Archivum 2013 január

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2013. január 28., hétfő

1. Meteor emléktúra a Pálvölgyi-barlangnál
BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót 2013. február 3-án tartandó Meteor emléktúrára. Az emléktúra során megtekintjük a Pálvölgyi-barlangot, majd átmegyünk a Szemlőhegyi-barlanghoz és a szimbolikus temetőhöz is. A barlangokba való belépés csak most ingyenes! Találkozás:  9.45  órakor a Pálvölgyi-barlang előtt.  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2.  Klubnap
BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a klubnapjára, amely  2013. február 11-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Hegymászó élményeim címmel
Erőss Zsolt hegymászó, a hópárduc

Négy évszak Tóth József kertjében címmel
Szabados Tamás
operatőr tart előadást

A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Klubnapon Berki Zoltán kedvezményes  térképvásárt szervez,  a  kedvezményes térképlista megtekinthető!
A   térképek február 11-én a Klubnapon megrendelhetők  és március 11-én a következő  Klubnapon vehetők át!

Megjelent „Az Országos Kéktúra és akik végigjárták 1952 – 2012“ című könyv

2013. január 28., hétfő

A Lokomotív Turista Egyesület újból megjelentette az Országos Kéktúra 60. jubileuma alkalmából dr. Vízkelety László könyvét, „Az Országos Kéktúra és akik végigjárták 1952 – 2012“ címmel új és kibővített formában. A kiadványban megemlékezünk dr. Vízkelety Lászlóról, a Kéktúra szellemi atyjáról, kinek emlékét 2012 óta Hűvösvölgyben emléktábla, Magyarkút térségében – az országos kék útvonalán – a róla elnevezett útszakasz őrzi. Külön fejezetek számolnak be a Magyar Természetbarát Szövetség 2011-ben megrendezett kéktúra vándorlásáról és a Lokomotív TE által 2012-ben lebonyolított jubileumi rendezvénysorozat eseményeiről. És természetesen a könyvben megtalálható az Országos Kéktúrát az elmúlt tíz évben teljesítők neveit tartalmazó lista is.
A könyv 1500 Ft-os (nagykereskedelmi) áron megrendelhető, illetve beszerezhető a Lokomotív Turista Egyesületnél (1103 Budapest, Csombor u. 4/1.) és a Budapesti Természetbarát Sportszövetségnél.

A kiadványról részletes leírás is megtekinthető!

Túravezetői és túrázó tanfolyam

2013. január 22., kedd

1.  A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség a 2013-ban – korlátozott létszámban – meghirdeti a XI. Középfokú Túravezető Tanfolyamát gyakorlott túrázók részére.
A részletes kiírás is  megtekinthető!

2. Intenzív alapfokú túrázói tanfolyam indul márciusban a Budapesti Természetjáró Sportszövetség szervezésében túrázók részére. A részletes kiírás is  megtekinthető !

Várunk minden érdeklődőt!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2013. január 2., szerda

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2013-as  év első klubnapra, amely  2013 január 14-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre.
A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Hegymászó élményeim címmel
Szendrő Szabolcs hegymászó

Aranymetszés címmel
Kiss Ádám tart előadást

Tekintse meg a részletes Meghívót is!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!