Nyári ügyelet a BTSSZ irodában

2021. június 30., szerda

Értesítjük a tagszervezeteinket és minden érdeklődőt, hogy a BTSSZ iroda (Budapest, V. ker. Curia u. 3.) 2021. július 1. – augusztus 20. között nyári szünet miatt zárva lesz.  Ezen időszakban csak szerdánként 14-18 óra között lesz ügyeleti félfogadás.

Más időpontokban a következő mobil telefonszámon elérhetőek vagyunk:  +36/30-455-0964

Szabadságolás alatti ügyeleti napok:   07.07.; 07.14.; 07.21.; 07.28.; 08.04.; 08.11. és 08.18.              14.00-18.00 óráig

A BTSSZ elnöksége nevében kívánok mindenkinek sok szép túrát, aktív pihenést!

Sporttársi üdvözlettel:  Matolcsi György a BTSSZ elnöke

Születésnapját ünnepelte az Aranyjelvényes Túravezető

2021. június 25., péntek
70 éves lett Ispánovity Márton (horvát nevén: Martin Išpanović). A Lokomotív Turista Egyesület ügyvezető elnöke június 19-én ünnepte 70. születésnapját. A jeles évforduló alkalmából arra kértük, hogy meséljen nekünk büszkeségekről, múltról, jelenről és jövőről.
Tekintsétek a vele készült képes riportot az MTSZ honlapon, a következő linken!
Gratulálunk, jó egészséget és további eredményes munkásságot kívánunk!

Természetjárókat, kéktúrázókat érintő menetrendi változások

2021. június 18., péntek

Tisztelt Természetbarátok!

Tájékoztatásul  közlöm a 2021. június 16-tól érvénybe lépett, a természetjárók, az aktív turizmus iránt érdeklődők, s persze a környezettudatosan közlekedni kívánók számára legfontosabb Volán és MÁV menetrendi változásokat. Fontos kiemelni, hogy pl. a bükki buszjáratok megállói közötti kreatív túraszervezéssel – autónkat Eger–Felnémeten vagy Lillafüreden hagyva – sokkal élménygazdagabb, változatosabb természetjáró programokat állíthatunk össze, mintha gépkocsinkkal a Bükki Nemzeti Park központi részében leparkolva szánnánk rá magunkat az autóhoz való visszatérés kényszere  által meghatározott útvonalú kirándulásra.

Üdvözlettel:  Berki Zoltán

2016-ban, a Föld Napján a védett természeti területek népszerűsítéséért  FM miniszteri elismerő oklevéllel kitüntetett turistatérkép/kalauz szerkesztő

Meghívó a BTSSZ közgyűlésre

2021. június 3., csütörtök

Tisztelt Tagszervezeteink!

A járványhelyzet javulása és a korlátozások feloldása lehetőséget ad június 14-től a közgyűlések megtartására, ezért szeretném a meghívóban közölt időpontban összehívni az érintetteket.

Tisztelettel meghívom minden tagszervezetünk képviselőjét  a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2021. június 24-én (csütörtök) 17:00 órakor kezdődő küldött közgyűlésére. A részletes Közgyűlési meghívó megtekinthető!
Éves rendes küldött közgyűlés helyszíne:  1053 Budapest, Curia u. 3. földszinti Kapcsos Lajosné tanácsterem.
Határozatképtelenség esetén a küldött közgyűlést azonos napirendi pontokkal 2021. június 29-én 17: 00 órai kezdettel azonos helyszínen tartjuk.
A határozatképtelenség miatt ismételten összehívott éves rendes küldött közgyűlés az eredeti napirendi pontokkal a megjelentek létszámára való tekintet nélkül határozatképes

Napirendi pontok:


1. A BTSSZ kitüntetések átadásán kívül átadásra kerül 30 év 30 túra; és a Tholt Albert kupát teljesítők díjazása.
2. BTSSZ 2020. évi sportszakmai beszámoló
3. A BTSSZ 2020. évi közhasznúsági jelentése és annak mellékletei
4. A Felügyelő Bizottság jelentése
5. A  BTSSZ  2021. évi költségvetés tervezet előterjesztése

6. Egyebek

Kérem a Tisztelt Egyesületi és Szakosztályvezetőket, hogy nézzék át a mellékelt dokumentumokat és minél nagyobb számban vegyenek részt az ülésen, hogy a meghirdetett napon határozatképes legyen a közgyűlés!

Megjelenésedre feltétlen számítunk!
Üdvözlettel: Matolcsi György a BTSSZ elnöke

BTSSZ közgyűlés 2021.

2021. május 21., péntek

Szövetségünk az eseménynaptárában meghirdetett küldöttgyűlést 2021. május 20-án tartotta volna meg, de az érvényben lévő járványhelyzeti rendelkezések miatt sajnos el kellett halasztani.

„Az 502/2020. (XI. 16.) számú rendelet hatályos pontjai szerint a civil szervezetek személyes jelenlétet igénylő közgyűlése – a gyülekezési tilalom miatt – nem rendezhető meg, viszont a szavazásra elektronikusan, ülés tartása nélkül is sor kerülhet. A civil szervezet számviteli törvény szerinti pénzügyi beszámolóját az ügyvezetés elfogadhatja azzal, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő legfeljebb 90. napra össze kell hívni a közgyűlést és a döntést meg kell erősíteni.”

A fenti jogszabály szerint összehívásra került az elnökségi ülésünk május 19-én, ahol egyhangú szavazással elfogadtuk az alábbi pontokat:

  • Civil szervezet számviteli törvény szerinti pénzügyi beszámolóját,
  • a Sportszakmai beszámolót,
  • a BTSSZ 2021. évi költségvetését
  • a Felügyelő Bizottság jelentését

Terveink szerint  2021. június 24-én szeretnénk megrendezni a közgyűlést.

A közgyűlésen a kötelező napirendi pontokon kívül átadásra kerülnek:

  • a BTSSZ  kitüntetések
  • a 2020. évi „30 év, 30 túra” mozgalom díjai,
  • és a 2020. évi  Tholt Albert kupa díjai

Buda bércein teljesítménytúra 2021.

2021. május 3., hétfő

A BTSSZ  Gyalogtúra és Rendezvény Bizottság és a III. kerületi Természetbarát Bizottság tizennegyedik alkalommal rendezi meg a  BUDA BÉRCEIN   teljesítménytúrát. A járvány miatt hagyományos teljesítménytúrát nem tarthatunk, ezért az idei Buda bércein teljesítménytúrát  rendhagyó módon, INSTANT TÚRAKÉNT szervezzük meg.
Információk a nevezésről, teljesítésről a  részletes kírásban találhatók.

A teljesítés megkönnyítése érdekképen tekintse meg a 25 km-es táv Ellenőrző pontok listáját és az útvonal vázlatot,

valamint a 8 km-es táv ellenőrző pontok és útvonal vázlatot!

A Buda bércein teljesítménytúra  május 8-24 között bármikor teljesíthető az erdőlátogatási korlátozások figyelembe vételével.

A Buda Bércein teljesítménytúra egyénileg még a pünkösdi hosszú hétvégén teljesíthető!
Az igazolásokat május 25-ig fogadjuk!

A rendezők nevében sikeres teljesítménytúrázást kívánunk!

BTSSZ kitüntetések 2021.

2021. április 9., péntek

Felhívjuk a tagszervezeteink figyelmét, hogy a BTSSZ kitüntetésekre április 15-ig  kell a kitüntetési  javaslatokat a kitöltött adatlapon  megküldeni. A kitüntetéshez egy ajánló szervezet aláírása és egy támogató szervezet aláírása szükséges. E-mailben is lehetséges beszkennelve beküldeni vagy személyesen munkanapokon 10-14 óra között az irodában leadni. Amennyiben nem vagyunk bent, akkor a porta melletti postaládába is be lehet dobni.

A mellékelt linken megtekinthető a BTSSZ Kitüntetési Szabályzata, amely tartalmazza a Kitüntetési  adatlapot is kitölthető Word formátumba:
http://www.btssz.hu/wp/wp-content/feltoltes/doc/kituntetesi_szabalyzat20160216.pdf

Várjuk a kitüntetési javaslatokat!

Papp László Budapest – Sportdíjat kapott Matolcsi György

2021. március 31., szerda

A természetjárásban elért eredményeiért és azért a kiemelkedő aktivitásáért, amellyel a fővárosi sportélet fejlődését évtizedek óta segíti, Papp László Budapest – Sportdíj elismerésben részesült a Budapesti Természetjáró Sportszövetség (BTSSZ) és az Eötvös Lóránd Természetbarát Egyesület elnöke, Matolcsi György.
A díj adományozásáról a Fővárosi Közgyűlés döntött a főpolgármester előterjesztése alapján.
Tekintse meg az MTSZ honlapján a kitüntetéssel kapcsolatos híradást!

Gratulálunk a kitüntetéshez és további munkájához jó egészséget kívánunk!

Térképvásár

2021. március 30., kedd

Berki Zoltán a BTSSZ közreműködésével térképvásárt hirdet a Cartographia gondozásában megjelent 2021. évi új és egyéb térképek vásárlására.

A térképrendeléseket a 2021 . évi Turista térkép árlista alapján kell összeállítani! A térkép rendeléseket április 16-ig kell a BTSSZ-be eljuttatni.

A megrendelt térképeket Berki Zoltán behozza a BTSSZ  irodába, ahol majd át lehet venni. A megrendeléshez kérjük  a pontos adatok megadását a számla kiállításához (egyesület neve, pontos címe és adószáma).  Ezek mind megtalálhatók az árlista fejlécén. A megrendelt térképek árát átvételkor kell kifizetni itt az irodában.

MÁV április 11-i menetrend változás

2021. március 30., kedd

Berki Zoltántól kapott a szövetség az alábbi 3 MÁV vonalon történő változásról összefoglaló beszámolót. Ezek a változások az Alföldi Kék túrán és a Dél-dunántúli Kék túrán nagyban segítik a túrázást.

Az alábbi linkeken találjátok a változásokat.

1.)   https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/uj-dunantuli-osszekottetesek-es-hazai-turizmus-fellenduleset-segito

2.) https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/page/2020- 2021._evi_vasuti_menetrend_-_1._sz._modositas_-_ervenyes_2021._aprilis_11-tol.pdf

3.) https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/2020-2021-evi-belfoldi-kozforgalmu-menetrend-vonalankenti-bontasban