Archivum 2009 március

Segítség kérés

2009. március 30., hétfő

A BTSSZ  Elnöksége segítséget kér a budapesti természetbarát szervezetektől a BTSSZ rendezvények megszervezéséhez és lebonyolításához. Várunk aktivistákat és állomásbírókat az  alábbiakban  felsorolt rendezvényekhez.

A BTSSZ Elnökség nevében előre is köszönjük az aktivisták közreműködését!

Útlezárás fakitermelés miatt Visegrádon

2009. március 22., vasárnap

A Pilisi Parkerdő Zrt. Visegrádi erdészete az alábbiakban tájékoztatja a turistákat:

“Március közepétől várhatóan a hónap végéig tart az a fakitermelés, ami miatt a gyalogos és kerékpáros forgalom korlátozására kerül sor a Visegrádi Erdészet területén. A munkák időtartamára balesetveszély miatt az erdészet lezárja a visegrádi Apátkúti-völgyet Pap-réttel összekötő erdészeti üzemi utat és a Visegrád és Pilisszentlászló közötti piros sáv jelzésű turistautat.”
További információk az  MTSZ honlapon  olvashatók.

Ingyenes természetjáró alapismereti oktatás

2009. március 22., vasárnap

 A Kőbányai Természetbarát Szakbizottság felkérésére, a BTSSZ   támogatásával a Turista és Természetjáró Információs Egyesület (TUTI)  2008. április 16-25. között ingyenes Természetjáró alapismereti és térképolvasási tanfolyamot szervez.
A tanfolyam  részletes kiírása   is elolvasható.
A tanfolyam színhelye: Budapest X. Ihász utca 26. a Kőbányai Kisebbségek háza Alagsori előadóterem.
A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődni lehet Buzás Károlynál, a TUTI elnökénél a 20/477-6467-es, vagy az esti órákban a 260-9948-as telefonokon.

Várunk minden érdeklődőt!

Kispest Kupa

2009. március 21., szombat

A Gémes Turista Egyesület 2009. április  5-én vasárnap rendezi meg  a  Kispest Kupa tájékozódási versenyt Budapesten, a  XVII. kerületben a Gyömrői út Kőhíd térségében. A Kispest Kupa egyben a  Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság  1. fordulója.
A jelentkezés és indítás 10-11 óra között a Versenyközpontban, amely  a Gyömrői út és Csévéző  utca sarkától az irányjelző táblákat követve érhető el. A nevezés díjtalan.
További tudnivalók a  részletes kiírásban  olvashatók.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Rendezőség!

Városismereti tájékozódási verseny

2009. március 17., kedd

A Gémes Turista Egyesület 2009. március 22-én vasárnap Városismereti tájékozódási versenyt rendez Budapesten a Józsefvárosban, az Orczy-kert és környékén.
A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a főváros természetjárói részére a városon belüli tájkozódási ismereteik kipróbálásásra.
A versenyindítása 10-11 óra között az Orczy-kertben lesz a “Faház ” épületben
A versenyen a nevezés ingyenes, előzetes nevezés a gemeste@freeweb.hu e-mail címen.
A verseny részletes kiírása is megtekinthető.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Rendezőség!

Természetbarát fotópályázat 2009

2009. március 16., hétfő

A Turista Magazin és a HTM (Hegyisport és Túra Magazin) szerkesztõségei, a Magyar Természetbarát Szövetség, valamint az Újpesti Gyermek – és Ifjúsági Ház közös fotópályázatot hirdet természetjáróknak, a szabadidõsportokat és a természetet kedvelõknek.
A pályázat célja: a fotográfia eszközeivel és kifejezésmódjával bemutatni a természetjárás szerepét, a túrázás, a túrakerékpározás, az evezés, a hegy- és sziklamászás örömeit, nehézségeit, a szabadidõ hasznos eltöltését, a természetjárás során átélt kalandokat, a hegyek, völgyek, vizek, a természet alkotta tájak szépségeit.
A pályázat részletes kiírását az  MTSZ honlapján olvashatjuk.

Szép felvételeket, sikeres pályázást kívánunk!

Meghívó Természetbarát Tanács ülésre 2009. március 24.

2009. március 15., vasárnap

Az idei első Természetbarát Tanács  (TT)  ülést   2009.  március 24-én, kedden  17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3. földszinti nagyteremben, amelyre minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt meghív a BTSSZ Elnöksége. A  TT ülés  a napirendi pontjait a  Meghívó tartalmazza.

Minden érdeklődőt szerettel várunk!

Hunyadi túra

2009. március 8., vasárnap

Barátaimmal 2009. nyarára a Hunyadi-túrát találtuk ki és hirdettük meg, amely a soknemzetiségű Erdélyben – Vajdahunyad és Csíksomlyó között –keres majd fel több, a Hunyadiakhoz kötődő települést.

A család számára 600 éve adományozott Vajdahunyadra tekintettel,  egy 600 km-es gyalogtúrára hívunk minden érdeklődőt korra, nemre, állampolgárságra,nemzetiségre, származásra és anyanyelvre való tekintet nélkül. Várjuk mindazokat,akiknek fontos a népek barátsága, s akik szeretik a természetet.

A július 4-én (a nándorfehérvári csata kezdőnapján) induló 30 napos turánk során átlagosan napi 20 km-t kívánunk megtenni, s miként az előző évi Szent István-vándorláson, egészen rövid (akár mindössze csak két település közötti) szakaszokra is örömmel várjuk a csatlakozókat.

További információ, leírás, térkép március közepétől:  www.hunyaditura.eu

Várunk mindenkit szeretettel. Valahol, valamikor biztos találkozunk.

                                                          Hagyó Miklós  Főpolgármester helyettes