Turistaút változások a Budai-hegységben Normafa-lejtő és a Jánoshegy környékén

2017. október 11., szerda

1. Turista út változások a Normafa-lejtő környékén
A BTSSZ Technikai Bizottsága értesíti a turistákat, hogy a Normafa Park kérésére a területre tervezett télisport beruházások miatt a Normafa-lejtő környéki turistautak nyomvonala megváltoztatásra került az alábbiak szerint.

a.  Zöld + jelzésű turistaút nyomvonalának módosítása:
A sípályák melletti erdőből az új nyomvonal a Normafa úton halad a Normafa út – Eötvös út kereszteződéséig, majd onnan a Magyar Zarándokút nyomvonalán halad tovább a Rétes büfé irányába. A Rétes büfé magasságában csatlakozik vissza a Zöld + eredeti nyomvonalába.

b.   Zöld sáv jelzésű turistaút nyomvonalának módosítása
A Normafa út – Eötvös út kereszteződésétől a Magyar Zarándokút nyomvonalán halad tovább a Rétes büfé irányába, majd a Rétes büfé magasságában csatlakozik vissza a Zöld sáv eredeti nyomvonalába.

2. Jelzett  turistautak vezetnek a Jánoshegyi átjáró barlanghoz

A Normafa Park kérésére a Budapesti Természetbarát Sportszövetség új turistautakat létesített a János-hegyi átjáró barlanghoz. A Piros sáv jelzésű turistaútból a János-hegyen ágazik ki a Piros barlang jelzésű turistaút, és 500 m hosszon vezet a barlang bejáratáig. A Zöld háromszög jelzésű turistaútból a Jánoshegyi útnál ágazik ki a Zöld barlang jelzésű turistaút, és 100 m hosszon vezet az átjáró barlang bejáratáig. Az útvonal változás térképe is megtekinthető!

A Jánoshegyi átjáró barlang bejárataBTSSZ Emléktúra a Klastromkútnál

2017. október 7., szombat

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség, Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2017. október 7-án, szombaton 11 órakor   koszorúzással egybekötött megemlékezésre hív minden érdeklődő természetbarátot Pilisszentkereszten a Klastromkúthoz.
Az ünnepségre központi túrát szervezünk! Tekintse meg a rendezvény zenés  meghívóját!
Találkozás:
Batthyány tér HÉV végállomása 7.50 órakIndulás: 7 óra 59 – kor. Jegyváltás: HÉV-el Pomázig + busz Pilisszentkeresztig
Gyalogtúra
útvonala: Pilisszentkereszt – Kolostorrom – Klastrom-kút – Pilisszentkereszt   Táv: 4 km,  szint: 100 m
Túravezető:
Telek György

Önálló megközelítés: Pilisszentkereszt központjától kb. 1,5 km, Dobogókőről pl. Z+, majd Z (kb. 8 km), Pomázról a dobogókői busszal Pilisszentkereszt, Pilisszántói elágazásig (Pomázról indul: minden óra’55-kor, menetidő: kb. 25 perc).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Lokomotív 424 teljesítménytúra

2017. október 3., kedd

A Lokomotív Turista Egyesület és a Vasutas Természetjárók Szövetsége a teljesítménytúrákat kedvelő természetjáró sporttársak számára 2017-ben megszakítás
nélkül immár harmincharmadik alkalommal rendezi meg 2017. október 7-én  a Lokomotív 424-es teljesítménytúrát több fokozatban a Börzsöny-hegységben.
A teljesítménytúra  részletes kiírása is megtekinthető!

Őszi Trapp teljesítménytúra

2017. október 2., hétfő

A BTSSZ Gyalogtúra, Verseny és Rendezvény Bizottsága   2017. október 14-én, szombaton  tizedszer rendezi meg az  Őszi Trapp teljesítménytúrát.részletes kiírás is megtekinthető!
Indítás helye, ideje:
Pilisszentlászló „JÁNOŠIKOVA KRČMA” (Béke u. 8.).  A templommal szemben induló utcában jobbra kb. 200m  7.30 – 10.00 óra között

Útvonal: Pilisszentlászló – Lajos-forrás – Nagy-Csikóvár – Kis-Csikóvár – volt Csikóváraljai th. – Oszoly- pihenő (Berda József emlékhely) – Oszoly-nyereg – Csúcs-hegy – Majdán-nyereg – Kevély-nyereg – Teve-szikla – Köves-bérc – Solymári-völgy – Csúcs-hegyi-nyereg – Guckler Károly út – Virágos-nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház     Táv: 26 km,   szint: 1000 m, szintidő: 7 óra

ELŐNEVEZÉS AZ ŐSZI TRAPPON

Az Őszi Trapp teljesítménytúrán bevezetjük az előnevezést, melynek előnye, hogy a túra rajtjában nem kell a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével foglalkozni, csupán a jelige bemondásával átvenni a menetkartont és aláírni a kitöltött jelentkezési lapot. Az előnevezés legkésőbb október 9-ig (hétfőig) lehetséges, de helyszíni nevezésre ezután is van lehetőség.

Az előnevezés folyamata a következő:
1. A https://goo.gl/forms/021ePy4ppOylII683 linkre kattintva megjelenő kérdőívet ki kell tölteni. Több személy együttes indulása esetén (család, baráti társaság, iskola, stb.) kérjük, hogy minden nevezettnek ugyanazt a jeligét adják sorszámozva (pl. Pitypang-1, Pitypang-2, stb.)
2. A nevezési díjat a BTSSZ bankszámlájára (számlaszám: CIB BANK: 10700691-44911102- 51100005) kell utalni, vagy a BTSSZ irodájában (Budapest, V. ker. Curia utca 3. III. em. 6.) készpénzben befizetni úgy, hogy az összeg a BTSSZ-hez legkésőbb október 10-ig beérkezzen. A pontos beazonosítás érdekében “közlemény” rovatba kérjük a jeligét beírni. Több személy együttes nevezése esetén a jeligét természetesen csak egyszer kell beírni, a sorszámok feltüntetésével (pl. Pitypang 1-4).
AZ ELŐNEVEZÉS CSAK A NEVEZÉSI DÍJ HATÁRIDŐN BELÜL TÖRTÉNŐ UTALÁSÁVAL VAGY BEFIZETÉSÉVEL  ÉRVÉNYES!

A túra előtti csütörtökön a BTSSZ honlapján közzétesszük az érvényes nevezések listáját.

Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2017. október 1., vasárnap

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2016. II. félév következő  klubnapjára, amely  2017. október  9-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény  Meghívója is megtekinthető. A klubnapon a következő programok lesznek:

Dolomitok címmel
Paulik Attila túravezető és

Felvidék, Várhosszúrét címmel
Erdősi Pongrác túravezető
tartanak előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Turistaút változások a Budai-hegységben

2017. szeptember 14., csütörtök

A BTSSZ Technikai Bizottsága a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyetértésben  a  Kakukk-hegy és a Pösingermajor, valamint a Zugligeti út környékén megváltoztatta és kiegészítette  a  turista útjelzéseket.  Az útjelzés változásokról a   részletes leírást meg lehet tekinteni!

VII. TeSzedd! akció

2017. szeptember 14., csütörtök

Idén szeptember 15-től 17-ig, azaz három napig tart a Földművelésügyi Minisztérium TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciója.
A VII. Te Szedd! akciót idén a Takarítási Világnap köré szervezi a minisztérium. A  TeSzedd akcióról bővebben a MTSZ  honlapján olvashatunk!

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága 2017-ben is a Magyar Madártani Egyesület /MME/ Budapesti Helyi Csoportja szervezéséhez csatlakozva vesz részt a TeSzedd –Önkéntesek a tiszta Magyarországért – akcióhoz, amelynek keretében   a TeSzedd! pontokat a főváros helyi védettségű területeire szervezte az MME  és a BTSSZ közösen  a szemétszedési akciónapot.

Tekintse meg a   részletes programot!

Egyesületi vezetők és aktivisták találkozója (Szept. 30 – okt. 01. Nagybörzsöny)

2017. szeptember 12., kedd

A BTSSZ szeptember 30-án és október 01-én rendezi az egyesületi vezetők és aktivisták találkozóját. A Börzsöny-hegység Nagybörzsöny községében lévő Ifjúsági szálláshelyen. Az aktivista találkozó részletes programja is megtekinthető!

A tanácskozás fontosságára tekintettel kérek minden meghívottat akadályoztatása esetén küldjön maga helyett olyan tagot aki részese tud lenni a levélben megfogalmazott téma körben.

Kérlek minél előbb jelezd részt vételi szándékod a levél alján kért adatok megküldésével. Amennyiben a hozzájárulási költséged utalod kérlek a közlemény rovatban tüntesd fel a következőt: „Nagybörzsöny befizetés”.

BTSSZ és BDSZ 2017-2018-as tanévi diáktúra eseménynaptára

2017. szeptember 5., kedd

Megjelent a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottság és a Budapesti Diáksport Szövetség Diáktúra Bizottságának a 2017-2018-as tanévi diáktúra eseménynaptára.  A részletes  Diáktúra eseménynaptár is megtekinthető!

A túrákat minden budapesti általános és középiskola tetszőleges létszámú csoportjai részére szervezzük. A versenyeket igény szerint négy kategóriában indítjuk, az A és K kategóriában a csapat létszám 3 fő, a V, F kategóriában tetszőleges.

A-    általános iskolásoknak, 1-8 osztályosok részére
K- középiskolásoknak, 9-13. osztályosok részére
V- felnőtt kísérővel diákoknak
F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

Az első forduló a Tanévnyitó túratalálkozó, amely 2017. szept. 23. szombaton kerül megrendezésre a  Pilis-hegységben Pilisszentlélek-Dobogókő térségében.
A további  fordulókról is előzetesen részletes kiírást küldünk!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2017. augusztus 28., hétfő

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2016. II. félév évadnyitó  klubnapjára, amely  2017. szeptember  11-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény  Meghívója is megtekinthető. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Laosz és Kambodzsa címmel
Dr. Juhász Árpád geológus és

Hegymászásról címmel
Szendrő Szabolcs  hegymászó
tartanak előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!