BTSSZ közgyűlés 2018.

2018. július 7., szombat

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2018. május 26-án megtartotta éves közgyűlését  amelyen  új Elnökséget, Felügyelő és Etikai Bizottságot választottak.
Tekintsék meg Matolcsi György újonnan megválasztott BTSSZ elnök közgyűlésről készített  beszámolóját!

Természetismereti bemutató túra a Nagyszénás és környékére

2018. július 5., csütörtök

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát szövetség  és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2018. július 7-én szombaton természetismereti sétát szervez a Nagyszénás és környékére a nyúlszapuka vagy réti nyúlhere virágzásának megtekintésére.
Találkozás:
a Széll Kálmán téren a 61-es villamos megállójában 8 órakor, majd továbbutazás Hűvösvölgybe, innen autóbusszal utazunk Nagykovácsiba
Útvonal:
Nagykovácsi községháza – Nagyszénásalja – Nagyszénás – Turistaház emlékfal – Felső-Zsíros-hegy – Nagykovácsi    Táv: 7 km     Szint: 300 m.
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné és Telek György

Nyári ügyelet a BTSSZ központban

2018. június 27., szerda

Értesítjük a tagszervezeteinket és minden érdeklődőt, hogy a BTSSZ iroda (Budapest, V. ker. Curia u. 3.) 2017. július 1 – augusztus 20. között nyári szünet miatt zárva lesz.   Ezen időszakban csak szerdánként 10-16 óra között lesz ügyeleti félfogadás.
Szabadságolás alatti ügyeleti napok:   07.18.; 07.25.; 08.01.         10.00-16.00 óráig

Az ügyeleti napokon kívül  sürgős esetben a 30/455-0954 telefonszámon elérhető vagyok: Matolcsi György elnök

A BTSSZ Elnöksége kellemes nyarat és jó pihenést kíván minden Sporttársnak !

Elmarad az Alföldi Kéktúra vándorlás

2018. június 12., kedd

Tisztelt Jelentkezők!

A meghirdetett Alföldi Kéktúra vándorlás, amely 2018. június 29. és július 14. közötti napokra került kiírásra, az előre történő jelentkezés nagyon alacsony létszáma miatt nem lesz megtartva. A lemondás okairól az alábbiakban olvashat! Elnézést az okozott kellemetlenségért!
Mindenkinek kívánok sok szép túrát a nyár folyamán!

Sporttársi üdvözlettel: Matolcsi György túravezető

BTSSZ találkozó

2018. június 10., vasárnap

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2018. június 16-án rendezi a Budai-hegységben Szépjuhászné környékén a BTSSZ találkozót. A helyszín egyesületi és szakosztályi vezetett túrákkal érhető el. Szeretettel várunk nyílt túra keretén belül minden érdeklődőt, kirándulót reggel 8 óra 20-kor a Széll Kálmán téren a 22-es busz megállójában.

A találkozón a Budapesti Természetbarát Sportszövetséget bemutató, ismertető és szórakoztató programok, lesznek.

Programunkban szerepel: játékos vetélkedő, Természetismereti totó, tombola, fénykép kiállítás, Országos Erdészeti Egyesület muzeális értékű könyvtárának látogatása, TeSz emlékfa és emléktábla koszorúzása az erdészet udvarán, Pálos kolostorrom megtekintése, vezetett kirándulás az örökerdő tanösvényen, a Kaán Károly és a Makovecz kilátóhoz.

09 óra   Pálos kolostorrom megtekintése vezetővel.  Találkozás a központi sátornál 8 óra 50-kor.

10 óra TESZ Emléktábla koszorúzás, utána Országos Erdészeti Egyesület könyvtárának megtekintése vezetővel:  Találkozás 9 óra 50-kor. a központi sátornál.

12 óra  BTSSZ találkozó résztvevőinek köszöntése a központi sátor előtt.

14 órakor nyílt túrák indulnak. Találkozás a központi sátornál 13 óra 50-kor.

1, Túra útvonal: BTSSZ találkozó – Örökerdő tanösvény – Kis-Hárs-hegy (Makovecz kilátó) – Szépjuhászné BTSSZ találkozó.Táv: 3,4 km          Szint: 50 m

2, Túra útvonal: BTSSZ találkozó – Nagy-Hárs-hegy – Kaán Károly-kilátó – Szépjuhászné BTSSZ találkozó              Táv: 2,5 km      Szint: 150 m

16 órakor  Tombola, totó és játékos vetélkedő eredményhirdetése, díjkiosztás.

17 órakor a találkozó zárása.

A játszótéren asztalok padok, gyermek játékok. Ha nincs tűzrakási tilalom, akkor ki-ki alapon kiépített tűzrakó helyen szalonnasütési lehetőséget biztosítunk. Büfé és étkezés a Gyermekvasút megállóban található vendéglátói egységnél javasolt.
Nagyobb létszám esetén interneten előzetes rendelést felvesznek és ekkor, egyeztetett időpontba történhet a kiszolgálás. Menü kb.1000 Ft.  Honlap:
www.szepjuhaszne.hu. Email: szepjuhasznebufe@freemail.hu Telefonszám: +36 30 270 2954

Szeretettel várunk minden kirándulót, túratársat, gyermekes családokat, fiatalokat, nyugdíjasokat, minden, erdőt szerető érdeklődőt.

Budapesti Természetbarát Sportszövetség Elnöksége

Természetismereti bemutató túra a Soroksári Botanikus kertbe

2018. június 7., csütörtök

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát szövetség  és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2018. június 9-én szombaton természetismereti sétát szervez a Soroksári arborétumba a Szibériai Nőszirom virágzásának megtekintésére.
Találkozás:
IX. ker. Közvágóhíd HÉV (H6) végállomása 8.50 órakor.  A HÉV indul 9.05 órakor.  Utazás Soroksár Hősök tere megállóig.
Továbbutazás 166-os busszal a Kertészeti egyetem megállóig.

Útvonal: Péteri-major – Soroksári Botanikus Kert.  Táv: 5 km

(Belépő: Felnőttnek és diáknak 500 Ft, Nyugdíjasnak és óvodásnak 300 Ft)

Túravezetők: Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2018. június 7., csütörtök

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót  2018. I. félév utolsó klubnapjára, amely  2018. június  11-én hétfőn 16 órakor Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A klubnap részletes meghívója is megtekinthető! A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Ausztráliai Nemzeti Parkokról vetít
Sáfrány József
operatőr és rendező

Saját versei mondja
Dr. Tóth József
aranyjelvényes túravezető

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

BTSSZ Tisztújító közgyűlés 2018.

2018. május 10., csütörtök

Budapesti Természetbarát Sportszövetség  a tisztújító közgyűlést 2018.  május 24-én, csütörtökön 17 órakor tartja Budapesten a Curia utca 3. szám alatt a  Földszinti  Kapcsos Lajos teremben. A részletes közgyűlési  meghívó is megtekinthető!
Határozatképtelenség esetén a közgyűlést azonos napirendi pontokkal  2018. május 29-én  17 órakor a Bp. Cúria utca 3. szám alatt, a Földszinti Kapcsos Lajos  tartjuk. A határozatképtelenség miatt ismételten összehívott közgyűlés az eredeti napirendi pontokban a megjelentek létszámára való tekintet nélkül határozatképes.

Napirendi pontok

  1. Sportszakmai beszámoló a 2017. évről
  2. A BTSSZ 2017. évi közhasznúsági jelentése és annak mellékletei
  3. A Felügyelő Bizottság jelentése
  4. 2018. évi költségvetés előterjesztése
  5. Kitüntetések átadása
  6. Tisztségviselők megválasztása
  7. Egyebek

Felhívjuk a figyelmet, hogy mandátummal csak azok a tagszervezetek rendelkeznek, akik 2018. évre a BTSSZ szövetségi tagdíját befizették. A tisztújító küldött közgyűlés nem nyilvános; azon a tagszervezetek küldöttein és az ügyvezetésen kívül a közgyűlés összehívására jogosult által meghívottak és az alapszabály, vagy a közgyűlés határozata alapján tanácskozási joggal rendelkező személyek vehetnek részt.

Természetismereti kirándulás a Budai-hegységben

2018. május 9., szerda

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2018. május 12-én, szombaton természetismereti sétát szervez a Budai hegységben  a Budaörsi Kopárokra a Fekete Kökörcsin bemutatására, amelyre minden érdeklődőt szeretettel meghívunk!

Találkozás: Széll Kálmán tér 21-es autóbusz végállomásán 8 óra 50-kor.
Útvonal
: KFKI – Budörsi-hegy – Piktortégla üregek – Farkas-hegy – Odvas-hegy alja – Kálvária – Budaörs Táv: 6 km, szint: 150 m.
Túravezetők: dr.Balogh Istvánné, Telek György

Minden érdeklődőt szeretettel meghívunk!

Buda Bércein tavaszi teljesítménytúra

2018. május 4., péntek

A   BTSSZ Gyalogtúra és Rendezvénybizottság és III. kerületi Természetbarát Bizottság  2018. május 12-én szombaton tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Buda Bércein tavaszi teljesítménytúrát 25 km-es és 8 km-es családi távon, amelynek részletes kiírása is megtekinthető!
Indítás:
Szépjuhászné   9.00 – 10.00 óra között
25 km-es táv útvonala:
Szépjuhászné – Makkosmária – Normafa – János-hegy – Nagy-Hárs-hegy – Vadaskerti emlékmű – Árpád kilátó – Hármashatár-hegy Guckler Károly-kilátó – Virágos-nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház Táv: 25,0 km, Szintemelkedés: 1100 m,   szintidő: 8 óra.

Nevezési díj: 1600 Ft/fő.     Kedvezményes: BTSSZ tagszervezet, MTSZ és TTT: 1300 Ft/fő
Előnevezés az alábbi linken: https://goo.gl/forms/uc6Pb0ND2uxDtyIf1 Előnevezés: 1000 Ft/fő.
Mindkét túrán a 18 év alattiaknak és az egyetemistáknak 500 Ft/fő. A fogyatékkal élők ingyen vehetnek részt a túrákon, a vakok és gyengénlátók esetében egy fő kísérő is ingyenes.

A részletes kiírásban közöltek szerint  a  versenyt családi távon is lehet teljesíteni!
Útvonal:
Erdőalja út buszforduló – Virágos-nyereg – Csúcs-hegyi-nyereg – Kötők padja – Sárga sávjelzés és Kék kerékpárút jelzés találkozása – Kék kerékpárút – Zöld sávjelzés – Kék sávjelzés  – Menedékház utca – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház Táv: 8,2 km,   szintemelkedés:  309 m,    szintidő: 3 óra.
Nevezési díj:
családoknak 2000 Ft. Poharat mindenki hozzon magával!

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Rendezőség!