetve várjuk a Mikulás érkezését. A tudnivalók a részletes meghívóban olvashatók! Várjuk jelentkezéseteket!

Ünnepi TT ülés

2016. november 21., hétfő

Az idei utolsó ünnepi  Természetbarát Tanács  (TT) ülést 2016. december 6-án 17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3.  földszinti nagyteremben. Az ünnepi TT ülésre a BTSSZ Elnöksége meghívja minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt. A részletes program a   meghívóban olvasható.

Rockenbauer Pál Emléktúra

2016. november 20., vasárnap

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja névadójáról halálának 29. évfordulója alkalmával Emléktúra keretében koszorúzással emlékezik meg 2016. november 28-én, vasárnap, a Katalinpuszta melletti Rockenbauer Pál kopjafánál.
Találkozunk: 9.15 órakor az Újpest Városkapu metróállomás   melletti buszpályaudvaron a balassagyarmati megállónál,  ahonnan a 9.30-kor  induló volánbusszal utazunk Szendehely-Katalinpusztára. A túra képes  meghívója is olvasható.
A koszorúzás után lehetőség lesz a  Gyadai tanösvény bejárására és az új Látogató Központ megtekintésére.

Minden érdeklődőt szeretettel vár:   Bence Éva klubvezető

Budapesti közlekedési hírcsokor túristáknak

2016. november 18., péntek

Lakatos András, az Ifjúsági Bizottság tagja,  nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző ezúton küldöm Önöknek  2016. noverber 17-tól  aktuális  budapesti  közlekedési hírcsokrot!

Karácsonyi térképvásár

2016. november 15., kedd

Tisztelt Egyesületi, Szakosztályi vezetők!

A Szövetségünk idén is megrendezi Berki Zoltán segítségével   a karácsonyi térképvásárát. A térképeket a 27%-os átadási ár  oszlopában feltüntetett ár alapján vásárolhatjátok meg (kb.30%-os kedvezmény).
Mint egyesületi vagy szakosztályvezető kérlek titeket, hogy a túravetetőitek, aktivistáitok és akit érdekel azoknak jutassátok el  az árlistás térkép jegyzéket és összesítve küldjétek a lentebb megadott e-mail címre.
Az  egyesületek az összegyűjtött, összesített térképrendelés űrlapot kitöltve az ügyintéző elérhetőségei, a számlázási cím, a fizetési mód megadásával (átutalás vagy a helyszínen készpénzzel) 2016. november 30-ig küldjétek el azt Szádeczky-Kardos Tamás e-mail címére, amely a következő szadeczkykt@gmail.com. Az aktuális Térképker árlista  és megrendelőlap is megtekinthető!

A megrendelt térképet a Szövetségünk 2016. december 06-án tartandó Természetbarát Tanács ülésének napján 16.30 órától vehetitek át.

A TT ülésre Meghívót küldünk minden egyesületnek.

Sporttársi üdvözlettel: Matolcsi György a BTSSZ főtitkára

Turistaút változások a Budai-hegységben

2016. november 14., hétfő

1. Elterelt és új utak a Budakeszi Vadasparkban és Nagykovácsi környékén

A Pilisi Parkerdő Zrt. kérésére erdőfelújítási munkák, ill. a Budakeszi Vadaspark bővítése miatt a BTSSZ Technikai Bizottsága és a Naplás Egyesület két turistaút szakaszon útvonal változtatást hajtott végre a Vadaspark területén. Az útvonal változások részletes leírása is megtekinthető!

2. Változások a Zöld sáv jelzésen

Örömmel értesítjük a természetjárók népes táborát, hogy a Budapesti Természetbarát Sportszövetség egyik tagszervezete, az Olajipari Természetbarát Sportegyesület a Magyar Természetjáró Szövetség által kiírt jelzésfestési pályázaton elnyert összegből felújította a Zöld sáv jelzésű turistaút egy szakaszát.
A jelzések felújítása 13 km-en valósult meg a Csúcs-hegyi-nyereg és az Anna-rét között. Az útvonalon, több helyen kisebb módosítások és útvonal áthelyezések történtek. Az útvonal változások részletes leírása is megtekinthető!

Fotókiállítás

2016. november 10., csütörtök

Természetbarátok a természetben címmel Telek György túravezető fotókiállítást rendez, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt.

Helyszín:Budapesti Sportszékház földszinti nagyterme 1053 Budapest Curia utca 3.

A kiállítást megnyitja 2016. november 17-én  csütörtökön délután 17 órakor Németh Imre természetbarát, az MTSZ és MTVSZ Elnökség tagja.

A fotókiállítás előzetes egyeztetés alapján (06 1 266-5924) 2016.11.25-ig szerda szombat és vasárnap kivételével megtekinthető.

Tekintse meg a fotókiállítás  meghívóját!

A kiállítás fővédnöke

a Budapesti Természetbarát Sportszövetség.