Archivum 2015 szeptember

Gémes Kupa természetjáró tájékozódási túraverseny

2015. szeptember 25., péntek

A Gémes Természetjáró Egyesület 2015. szeptember 27-én vasárnap rendezi meg a Feri-erdőben a Gémes Kupa természetjáró tájékozódási túraverseny. A verseny a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága által meghirdetett Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság 12. fordulója illetve az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 13. fordulója.
A verseny helyszíne: Budapest XVIII. kerület, Feri-erdő, Bélatelep (az Új köztemető mellett)
Indító állomás (rajt – cél egy helyen): A Toldi Miklós utca erdő felőli végén lévő sorompónál.

A  tájékozódási túraverseny részletes kiírása is megtekinthető!

Budapesti közlekedési hírcsokor túristáknak

2015. szeptember 25., péntek

Lakatos András, az Ifjúsági Bizottság tagja,  nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző ezúton küldöm Önöknek  szeptember 24-től  aktuális  budapesti  közlekedési hírcsokrot! Remélem minél többen vehetik majd hasznát a munkámnak!

Lokomotív 424 teljesítménytúra

2015. szeptember 23., szerda

A Lokomotív Turista Egyesület és a Vasutas Természetjárók Szövetsége 2015. október 3-án rendezi meg a teljesítménytúrákat kedvelő természetjáró sporttársak számára 2015-ben megszakítás nélkül immár harmincegyedik alkalommal a Lokomotív 424-es teljesítménytúrát a Börzsöny hegységben. A túrán mód és alkalom kínálkozik fizikai állóképességünk felmérésére és fejlesztésére két rövid távú, 14 és 24 km-es, valamint egy hosszú távú, 42 km-es útvonalon. Az idei évtől a 24 km-es távot Szentgyörgyi Tamás Emléktúra-ként rendezzük meg.
Találkozás:
Szokolya vasútállomáson, megközelíthető Bp. Nyugati pályaudvarról az 5.41, a 7.07, a 8.07 és a 9.07-kor induló vonatokkal.

A teljesítménytúra   részletes kiírása is  megtekinthető!

Természetbarát Tanács (TT)

2015. szeptember 22., kedd

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2015. szeptember 22-én,  kedden 17.30 órakor  tartja a következő Természetbarát Tanács (TT) ülést a Budapest V. Curia utca 3. alatt a földszinti Kapcsos Lajos teremben.

Napirendi pontok:
1. Tájékoztató a szövetség működésének elmúlt hónapjairól, Tötösné Gados Zsuzsanna, Matolcsi György
2. BTSSZ 25 éves ünnepségéről tájékoztató Tötösné Gados Zsuzsanna
3. A megrendelt térképek átvétele
4. Ötletbörze a szövetség munkájának javítására Tötösné Gados Zsuzsanna
5. Egyebek

A tanácskozásra meghívunk minden egyesületi- és szakosztályvezetőt, valamint minden érdeklődő túratársunkat.
Kérem, ha közérdekű kérdésetek van, írjátok meg a gados.zsuzsa@gmail.com címre, hogy már a tanácskozás előtt feltudjunk ezekre készülni.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2015. szeptember 5., szombat

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2015-ös év őszi évad nyitóklubnapra, amely  2015. szeptember 14-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Szigetek az Atlanti- óceánban:  Zöldfoki, Madeira, Kanári és  Azori-szigetek címmel
Dr.  juhász Árpád geológus
tart előadást

Meglepetés vendégek a Klubnapon

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk! Tekintse meg a Klubnap meghívóját!

Budapesti közlekedési hírcsokor túristáknak

2015. szeptember 5., szombat

Lakatos András, az Ifjúsági Bizottság tagja,  nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző ezúton küldöm Önöknek  szeptember 3-től  aktuális  budapesti  közlekedési hírcsokrot! Remélem minél többen vehetik majd hasznát a munkámnak!

BTSSZ Hírlevél

2015. szeptember 2., szerda

Megjelent a BTSSZ  Hírlevél, amelyben többek között olvasható a 2015. évi  GyOT  jelentkezésről, kedvezményes  térképvásárról, a az Ifjúsági Bizottság 2015-2015. évi tanév diáktúra eseménynaptár, a BTSSZ önnálló szövetséggé válásának 25. éves  évfordulóval kapcsolatos jubileumi rendezvényről. A Hírlevél  teljes szövege is elolvasható!