Archivum 2013 március

Budapesti nyugdíjas turisták találkozója

2013. március 30., szombat

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2013.  április 13-án szombaton 11-15 óra között rendezi meg a Budapesti nyugdíjas turisták találkozóját a Budai-hegységben a Hármashatár-hegyen a Zöld Bázis Turista Központban.
Találkozón kulturális programok,  diavetítés, fotópályázat kiállítás, biodiverzitás bemutató, gyógytea kóstolás, vérnyomás mérés és további lehetőségek várják a résztvevőket. Tekintse meg a találkozó részletes meghívóját! Kérjük a  csoportok előzetes bejentkezését a 266-5924-es telefonon, vagy az info@btssz.hu e-mail címen!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!  Nem csak nyugdíjasok jöhetnek!

Természetvédelmi bemutató túra a Nagy-Szénás tanösvényen

2013. március 26., kedd

A BTSSZ TeSZ Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát Szövetség  és ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2013. március 30-án szombaton Természetvédelmi bemutató sétát  szervez a Nagy-Szénás tanösvény bemutatására.

Találkozás: 9 órakor a Széll Kálmán téren  a Metrókijáratnál
Útvonal:
NagykovácsiNagy-Szénás tanösvény - Nagykovácsi Táv: kb 6 km, szint: 150m
Túravezetők: Telek György,  Dr. Balogh Istvánné és Vass Mihály
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés meghívóját!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Természetbarát Tanács ülés

2013. március 21., csütörtök

Az idei első Természetbarát Tanács  (TT) ülést   2013.  március  26-án, kedden 17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3. földszinti nagyteremben, amelyre minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt meghív a BTSSZ Elnöksége. A  TT ülés  a napirendi pontjait a  Meghívó tartalmazza.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Biodiverzitás akciónap 2013. május 12.

2013. március 13., szerda

Tudod mit jelent a szó, biodiverzitás? Az élővilág természetből adódó sokfélesége. Akkor ha a sokféleség meghal, vele halsz?! Ha még nem tudod mit jelent pontosan és miért fontos a biodiverzitás megőrzése, azért gyere el – láss, tanulj és cselekedj!
Ha meg tudod, hogy mit jelent, már tettél is a jó ügy érdekében, akkor megoszthasd gondolataid, eredményeid, de ami fontosabb, hogy lásd, nem vagy egyedül ilyetén törekvéseiddel! Együtt könnyebb!

Az akciónapon lesz plakát és fotókiállítás természetesen a biodiverzitással kapcsolatosan, tájékoztatók, versenyek, gyógynövénytea kóstoló, SZOBANÖVÉNY-BOLHAPIAC! többek között. S mert az esemény a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottságának rendezésében jön létre, így hosszabb-rövidebb túrák is.
A Biodiverzitás programunk keretében fotópályázatot is rendezünk, a részletes kiírás megtekinthető! A pályázat beküldési határideje 2013. április 5.

A rendezvény akciónapja  10.00 órakor kezdődik  a Kis-Sváb-hegyen, az Álom utca oldalában. Meghívott partnerszervezetek többek között az MTVSz és az MME.  Kedvcsinálásul tekintse meg az akciónap  részletes tájékoztatóját!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2013. március 7., csütörtök

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a klubnapjára, amely  2013. március 11-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

A Magyarországi  kisvasutak jelene és jövője címmel
Berki Zoltán

Szlovénia címmel
Erdősi Pongrácz tart előadást

Klubnapon Berki Zoltán kedvezményes  térképvásárt szervez,  a  kedvezményes térképlista megtekinthet

A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Természetvédelmi bemutató túra a budai Várhegy délkeleti oldalának bemutatására

2013. március 5., kedd

A BTSSZ TeSZ Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát Szövetség  és ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2013. március 9-én szombaton Természetvédelmi bemutató sétát  szervez a budai Várhegy délkeleti oldalának bemutatására.

Találkozás: 9 órakor a Széll Kálmán téren  a Metrókijáratnál
Útvonal:
Dísz tér – Király lépcső – Sikló út – Rondella -  Buzogány torony  – Nagy fa – Szarvas vendéglő Táv: 8 km, szint: 250 m
Túravezetők: Telek György és Szemenyei Pál
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés meghívóját!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!