Archivum 2015 május

Gyermeknap Kupa tájékozódási verseny

2015. május 27., szerda

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága és a Gémes Természetjáró Egyesület alap- és középfokú tájékozódási versenyt szervez 2015. május 31-én (vasárnap) a Fenyőgyöngye és környékén általános és középiskolások, családok, felnőttek valamint a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok részére. Indítás: 8.30 órától 11.00 óráig, folyamatosan a Fenyőgyöngyétől. A részletes versenykiírás itt olvasható.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2015. május 26., kedd

BTSSZ “Rockenbaauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2015-ös év félévzáró klubnapjára, amely  2015. június 8-án hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.  Tekintse meg a Klubnap meghívóját!
A klubnapon az alábbi programok lesznek:

A Csitári hegyek alatt – Bernecebaráti címmel
Szabados Tamás operatőr és Rozsnyai Margit író, pszichológus
tart előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Természetismereti bemutató túra a Nagy-Szénás tanösvényre

2015. május 26., kedd

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály
2015. május 30-án
szombaton természetismereti sétát szervez  a Nagy-Szénás tanösvényre.
Útvonal: Nagykovácsi – Nagy-Szénás tanösvény – Nagykovácsi   Táv: 6  km.    Szint: 150 m
Találkozás:
Széll Kálmán tér  Metró feljárat 8 óra 50-kor, vagy a hűvösvölgyi végállomáson kb 9 óra 10-kor.
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ismerjük meg Budapest természeti értékeit: Margitsziget

2015. május 18., hétfő

Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a MTVSZ, a  Magyar Természetvédők Szövetsége 2015. május 22-én, pénteken   a Magyar Természet napja alkalmából természetismereti sétát szervez a Margitszigetre.
Útvonal:
Margitsziget – Hold udvar (Kaszinó) – Minorita Ferences templom rom -  „Hét vezér” platán – Víztorony (de csak kívülről nézzük meg) – Nagyrét (Tulipánfa) – Japánkert   (Sok törzsű kaukázusi szárnyasdiófa, halastó, lombhullató kínai mamutfenyő, vízesésnél mésztufaképződmény) – Zenélő kút – Nagyrét – Premontrei kápolna – művészsétány – Platán óriás. Elhaladunk a Domonkos rendi apácák templomromja és kertje maradványai mellett – Rózsakert – rövid betekintés a Vadaskert lakóira – Narancseperfa – Szökőkút – Centenáriumi emlékmű – Platánok – Hold udvar. Táv: 6 km.

A Természetismereti séta alapja az MTVSZ kiadványa, ami ide kattintva letölthető az MTVSZ honlapjáról. Javasolt kiadvány még a    10 tuti tipp Szerző:  Németh Imre.

Találkozás: a 26-os autobusz Margitsziget Hajós Alfréd uszodai megállójánál 09 órakor

Túravezető: Telek György

BTSSZ közgyűlés 2015

2015. május 14., csütörtök

Budapesti Természetbarát Sportszövetség eseménynaptárban  május 14-én tervezett Közgyűlését technikai okokból 2015. május 26-án keddi napon  17 órakor  tartja meg Budapesten a Curia utca 3. szám alatt a  Földszinti  Kapcsos Lajos teremben. A közgyűlés meghívója is megtekinthető! A részletes  közgyűlési anyagok is megtekinthetők.

Felhívjuk a figyelmet, hogy mandátummal csak azok a tagszervezetek rendelkeznek, akik 2015. évre a BTSSZ szövetségi tagdíját befizették. A többiek tanácskozási joggal vehetnek részt a küldöttgyűlés munkájában. Megjelenésedre feltétlen számítunk!

Természetismereti kirándulás az Apátkúti völgybe és a Bertényi Miklós Füvészkertbe

2015. május 8., péntek

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség, és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2015. május 9-én szombaton természetismereti kirándulást szervez a Madarak és Fák Napján Visegrádra az Apátkúti-völgybe. A túra során meglátogatjuk a Bertényi Miklós Füvészkertet.
Útvonal:
Visegrád – Apátkúti völgy– Füvészkert látogatás – Ördögmalom-vízesés – Visegrád. Táv:  8 km,   szint:  100 m.
Találkozás:
8 órakor az Újpest Városkapu Volánbusz pályaudvaron. Indulás: 8.15-kor a Visegrádi autóbusszal.
A füvészkert bejáratánál található Ördögmalom étteremben pisztrángos ebédelésre van lehetőség.  Bővebben tájékozódhatunk a honlapjukon. http://visegradipisztrang.hu/
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk !

Budapesti közlekedési hírcsokor túristáknak

2015. május 2., szombat

Alulírott Lakatos András, az Ifjúsági Bizottság tagja,  nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző, valamint logisztikai műszaki menedzser asszisztens ezúton küldöm Önöknek  május 1-től  aktuális budapesti  közlekedésihírcsokrot! Remélem minél többen vehetik majd hasznát a munkámnak…

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2015. május 2., szombat
BTSSZ “Rockenbaauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2015-ös év következő klubnapjára, amely  2015. május 11-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.   A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Albánia címmel
Lehoczki Márta aranyjelvényes túravezető
, valamint
El Camino
címmel
Varga Péter túravezető
tartanak előadásokat

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk! Tekintse meg a Klubnap meghívóját!

Felhívás túravezetésre és jelzés festésre

2015. május 2., szombat

A BTSSZ keres túravezetőket a középiskolások Pilis Parkerdő területén végzendő közősségi munkavégzéséhez csoport kisérőnek. A legsürgetőbb és legközelebbi időpont 2015. május 08-án (péntek) 13.45 órától és 2015. május 09-én 8.45 órától (szombat) kellene a diákok közösségi szolgálatához túravezető.

Keresünk a Pilis Parkerdő felkérésére a Kerékpár utak festéséhez keresünk önkénteseket, akik vállalnának útjelzés festést a Budai és a Pilis-hegységekben.
részletes felhívás is megtekinthető!

Várjuk a jelentkezőket mindkét feladatra az alábbi elérhetőségeken: fotikar@btssz.hu, btssz@btssz.hu e-mail címen, vagy a 06/30-732-6002 telefonszámon:

Üdvözlettel: Matolcsi György főtitkár