Archivum 2007 október

Mérgező gombák és a gomba mérgezések

2007. október 25., csütörtök

A Dunabogdányí Kajaktúra Természetbarát Egyesület vetítéssel egybekötött előadást rendez.
Az előadás ideje: 2007. november 15.   17 óra.
Előadás helye: Pest Megyei Természetbarát Szövetség, 1052 Budapest, Városház u. 7., fsz.7.
Előadó: Agárdi Éva gombaszakértő
Az előadás célja: a súlyosan mérgező gombák megismerése.
Témák:
- A mérgezés típusának felismerése.
- Elsősegélynyújtás mérgezés esetén.
- Mi a teendő mérgezés esetén?

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Rendkívüli TT ülés 2007. október. 30.

2007. október 18., csütörtök

A BTSSZ elnöksége rendkívüli és kibővített Természetbarát Tanács (TT) ülést hív össze 2007. október 30-án kedden 17.30 órakor a Bp. Curia uca 3. földszinti Nagyterembe.

A TT ülésen ” A Magyar Természetbarát Szövetség megújítása” címmel  Szabó Imre, az MTSZ elnöke tart vitaindító előadást, amely után vitát nyitunk a természetbarát mozgalom jővőjével kapcsolatos kérdésekről.     A TT ülés  meghívója itt olvasható.

A TT ülésre minden kerületi természetbarát szervezet és  szakosztály  képviselőjét,  valamint  minden érdeklődőt meghív a BTSSZ elnöksége.

Megjelent a Pest Megyei Piros jelzés új igazoló füzete

2007. október 12., péntek

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség értesíti  a Pest megye turista főútvonalán túrázókat, a Pest Megye Turistája jelvényszerző túramozgalom teljesítését végzőket és az érdeklődőket, hogy a PMP felújítását – létrehozásának 30. évfordulójára – sikerült az útvonal felújítását befejezni. A felújíott és GPS-el felmért útvonal teljes hossza 245 km.
Az útvonal felújításával egyidejüleg megjelent az új Igazolófüzet is térkép melléklettel együtt.

Az Igazolófüzet beszerezhető 600.- Ft-ért (MTSZ-tagoknak 500.- Ft-ért)  a BTSSZ központjában (Budapest, Curia u. 3.  1 1/2 emelet) .

A kidvány ára tartalmazza – sikeres teljesítés esetén – a jelvény árát is. További részletek megtekinthetők a  Pest Megyi Természetbarát Szövetség honlapján.

Természetjárók Napja 2007

2007. október 9., kedd

A Magyar Természetbarát Szövetség idén szeptember 22.-én 19. alkalommal rendezte meg Dobogókőn a Természetjárók Napját. Az idei rendezvénynek külön jelentősége, hogy az MTSz megalakulásának, fennállásának 20. évfordulóját is ünnepelte. A hivatalos ünnepség 12 órakor kezdődött a Báró Eötvös Lóránt turistaház előtti tisztáson. A lebonyolításban rendezőként  részt vettek a TESZ  bizottságunk tagjai is.

Az eseményről fényképek a Tesz honlapon a  Galériában tekinthetők meg .

Őszi tájékozódási túraverseny 2007. október 13.

2007. október 3., szerda

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Budapesti Diák Sportszövetség esemény naptárában szereplő Őszi tájékozódási túraverseny a Budai-hegyekben  2007. október.13-án (szombaton) kerül megrendezésre a Zúgliget-János hegy térségében.

A túraverseny részletes kiírását az alábbiakban lehet megtekinteni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!