Archivum 2017 január

Elkészült a Budai-hegység turista úthálózat 5 éves karbantartási terve

2017. január 31., kedd

A BTSSz Technikai Bizottsága az ősszel készült turistaút felmérések alapján elkészítette az úthálózatra vonatkozó kategorizálást és  az   5 éves felújítási és karbantartási  tervet, amely rákattintással  megtekinthető! A BTSSZ a Budai-hegységen kívül  a  Pilis területén is  karbantart turista úthálózatot.
A következő BTSSZ tagszervezeteknek ezúton is köszönjük a felmérés során végzett munkájukat: Budai Motor Klub, ELTE-BEAC, Gémes TE, METEOR TTE, Műanyag SC, Naplás TE, Orion TTE, Túrázok Baráti Köre, Vasas SC.

Várjuk azon tagszervezeteink jelentkezését, akik szívesen vennének részt a karbantartási terv szerinti turistaút felújítási munkákban!

BTSSz Technikai Bizottság

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klub

2017. január 29., vasárnap

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2017. év következő klubnapjára, amely  2017. február 13-án hétfőn 16 órakor Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre. A rendezvény  Meghívója is megtekinthető. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Nagyatád és környéke címmel
Nagyné Huszár Aranka szálloda igazgató
tart előadást.

Az Appeninektől a Ligur tengerig címmel
Lehoczki Márta túravezető
tart előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Jubileumi Budai Trapp téli teljesítménytúra

2017. január 27., péntek

A BTSSZ Gyalogtúra és Rendezvény Bizottsága és a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2017. február 18-án szombaton huszonötödik alkalommal rendezi meg a  Pilis és Budai-hegységben a Budai Trapp téli teljesítménytúrát. A teljesítménytúra részletes kiírása is megtekinthető!
Indítás helye, ideje: Pilisvörösvár „Fetter Vendéglő”  7.30 – 9.30 óra között.
Útvonala:
Pilisvörösvár – Pilisszentiván – Hosszú-völgy – volt Nagyszénási Turistaház emlékfal – Nagykovácsi – Vörös-pocsolyás-hát – Fekete-fej – Hárs-hegyi-körút – Hűvösvölgy – Vadaskert –Határ-nyereg – Újlaki-hegy – Virágos-nyereg – Csúcs-hegyi-nyereg – Menedékház utca – Menedékház u. 22. Csúcs-hegyi Vendégház
Táv: 28 km             Szintemelkedés: 1221 m           Szintidő: 8 óra
Információ:
BTSSZ Gyalogtúra és Rendezvény Bizottsága Szerdai napokon  16.00-tól – 18.00-ig
1053. Budapest Curia utca 3. III. emelet 6. Telefon: (1) 266-5924

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség!

Útjelző vezető képző tanfolyam

2017. január 27., péntek

A BTSSZ Oktatási és Technikai Bizottsága 2017. március és április hónapokban Útjelző vezető képző tanfolyamot szervez. A tanfolyam  részletes kiírása is megtekinthető. A képzést elsősorban végzett túravezetőknek, vagy olyan 18 év feletti gyakorlott természetjáróknak javasoljuk, akik alapos, megbízható térképismereti és tájékozódási tudással (készséggel) rendelkeznek.
Jelentkezés: btsszturistaut@gmail.com e-mail címen február 19-ig.
Jelentkezés elfogadása a jelentkezési űrlap kitöltése és a tanfolyami díj készpénzes befizetésének sorrendjében. Létszámkorlát: 25 fő.
További információ: BTSSZ Technikai Bizottság; Klenczner István ; Tel.:70/536-0004

Téli tájékozódási terepgyakorlat és oktatás

2017. január 23., hétfő

A  Kőbányai Barangolók SE és a Silvánus  SE rendezésében a  tájékozódási túraversenyek résztvevői és a sportág után érdeklődők számára lehetőség van 2017. februárjában minden vasárnap 10 és 12 óra között a KFKI Sporttelepéről (21-es busz végállomás)  indulva, szezonon kívüli ingyenes elméleti oktatásra és térképes gyakorlásra.
A 10 órakor kezdődő elméleti oktatáson előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni: E-mail:  taj_terepgyakorlat@freemail.hu Mobil:  20-4306821
Terepi gyakorlás térképpel
, kihelyezett bóják keresése önállóan, pályabontás 13 órától

A tájékozódási terepgyakorlatok részletes tájékoztatója is megtekinthető!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk: Komoróczki András

Tholt Albert Kupa 2017.

2017. január 22., vasárnap

Folytatódik a 2015-ben megindított Tholt Albertről elnevezett sikeres és népszerű teljesítménytúra sorozat 2017. évben is.
A Szövetség Tholt Albert, a BTSSZ egykori főtitkára emlékének ajánlja a teljesítménytúra sorozatot és róla nevezte el a kupát.

A kupa célja a teljesítménytúrázás népszerűsítésével, a Budai- és Pilis hegység természeti szépségeinek megismertetése.
A teljesítménytúrákon és a kupában való részvétel egyesületi tagságtól független, azokon bárki részt vehet.A túra sorozat 7 teljesítménytúrát tartalmaz. Azok a résztvevők, akik a 7 túrából legalább 6 túrán részt vesznek és szintidőn belül érnek célba, oklevél és „tárgyjutalomban” részesülnek. A túrákon csak pontosan kitöltött nevezési lapokat fogadunk el.
A Tholt Albert Kupa részletes kiírása is megtekinthető!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2017. január 3., kedd

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2017. I. félév nyitó klubnapjára, amely  2017. január 9-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény  Meghívója is megtekinthető. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

A szolgálatról címmel
Kozma Imre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője
tart előadást.

2015-2016. évi kedvenc túráim címmel
Vencel István túravezető
tart előadást

a “Hazajáróktól”
Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor tartanak előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Minden kedves Klubtagunknak és családtagjainak boldog, békés új esztendőt kívánunk sok szeretettel!

BUÉK 2017.

2017. január 2., hétfő