Archivum 2017 szeptember

Turistaút változások a Budai-hegységben

2017. szeptember 14., csütörtök

A BTSSZ Technikai Bizottsága a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyetértésben  a  Kakukk-hegy és a Pösingermajor, valamint a Zugligeti út környékén megváltoztatta és kiegészítette  a  turista útjelzéseket.  Az útjelzés változásokról a   részletes leírást meg lehet tekinteni!

VII. TeSzedd! akció

2017. szeptember 14., csütörtök

Idén szeptember 15-től 17-ig, azaz három napig tart a Földművelésügyi Minisztérium TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciója.
A VII. Te Szedd! akciót idén a Takarítási Világnap köré szervezi a minisztérium. A  TeSzedd akcióról bővebben a MTSZ  honlapján olvashatunk!

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága 2017-ben is a Magyar Madártani Egyesület /MME/ Budapesti Helyi Csoportja szervezéséhez csatlakozva vesz részt a TeSzedd –Önkéntesek a tiszta Magyarországért – akcióhoz, amelynek keretében   a TeSzedd! pontokat a főváros helyi védettségű területeire szervezte az MME  és a BTSSZ közösen  a szemétszedési akciónapot.

Tekintse meg a   részletes programot!

Egyesületi vezetők és aktivisták találkozója (Szept. 30 – okt. 01. Nagybörzsöny)

2017. szeptember 12., kedd

A BTSSZ szeptember 30-án és október 01-én rendezi az egyesületi vezetők és aktivisták találkozóját. A Börzsöny-hegység Nagybörzsöny községében lévő Ifjúsági szálláshelyen. Az aktivista találkozó részletes programja is megtekinthető!

A tanácskozás fontosságára tekintettel kérek minden meghívottat akadályoztatása esetén küldjön maga helyett olyan tagot aki részese tud lenni a levélben megfogalmazott téma körben.

Kérlek minél előbb jelezd részt vételi szándékod a levél alján kért adatok megküldésével. Amennyiben a hozzájárulási költséged utalod kérlek a közlemény rovatban tüntesd fel a következőt: „Nagybörzsöny befizetés”.

BTSSZ és BDSZ 2017-2018-as tanévi diáktúra eseménynaptára

2017. szeptember 5., kedd

Megjelent a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottság és a Budapesti Diáksport Szövetség Diáktúra Bizottságának a 2017-2018-as tanévi diáktúra eseménynaptára.  A részletes  Diáktúra eseménynaptár is megtekinthető!

A túrákat minden budapesti általános és középiskola tetszőleges létszámú csoportjai részére szervezzük. A versenyeket igény szerint négy kategóriában indítjuk, az A és K kategóriában a csapat létszám 3 fő, a V, F kategóriában tetszőleges.

A-    általános iskolásoknak, 1-8 osztályosok részére
K- középiskolásoknak, 9-13. osztályosok részére
V- felnőtt kísérővel diákoknak
F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

Az első forduló a Tanévnyitó túratalálkozó, amely 2017. szept. 23. szombaton kerül megrendezésre a  Pilis-hegységben Pilisszentlélek-Dobogókő térségében.
A további  fordulókról is előzetesen részletes kiírást küldünk!