Budapesti közlekedési hírcsokor túristáknak

2016. október 14., péntek

Lakatos András, az Ifjúsági Bizottság tagja,  nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző ezúton küldöm Önöknek  2016. októberber 12-tól  aktuális  budapesti  közlekedési hírcsokrot!

Természetismereti séta a Városligetbe

2016. október 10., hétfő

BTSSZ Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti bizottsága és a MTVSZ Magyar Természetvédők Szövetsége, 2016. október 12-én, szerdán természetismereti kirándulást szervez Budapesten a Városligetbe.
Találkozás:
a 4-es Metró Keleti pályaudvar felőli bejáratánál az aluljáróban, 9 órakor
Indulás:
9 óra 10-kor
Túravezető:
Telek György

Kedvcsinálásul tekintse a meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Őszi Trapp teljesítménytúra

2016. október 10., hétfő

A BTSSZ Gyalogtúra, Verseny és Rendezvény Bizottsága  és a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2016. október 16-án, vasárnap kilencedszer rendezi meg az  Őszi Trapp teljesítménytúrát.
Indítás helye, ideje:
Pilisszentlászló – Lajosforrás – Nagy-Csikóvár – Kis-Csikóvár – volt Csikóváraljai th. – Berda József pihenő – Oszoly-nyereg – Csúcs-hegy – Majdán-nyereg – Kevély-nyereg – Teve-szikla – Köves-bérc – Solymári-völgy – Csúcs-hegyi-nyereg – Guckler Károly út – Virágos-nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház
Táv: 26 km,   szint 1000 m
részletes kiírás is megtekinthető!   Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség!

Közlemény

2016. október 4., kedd

A BTSSZ irodában 2016. október  6-án a délelőtti nyitvatartási idő hivatalos rendezvényen történő részvétel miatt elmarad.

Az ügyet intézni akaró turistákat délutáni nyitva tartással 14:00 órától  18:00 óráig fogadjuk.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2016. október 3., hétfő

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2016. II. félév következő  klubnapjára, amely  2016. október  10-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény  Meghívója is megtekinthető. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

El Camino címmel
Széplaky Géza az “Arany Tíz” munkatársa és

Izland címmel
Vencel István túravezető tartanak előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Koszoruzás és piknikparti

2016. szeptember 29., csütörtök

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2016. október 8-án, szombaton koszorúzásra és piknikpartira hív minden érdeklődő természetbarátot Pilisszentkereszten a Klastromkúthoz. Tekintse meg a rendezvény részletes és képes meghívóját!
Megközelítés: Pilisszentkereszt központjától kb. 1,5 km, Dobogókőről pl. Z+, majd Z (kb. 8 km), Pomázról a dobogókői busszal Pilisszentkereszt, Pilisszántói elágazásig (Pomázról indul: minden óra’55-kor, menetidő: kb. 25 perc).
Program:
11:00 Megemlékezés és koszorúzás -Klastromkútnál a  Tholt Albert Emlékhelyen
kb.: 11:30-tól közös túra a Szurdokon át a Piknikparti helyére (4 km)
kb: 13:00 Piknikparti
Helye: Pilisszentkereszt, Szurdok alsó parkoló
Egy tányér meleg, bográcsban főtt ételre és egy pohár ásványvízre minden résztvevő a BTSSZ vendége.
További program és hazautazás lehetősége: Csobánkáig gyalog (6 km), busszal Pomázra (Csobánka Községházától. minden óra’ 57-kor)
Nagykovácsi puszta megállóig (800m), busszal Pomázra (minden óra’16-kor)

Természetismereti kirándulás Érdre, a Fundoklia tanösvényre

2016. szeptember 28., szerda

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság,  az Erzsébetvárosi Természetbarát szövetség  és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály
2016. október 1-én,
szombaton természetismereti kirándulást szervez Érdre, a Fundoklia tanösvény és környékére.
Találkozás:
Etele téren a Volánbusz állomáson  8.35 órakor.   Jegyváltás: Érd autóbusz állomásig.
Útvonal:
Érd, Dévényi utca – Fundoklia-völgyi  tanösvény bejárása.  Táv: 6 km,  szint: 50 m.
Túravezető:
Telek György

Kedvcsinálásul tekintse a meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Felhívás a BTSSZ tagszervezetei részére

2016. szeptember 26., hétfő

Tisztelt Egyesület ill. Szakosztály Vezetők!
Az MTSZ célul tűzte ki, hogy minden, magyarországi jelzett turista útvonalat 5 évenként felújítson, közben karban tartsa. Ezt a nagy munkát csak a turista egyesületeken, szakosztályokon keresztül tudják végezni. Az MTSZ a  megyei szövetségeket bízta meg a területén található utak felmérésével, a szükséges munkák koordinálásával.
A megyei vezetők szeptember 11-i határozata szerint november végéig fel kell mérnünk a Budai hegység turista útjai állapotát, és el kell készítenünk felújításuk 5 éves tervét.
E munkához kérjük segítségeteket.
Mellékelten küldöm a Budai-hegység turista útjainak összesítő táblázatát, amelyen kiválaszthatjátok azt a szakaszt, amelynek felmérését vállaljátok. A  táblázatban megjelöltük, mely szakaszokra van már jelentkező. Kérem, ennek figyelembe vételével válasszatok szakaszokat. A jelenlegi állapot felmérése sürgős, október végéig el kell végeznünk. A továbbiakban is szükségünk lesz rendszeres felülvizsgálatokra, így negyedévenként be kell járni az utat, s rövid jelentést írni a szövetségbe a tapasztaltakról.
A sok munkát végző tagszervezeteket anyagi lehetőségeink szerint megpróbáljuk jutalmazni.
Kérem, mihamarabb jelezzetek vissza, vállaltok-e, s melyik útvonalakat!
Előre is köszönöm a munkátokat
Üdvözlettel: Tötösné Gados Zsuzsanna a BTSSZ elnöke

BTSSZ tagegyesületek tanácskozása Simonfán 2016. szeptember 3-4.

2016. szeptember 14., szerda

A BTSSZ 2016. szeptember 3-4. között az MTSZ támogatásával zselici kirándulással egybekötött tanácskozást szervezett a tagegyesületek vezetői és aktivistái részére.
Először Szennán a Skanzent tekintettük meg.  A szállásunk Simonfán a kis zselici faluban Meteor kulcsos házakban volt. A szakmai tanácskozást a  Zselic kulcsosház teraszán tartottuk, ahol a MTSZ turistajelzés festéssel kapcsolatos pályázatok  BTSSZ feladatait beszéltük meg, és továbbá  a tagszervezetek részvétele a budapesti egyéb tagszervezeti programokon, valamint az egyéb a természetjárással kapcsolatos problémák felvetése és megbeszélése. A tanácskozás részletes emlékeztetőjét is megtekintheti!
Az esti program a Zselici Csillagparkban a  csillagvizsgáló, planetárium  és kilátó torony megtekintése volt, majd több órás éjszakai csillagnéző túrát tettünk a környéken.
A vasárnapi program Bőszénfán a Szarvasfarm megtekintése volt, amelyet vidám hangulatban szarvaspörkölt ebéd elfogyasztásával fejeztünk be.
Tekintse meg a jól sikerült  zselici kiránduláson és szakmai tanácskozáson  készült   képriportot!

Tájékoztató a Budapesti Sportszövetségek Uniója részéről szervezett tanfolyamokról

2016. szeptember 14., szerda

A BSU  körlevelet küldött a tagszervezeteknek, amelyben tájékoztatta az érdekelteket a személyi változásokról, illetve a BSU által szervezett szakmai tanfolyamokról és továbbképzésekről.

A képzési kiírások a múlt hét közepére elkészültek és megtalálhatók a www,bsu.hu honlapon. A képzési referensi munkára felkértük Tóth Erika kolléganőt, aki nagy tapasztalatával és szakmai tudásával garancia az oktatási rendszer beindításra és működtetésére. A BSU képzési referensének elérhetőségei: Tóth Erika: + 36 70 370-7803 és a  +36 70 370 7802 (szeptember végéig ideiglenesen) valamint a  kepzes@bsu.hu