Archivum 2014 május

Budapesti Természetvédelmi (TeSZ) Találkozó a Sororksári arborétumban

2014. május 19., hétfő

BTSSZ TeSZ Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát Szövetség  és az  ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2014. május 24-én szombaton rendezi a Budapesti Természetvédelmi  (TeSZ) találkozót a Soroksári arborétumban
Útvonal: a Péteri-majorban a Soroksári arborétumban a felújított tanösvény bejárása  Táv: 5 km
Belépőjegy: felnőtteknek  500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 300 Ft.
Találkozás:
3-as  Metró Határ úti állomásán az aluljáróban  9 órakor.
Túravezetők: Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés meghívóját!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Európa Sport és Egészség Napja 2014.

2014. május 19., hétfő

A Budapesti Sportszövetségek Uniója (BSU)  2014. június 1-én vasárnap rendezi meg Budapesten, a Margitszigeten az Európa Sport és Egészség Napját. Tekintse meg a rendezvény szórólapját! További részletes információk a rendezvény honlapján olvashatók!


Kőbánya Kupa Tájékozódási verseny

2014. május 9., péntek

Kőbányai Természetbarát Szakbizottság 2014. május 18-án vasárnap 9.30 órakor rendezi meg  a Kőbánya Kupa tájékozódási versenyt a Budai-hegységben a Kamaraerdőben.  A Kőbánya  Kupa Kupa egyben a  Budapesti  Tájékozódási Túrabajnokság része.
Találkozás:
2014. május 18-én 8.30-kor  a Kamara erdő szélén a Kamaraerdei út és Susulyka u. kereszteződésénél, a 41-es villamos végállomásától nem messze.
Megközelítés:
a Móricz Zsigmond körtérről a 41-es villamossal a végállomásig, a 41-es villamos a Móricz Zsigmond térről vasárnaponként 6.58, 7.18, 7.38, 7.58 órakor indul, menetidő kb. 30 perc.
A nevezés díjtalan.
Érdeklődés és előzetes nevezés Kovács Tamás elnöknél  a 30/238-2197-es telefonon, vagy e-mailban a tamas3kovacs@freemail.hu  címen.  További tudnivalók a  részletes kiírásban olvashatók!

Figyelem!!!

A 41-es villamos vasárnap a váltójavítási  munkák  miatt rövidített útvonalon, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és az Újbuda-központ M megálló között közlekedik. A Batthyány tér M+H és az Újbuda-központ M megálló között pótlóbusz jár. Célszerű az Újbuda -központig  a 4-es metróval jönni, vagy a 4- es villamossal szintén az Újbuda -központ végállomásig.  Itt lehet a 41-es villamosra átszállni, amely innen változatlan útvonalon jár.

Várunk minden érdeklődőt!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2014. május 9., péntek

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a következő klubnapjára, amely  2014. május 12-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

A végek dicsérete: Velem és
Emberek a természetben  címmel

Rozsnyai Margit szövegíró, fotós és  Szabados Tamás operatőr tartanak előadást

A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!