Archivum 2015 március

Városismereti tájékozódási verseny

2015. március 21., szombat

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága és a Gémes Természetjáró Egyesület városismereti tájékozódási versenyt szervez általános és középiskolák, családok valamint a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok részére.
A résztvevőknek a rajtban kiosztott feladatlap és térkép alapján kell a helyszíneket felkeresni, a feladatlap kérdéseire és a XI. kerülettel kapcsolatos TOTÓ kérdésekre válaszolni.

A verseny ideje:              2015. március 29. (vasárnap)
Indítás:
9.30 órától 11.00 óráig, folyamatosan
Indító állomás
:                 Újbuda-BHG Búvárklub helyisége (XI. Orlay u. 3.)

A részletes versenykiírás itt olvasható.

Jubileumi BTSSZ fotópályázat 2015

2015. március 21., szombat

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség az önálló sportszövetséggé alakulásának 25. éves évfordulója alkalmából fotópályázatot  hirdet 3 kategóriában.
A pályázat célja a természetjárás örömeit bemutatni. A fotópályázat témakörei: 1. BTSSZ rendezvények 2. Egyesületi élet 3. Természet.

A képeket az  elnok@btssz.hu oldalra kell 2015. június 15-ig beküldeni. A pályázat   részletes kiírása is megtekinthető!

Volán busszal Szentendrétől Dömörkapuig

2015. március 17., kedd

Felhívjuk  a természetjárók figyelmét, hogy 2015. március 29-től október végéig (a nyári időszámítás ideje alatt) hétvégenként újra igénybe vehető a turisztikailag rendkívül fontos 868-as sz. Szentendre- Dömörkapu buszjárat.
Ezen busz a nyári időszámítás ideje alatt szombat, vasárnap közlekedik, ha a járatra legalább egy menetjegy a Volánbusz bármely pénztárában
(pl. Szentendrén) az utazás napján Dömörkapu felé 9:00-ig, Szentendre felé 16:00-ig elővételben megváltásra került. A busz ezekkel a feltételekkel Szentendréről Dömörkapura 9:10-kor, Dömörkapuról Szentendrére 17:25-kor indul. A részletes tájékoztató is  megtekinthető!
Fontos kiegészítés a Dömörkapui tájékoztatóhoz!

Természetismereti bemutató túra a Róka-hegyi kőfejtőbe

2015. március 17., kedd

MTVSZ Magyar Természetvédők Szövetsége,  a BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály
2015. március 21-én
szombaton természetismereti sétát szervez  a Róka-hegyi kőfejtő természetvédelmi területre.
Útvonal: Csillaghegy – Róka-hegy – Csillaghegy  Táv: 6  km.    Szint: 200 m
Találkozás:
9 órakor az átépítések miatt a Margit-hídi HÉV megállójánál
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Budapesti közlekedési hírcsokor túristáknak

2015. március 13., péntek

Alulírott Lakatos András, az Ifjúsági Bizottság nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintézője, valamint logisztikai műszaki menedzser asszisztense ezúton küldöm Önöknek  a márciusi budapesti  közlekedési hírcsokrot!
Remélem minél többen vehetik majd hasznát a munkámnak…

Természetbarát Tanács ülés

2015. március 13., péntek

Az idei első Természetbarát Tanács  (TT) ülést  technikai okokból a tervezettnél egy héttel  korábban  2015.  március  17-én, kedden 17.30  órakor tartjuk a Curia utca 3. földszinti  Kapcsos Lajosné teremben, amelyre minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt meghív a BTSSZ Elnöksége. A  TT ülés  a napirendi pontjait a  Meghívó tartalmazza.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Természetjárás képpel és hanggal

2015. március 11., szerda

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség jubileumi évének rendezvénye 2015. március 20-án 17.00 – 20.45 Bp. V. ker. Curia u 3.  (BTSSZ)

Gondolatait képekkel elmondja Gyenes Károly, majd a  “Szép, szőke szerelmünk, a Tisza”  című film vetítése következik.

Érzéseit megosztja velünk magyar nyelven, szóban és dalban: Tolcsvay Béla

Hozzájárulást kérünk a költségekhez. Február 16-ig befizetve 1000 Ft, később: 1500 Ft. MTSZ tagoknak 1000 Ft.  Befizetni a  BTSSZ irodájában lehet naponta 9-17:00 óra között. A programról érdeklődni lehet: Buzás Károlynál 20/477-6467 kbuzas@gmail.com

Kedvcsinálásul tekintse meg a Klubnap képes meghívóját! Minden érdeklődőt várunk!

1848-as emléktúra

2015. március 11., szerda

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és a ÁPISZ SE. Természetbarát Szakosztály természetismereti túra kertében 2015.   március 15-én tartja az  1848-as Emléktúrát a Budai-hegységben.
Találkozás:
Széll Kálmán tér  Metró feljárat 9 órakor
Útvonal
: Normafa – Anna-rét - Kossuth szobor – Disznófő-forrás – Zugliget – Béla király út.  Táv: 4 km Szint: 200 m.
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné, Telek György.

Az 1848-as ünnepi megemlékezést  a főváros első Kossuth-szobránál tartjuk, amelynek keretében 11 órakor ünnepi beszédet mond Tötösné Gados Zsuzsanna  BTSSZ elnök.
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény Zenés meghívóját!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Természetismereti bemutató túra a Kamaraerdei tanösvényre 2015. március 7.

2015. március 3., kedd

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság  2015. március 7-én szombaton természetismereti túrát szervez a  Kamaraerdei tanösvényre.
Útvonal: Kamaraerdő 41-es villamos végállomása – Tanösvény 1-7 állomás – Nagyrét – Nőnapi megemlékezés , utána igény szerint továbbmegyünk, a Tanösvényen a 8-12-állomást végigjárjuk, vagy aki nem kíván továbbmenni azokkal  vissza, sétálunk a 41-es villamos végállomásához. Táv: 7  km,    Szint: 100m.
Piknikezésre is lesz lehetőség, ki-ki alapon. Szalonnasütéshez kijelölt tűzrakóhelyen teremtünk lehetőséget.
Találkozás:
9 órakor a Móricz Zsigmond körtéren a 4-es metró felső részén illetve a gombánál. Továbbutazás a 41-es villamossal a Kamaraerdei végállomásig.
Túravezetők: Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2015. március 2., hétfő

BTSSZ “Rockenbaauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2015-ös év következő klubnapjára, amely  2015. március 9-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.  Tekintse meg a Klubnap meghívóját! A klubnapon az alábbi programok lesznek:

India címmel
Szabó László túravezető
valamint

Finnországi  képek címmel
Trischler Ferenc túravezető tartanak előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!