Archivum 2013 szeptember

Őszi Trapp teljesítménytúra

2013. szeptember 27., péntek

A BTSSZ Gyalogtúra, Verseny és Rendezvény Bizottsága  és a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2013. október 5-én, szombaton hatodszorra rendezi meg az  Őszi Trapp teljesítménytúrát.
Indítás helye, ideje:
Pilisszentlászló „Gesztenyés Söröző”  7.30 – 10.00 óra között
Útvonal:
Pilisszentlászló – Lajosforrás – Nagy-Csikóvár – Kis-Csikóvár – Csikóváraljai th. Oszoly-nyereg – Csúcs-hegy – Majdán-nyereg – Kevély-nyereg – Teve-szikla – Köves-bérc – Aranyhegyi patak – volt Csúcshegyi th. – Guckler Károly út – Virágos-nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház
részletes kiírás is megtekinthető!   Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség!

Természetismereti séta Tápiógyörgyén a Vámosszék tanösvényre

2013. szeptember 25., szerda

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2013. szeptember  28-án szombaton Természetismereti túrát szervez a Tápiógyörgyei tanösvényre.
Találkozás:
8 órakor a Keleti pu. Vonat indul 8.15-kor
Útvonal: Vámosgyörgye – Vámosszék tanösvény – Vámosgyörgye
Táv: 6  km, Szint 50 m.
Túravezető: Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Természetbarát Tanács ülés

2013. szeptember 23., hétfő

Az idei harmadik  Természetbarát Tanács  (TT) ülést   2013. szeptember  24-én, kedden 17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3. földszinti nagyteremben, amelyre minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt meghív a BTSSZ Elnöksége. A  TT ülés  napirendi pontjait a  Meghívó tartalmazza.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

BTSSZ Piknikparti

2013. szeptember 18., szerda

Az MTSZ  hagyományos  Dobogókői Természetjárók Napja megemlékezés mellett, 2013. szeptember 21-én a Budapesti Természetbarát Sportszövetség is megünnepli megalakulásának 125 éves évfordulóját Pilisszentkereszten a Klastromkútnál  egész napos program, a PIKNIKPARTI keretében. A részletes információk  az alábbi linken érhetők el: http://nagypiknikparty.wix.com/2013

A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

BTSSZ Túrázó tanfolyam

2013. szeptember 13., péntek

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség a tavaszi kedvező tapasztalatok után, őszre is meghirdeti intenzív, alapfokú túrázói tanfolyamát, amely 2 októberi hétvégén kerül megrendezésre.  A részletes kiírás ITT tekinthető meg!

Természetismereti séta a Budai várba és a Vizivárosba

2013. szeptember 11., szerda

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2013. szeptember  15-én vasárnap Természetismereti túrát szervez a Budai vár északi oldalára és a Vízivárosba
Találkozás:
9 órakor a Széll Kálmán  téren a Metró kijáratnál
Útvonal: Bécsi kapu tér – Budai vár északi oldala – Európa park – Víziváros -  Batthyányi   tér  Táv: 4  km, Szint 50 m.
Túravezető: Telek György és Szemenyei Pál
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés meghívóját. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

EURÓPA SPORT és EGÉSZSÉG NAPJA 2013. szeptember 21. Margitsziget

2013. szeptember 9., hétfő

A BSU több budapesti sportszövetséggel karöltve 2013. szeptember 21-én rendezi meg júniusban a rossz időjárási körülmények miatt elmaradó Európa Sport és Egészség Napot 10.00-17.00 között a Margitszigeten. Sportolj velünk, minden programunk ingyenes! A részletes programok a www.europasportnap.hu honlapon és az alábbi plakáton tekinthetők meg!