Archivum 2018 július

Búcsú Rósa Lászlótól (1947 – 2018)

2018. július 25., szerda

Mély megrendüléssel és porig sújtva fogadtuk a hírt, hogy 2018. július 13-án, egy sikeresen megrendezett magyarkúti gyerektáborból hazafelé tartva, Rósa László, a Lokomotív Turista Egyesület és a Vasutas Természetjárók Szövetsége vezető tisztségviselője tragikus gépkocsibalesetet szenvedett. A balesetben Laci olyan súlyosan megsérült, hogy a mentők már nem tudtak rajta segíteni.

IMG 7802

Tekintsék meg a Lokomotív Turista Egyesület honlapján megjelent megemlékezést!
Rósa László hamvait 2018. augusztus 10-én 12.30 órakor az  Újpest-Kertvárosi Szent István Plébániatemplomban (Budapest IV. Rákóczi tér 4-8.) a római katolikus egyház szertartása szerint helyezzük örök nyugalomba. Tekintsék meg a gyászjelentőt is!

In memoriam Rozsnyai Margit 1948–2018

2018. július 23., hétfő

Nehéz szavakat találni ahhoz az újabb szomorú hírhez, hogy 2018. július 11-én Rozsnyai Margit nyugalmazott gyógypedagógus, pszichológus, a Fővárosi Pályaválasztási Tanácsadó Intézet volt igazgatóhelyettese, elismert pályaválasztási tanácsadó és szakértő,számos TV műsor és természetfilm szöveg- valamint forgatókönyv írója, a zene, a virágok és a fényképezés nagy szerelmese eltávozott  közülünk.
Legutóbbi találkozásunkkor  a  2018.  májusi klubnapon köszöntöttük 70 éves éves születésnapja alkalmából.

A Budapesti Rockenbauer Pál Túravezető Klub búcsúzik kedves barátjától, előadójától.

Tekintsék meg az MTSZ honlapon Rozsnyai Margitról összeállított megemlékezést!

Augusztus 4-én 15 órakor a Szervita téri templomban Virág Imre Atya imádkozik érte.

Rozsnyai Margitot augusztus 3-án 11 órakor a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában búcsúztatjuk.

60. Sobieski János Dunai Emléktúra

2018. július 23., hétfő

Egy sportesemény életében elég ritka az, hogy megérje a 60. alkalommal történő megrendezését. Egy túra esetében is az – sőt talán még inkább nevezetes esemény. Ha figyelemmel viseltetünk arra is, hogy „a Sobiesky”-t idén ugyan csak a hatvanadik alkalommal teljesíthették a résztvevői, de maga a túra már 85 éves, fejet kell hajtanunk „kitalálói”, első megszervezői: az egykori vízicserkészek előtt, akik az évtizedek alatt változó társadalmunk számára máig magasan értékelt eseményt választottak túrájuk névadójául: történelmünk egyik kiemelkedő pillanatát, a majd’ 150 éves török hódoltság alóli felszabadulásunk kezdetét.

Tekintsék meg a BTSSZ Vízitura Bizottság részletes beszámolóját a neve eseményről!

BTSSZ közgyűlés 2018.

2018. július 7., szombat

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2018. május 26-án megtartotta éves közgyűlését  amelyen  új Elnökséget, Felügyelő és Etikai Bizottságot választottak.
Tekintsék meg Matolcsi György újonnan megválasztott BTSSZ elnök közgyűlésről készített  beszámolóját!

Természetismereti bemutató túra a Nagyszénás és környékére

2018. július 5., csütörtök

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát szövetség  és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2018. július 7-én szombaton természetismereti sétát szervez a Nagyszénás és környékére a nyúlszapuka vagy réti nyúlhere virágzásának megtekintésére.
Találkozás:
a Széll Kálmán téren a 61-es villamos megállójában 8 órakor, majd továbbutazás Hűvösvölgybe, innen autóbusszal utazunk Nagykovácsiba
Útvonal:
Nagykovácsi községháza – Nagyszénásalja – Nagyszénás – Turistaház emlékfal – Felső-Zsíros-hegy – Nagykovácsi    Táv: 7 km     Szint: 300 m.
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné és Telek György