BTSSZ Tisztújító közgyűlés 2018.

2018. május 10., csütörtök

Budapesti Természetbarát Sportszövetség  a tisztújító közgyűlést 2018.  május 24-én, csütörtökön 17 órakor tartja Budapesten a Curia utca 3. szám alatt a  Földszinti  Kapcsos Lajos teremben. A részletes közgyűlési  meghívó is megtekinthető!
Határozatképtelenség esetén a közgyűlést azonos napirendi pontokkal  2018. május 29-én  17 órakor a Bp. Cúria utca 3. szám alatt, a Földszinti Kapcsos Lajos  tartjuk. A határozatképtelenség miatt ismételten összehívott közgyűlés az eredeti napirendi pontokban a megjelentek létszámára való tekintet nélkül határozatképes.

Napirendi pontok

  1. Sportszakmai beszámoló a 2017. évről
  2. A BTSSZ 2017. évi közhasznúsági jelentése és annak mellékletei
  3. A Felügyelő Bizottság jelentése
  4. 2018. évi költségvetés előterjesztése
  5. Kitüntetések átadása
  6. Tisztségviselők megválasztása
  7. Egyebek

Felhívjuk a figyelmet, hogy mandátummal csak azok a tagszervezetek rendelkeznek, akik 2018. évre a BTSSZ szövetségi tagdíját befizették. A tisztújító küldött közgyűlés nem nyilvános; azon a tagszervezetek küldöttein és az ügyvezetésen kívül a közgyűlés összehívására jogosult által meghívottak és az alapszabály, vagy a közgyűlés határozata alapján tanácskozási joggal rendelkező személyek vehetnek részt.

Természetismereti kirándulás a Budai-hegységben

2018. május 9., szerda

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2018. május 12-én, szombaton természetismereti sétát szervez a Budai hegységben  a Budaörsi Kopárokra a Fekete Kökörcsin bemutatására, amelyre minden érdeklődőt szeretettel meghívunk!

Találkozás: Széll Kálmán tér 21-es autóbusz végállomásán 8 óra 50-kor.
Útvonal
: KFKI – Budörsi-hegy – Piktortégla üregek – Farkas-hegy – Odvas-hegy alja – Kálvária – Budaörs Táv: 6 km, szint: 150 m.
Túravezetők: dr.Balogh Istvánné, Telek György

Minden érdeklődőt szeretettel meghívunk!

Buda Bércein tavaszi teljesítménytúra

2018. május 4., péntek

A   BTSSZ Gyalogtúra és Rendezvénybizottság és III. kerületi Természetbarát Bizottság  2018. május 12-én szombaton tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Buda Bércein tavaszi teljesítménytúrát 25 km-es és 8 km-es családi távon, amelynek részletes kiírása is megtekinthető!
Indítás:
Szépjuhászné   9.00 – 10.00 óra között
25 km-es táv útvonala:
Szépjuhászné – Makkosmária – Normafa – János-hegy – Nagy-Hárs-hegy – Vadaskerti emlékmű – Árpád kilátó – Hármashatár-hegy Guckler Károly-kilátó – Virágos-nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház Táv: 25,0 km, Szintemelkedés: 1100 m,   szintidő: 8 óra.

Nevezési díj: 1600 Ft/fő.     Kedvezményes: BTSSZ tagszervezet, MTSZ és TTT: 1300 Ft/fő
Előnevezés az alábbi linken: https://goo.gl/forms/uc6Pb0ND2uxDtyIf1 Előnevezés: 1000 Ft/fő.
Mindkét túrán a 18 év alattiaknak és az egyetemistáknak 500 Ft/fő. A fogyatékkal élők ingyen vehetnek részt a túrákon, a vakok és gyengénlátók esetében egy fő kísérő is ingyenes.

A részletes kiírásban közöltek szerint  a  versenyt családi távon is lehet teljesíteni!
Útvonal:
Erdőalja út buszforduló – Virágos-nyereg – Csúcs-hegyi-nyereg – Kötők padja – Sárga sávjelzés és Kék kerékpárút jelzés találkozása – Kék kerékpárút – Zöld sávjelzés – Kék sávjelzés  – Menedékház utca – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház Táv: 8,2 km,   szintemelkedés:  309 m,    szintidő: 3 óra.
Nevezési díj:
családoknak 2000 Ft. Poharat mindenki hozzon magával!

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Rendezőség!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2018. május 2., szerda

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót 2018.  következő klubnapjára, amely  2018. május 14-én hétfőn 16 órakor Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény   Meghívója is megtekinthető. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

“Erdőjárók” című filmsorozatból vetítenek

Szabados Tamás operatőr és
Rozsnyai Margit pszichológus

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Kőbánya Kupa tájékozódási verseny

2018. május 2., szerda

A Kőbányai Természetbarát Szakbizottság és a Lokomotív Turista Egyesület 2018. május 13-án vasárnap 10 órakor rendezi a  Budai-hegységben  a Vadaskert térségében a Kőbánya Kupa tájékozódási versenyt, amelynek részletes kiírása is megtekinthető.
Találkozás:
2018. május 13-án 9 órakor a Pesthidegkúton a Szepesi utca végével szemben a Vadaspark szélén lévő tisztáson
Nevezés:
a helyszínen 915 és 930 között. A nevezés díjtalan.
A Kőbánya Kupa egyúttal a 2018. évi Budapesti alapfokú és középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 9. fordulója, amelyről további információk a www.tajbpbajn.fw.hu honlapon olvashatók.

X. Horváth József Emléktúra

2018. április 30., hétfő

A Lokomotív Turista Egyesület 2018. május 10-én szombaton   immár tizedik alkalommal rendezi meg a Horváth József Emléktúra teljesítménytúrát a Börzsöny-hegységben, melyen a teljesítménytúrákat kedvelő természetjáró sporttársak számára mód és alkalom kínálkozik fizikai állóképességük felmérésére és fejlesztésére. A túrát 10 és 40 km közé eső 4 különbözőtávon rendezzük meg Szokolya, Nógrád, Királyrét, Kisinóc és Márianosztra körzetében. A túrát minden résztávot körpályán, azonos rajt/cél helyszínnel bonyolítjuk.
Tekintse meg a Horváth József Emléktúra részletes kiírását!

Találkozás: Szokolya MÁV vasútállomás (megközelíthető vonattal Budapest Nyugati pályaudvarról vagy autóval Szokolya település felől
Rajt:    7.00 – 10.00 óra között, kivéve a 40 km-es távot, ahol 7.00 – 9.00 óra között

Fővárosi Önkormányzat pályázatok

2018. április 30., hétfő

1. Sz jelű pályázat:  A budapesti sportegyesületek szabadidősport tevékenységének támogatás
Megjelent a 2018. évre az „SZ” jelű pályázat kiírása, mely megtalálható a www.budapest.hu oldalon

A pályázás megkönnyítése érdekében megtekinthetitek az SZ jelű Pályázati felhívás 2018.pdf és a SZ jelű Pályázati adatlap 2018.doc.

2. „Élen a tanulásban, élen a sportban” fővárosi kitüntetésről szóló pályázat.

Kiírásra került a Fővárosi Önkormányzat által az „Élen a tanulásban, élen a sportban” fővárosi kitüntetésről szóló pályázat.

A kiírás az alábbi linken érhető el: http://infoszab.budapest.hu:8080/akl/tva/Palyazatok.aspx?id=1440

Sikerest pályázásokat kívánunk!

Rendezvények a Föld napja alkalmából

2018. április 23., hétfő

1. Meghívó a Sas-hegyi Föld napi rendezvényre

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága és az ÁPISZ SE 2018. április 21-én természetvédelmi sétát rendez a Föld napja alkalmából  a Sas-hegyi természetvédelmi területre. tekintsen meg a rendezvény részletes meghívóját.
Találkozás:
Széll Kálmán téren az 59-es villamos megállójában 9 órakor, vagy a Látogatóközpont bejáratánál 9 óra 45-kor  (XI.kerület Tájék utca 26.)
Útvonal:
Németvölgyi út – Hegyalja út – Dayka Gábor u. – Sas-hegy Tájék utcai Látogatóközpont – 10 órakor ünnepség a föld napja alkalmából – Filmvetítés a Sas-hegyről –  séta a tanösvényen  vezetővel – tájékoztató központ kiállításainak megtekintése – játékos vetélkedő. Táv: 3 km,   szint: 100 m.
Költség
:  DINPI kedvezménnyel 500 ft/fő nyugdíjasoknak is.
Túravezető: Telek György

2. Meghívó a DINPI    Földnap rendezvényre a Pálvölgyi-barlangnál lévő katlanba

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága és az ÁPISZ SE meghív minden érdeklődő természetbarátot   2018. április 22-én a DINPI és za I. kerületi Önkormányzat Föld napi rendezvényére   a Pálvölgyi-barlangnál lévő katlanban  lévő természetvédelmi területre.

Program:  Pál-völgyi-barlang előtti kőfejtőben természetvédelmi hivatalos és civil szervezetek bemutatói, játékos vetélkedők, termékvásárlások stb.
Találkozás: Pál-völgyi-barlang előtti kőfejtőbe az MTVSZ és a BTSSZ bemutatkozó sátornál a 10 órától. várjuk szeretettel.
A Pálvölgyi barlang előtti kőfejtő a II. kerületben a Szépvölgyi úton található.
Az érdeklődők tömegközlekedési eszközzel a Kolossy-térrõl  induló  65-ös jelzésű autóbusszal juthatnak el a barlanghoz.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2018. április 16., hétfő

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót 2018.  következő klubnapjára, amely  2018. április 16-án hétfőn 16 órakor Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A klubnap részletes meghívója is megtekinthető! A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Egyiptomi élményekről tart előadást
Ipach Ildikó
túravezető és

Álomkék” c. kisfilmjét vetíti
Szegezdy József a MTVA munkatársa

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Alföldi kéktúra vándorlás 2018.

2018. március 26., hétfő

Az Eötvös Loránd Természetbarát Egyesület az MTSZ és a BTSSZ közreműködésével 2018. június 29. és 2018. július 14. között Vándor tábort szervez az Alföldi Kéktúra útvonalán Sátoraljaújhelytől Berettyóújfaluig, 16 napban, amelynek részletes kiírása is megtekinthető.
A vándorlásunkon csomag szállítás kísérő autó biztosítja.  A túrát 2019-ben fejezzük be Berettyóújfalu és Szekszárd között .
A Kéktúra ilyen fajta bejárása 30 évvel ezelőtt 1988-ban kezdődött a Szent István vándorlással, amikor is 30 nap alatt teljesítettük a Keleti és a Nyugati szakaszokat, hogy Dobogókőn találkozzunk. Folytatódott 1989-ben a Dél-Dunántúli Kéktúra avató túrájának teljesítésével. Ezen két túrán kialakult magból alakult meg egyesületünk 1990-ben. Ezen időtől már csak 16 napos vándorlásokat terveztünk. Így jártuk be a egész Magyarország különböző tájegységeit és jutottunk el külföldre is. Ezen túráknál már nem minden nap keltünk útra csomagjainkkal, hanem 4 naponta váltottunk táborhelyet.

1996-ban az MTSZ felkérésére megszerveztük az akkora a megvalósítás szintjére jutott Alföldi Kéktúra avató túrájának első szakaszát 16 napban. Mivel nem jutottunk el Sátoraljaújhelyig még a következő két évben is – 1997-be és 1998-ban nyaranta – az Alföldön túráztunk. Sajnos az első három évi vándorlás után még 6 évnek kellett eltelnie, hogy ezen szép tájon is legyen egybefüggő túra útvonal és a KÉKKÖR bezáródjon vagyis összeérjen.

Kedves leendő túratársak!
Idén azért is megtisztelő számomra, hogy sikerült megszervezni és megrendezhetem ezt a vándorlást, mert ezen túra kettős ünnep számomra. Először azért, mert 1988-ban a „Fekete Bárányok” által szervezet vándorláson a Keleti szakasz túravezetője lehettem. Másodszor azért, mert Egyesületemmel részese lehettem egy másik új útvonal felavatásának és végig járásának. melyet 20 éve fejeztünk be..

Várom jelentkezéseteket, ezen a sok magasságot nem tartalmazó, de annál változatosabb arcát mutató Alföldünk megismerésére.

Üdvözlettel:  Matolcsi György az Alföldi Kéktúra vándorlás  túravezetője