Archivum 2009 október

Új túristautak és útjelzésváltozások a Budai-hegységben

2009. október 25., vasárnap

A Műanyag SC Természetbarát Szakosztályának önkéntesei, Roszol László vezetésével, hosszas tervezés és egyeztetés után kialakították azt az eddig hiányzó rövid jelzett útszakaszt, amellyel a hegység nyugati részén észak-déli irányban akár Nagykovácsitól Sóskútig végiggyalogolhatunk, a Csergezán Pál kilátó, a pátyi Főkút-forrás és a Biatorbágyi viadukt érintésével.  Az új átkötés a meglévő zöld háromszög jelzés meghosszabbításaként a pátyi Mézeshegy buszmegállótól vezet át a biatorbágyi vasútállomásig, útba ejtve a pátyi kőfejtőt (tanösvény), a Főkút-forrást és néhány szép kilátást nyújtó pontot, valamint egy rövid zöld négyzet kitérővel a Fenyves csárdát is. Az új jelzett szakaszok – némileg módosított útvonalon – kiváltják a korábbi piros kör jelzést, így az szürke áthúzással, azaz „törlő kereszttel” megszűnt. Aki Nagykovácsiból egészen Sóskútig szeretné a fent említett mintegy 27 km-es túrát megtenni, a zöld sávon induljon el, majd a zöld háromszög, Biatorbágyon a piros kereszt, a Szily kápolnától pedig a piros sáv jelzéseken haladhat végig. Az összes  változásokról szóló  részletes tájékoztató  is elolvasható.

Budapesti ifjúsági és családi túraverseny 2009. október 17.

2009. október 6., kedd

A BTSSZ  2009. október 17-én az “Erdő éve” jegyében Ifjúsági és családi túraversenyt és túratalálkozót rendez a Budai hegységben.

A rendezvény célja: a budapesti és a környéki iskolás korosztályok megmozgatása, erejének fizikai állapotának felmérése valamint a családok és a szakosztályok bevonása az aktív túrázásba, egyúttal felhívjuk a figyelmüket az erdő értékeire és a természetvédelem fontosságára.

A  túraverseny során 3 ajánlott útvonalon  lehet a Virágos-nyeregben lévő ellenőrző pontot és a III. kerület Menedékház utca 22. szám alatti Pihenőházban lévő célt megközelíteni, ahol zsíros kenyérrel teával és üdítővel várjuk a beérkező csapatokat.

Minden részvevő a célban emléklapot és kitűzőt  kap.  Kategóriánként 1-3. helyezett oklevélben és díjazásban részesül.

A célban13 órától  természetvédelmi vetélkedő, tombola és sportos játékok    várják a résztvevőket. Nordik Walking bemutató is lesz.

A túraverseny és találkozó  részletes kiírása  is megtekinthető!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Őszi teljesítménytúra a Pilis és a Budai hegységben

2009. október 6., kedd

A részletes kiírást  itt  látható!