Archivum 2015 október

Jubileumi ünnepség a BTSSZ megalakulásának 25.éves évfordulója alkalmából

2015. október 30., péntek

A BTSSZ elnöksége tisztelettel meghív minden természetjárót 2015. november 20-án pénteken 17 órakor az  önálló szövetség megalakulásának 25. évfordulója alkalmából a Budapest V.  Cúria utca 3-ban a földszinti „Kapcsos Lajosné” teremben  rendezendő jubileumi  ünnepségre.

A program:

17:00         Ünnepi megemlékezés rövid műsorral

17:30         A Tholt Albert kupa díjátadása

18:00         Tolcsvay Béla műsora

kb. 19:00   Fogadás, kötetlen beszélgetés

Kérjük, hogy részvételi szándékát a btssz@btssz.hu e-mail címen vagy a (1)-266-5924 telefonszámon jelezze!
A rendezvény meghívója is megtekinthető

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2015. október 30., péntek

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2015-ös év őszi évad  következő klubnapjára, amely  2015. november 9-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

India címmel
Dr. Négyesi Mária egyetemi tanár
tart előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk! Tekintse meg a Klubnap meghívóját!

Őszi Trapp teljesítménytúra

2015. október 30., péntek

A BTSSZ Gyalogtúra, Verseny és Rendezvény Bizottsága  és a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2014. november 15-én, vasárnap nyolcadszorra rendezi meg az  Őszi Trapp teljesítménytúrát.
Indítás helye, ideje:
Pilisszentlászló „Gesztenyés Söröző”  7.30 – 10.00 óra között
Útvonal:
Pilisszentlászló – Lajosforrás – Nagy-Csikóvár – Kis-Csikóvár – Csikóváraljai th. – Oszoly-nyereg – Csúcs-hegy – Majdán-nyereg – Kevély-nyereg – Teve-szikla – Köves-bérc – Aranyhegyi patak – volt Csúcshegyi th. – Guckler Károly út – Virágos-nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház
Táv: 26 km,   szint 1000 m
részletes kiírás is megtekinthető!   Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség!

Módosult a Tholt Albert Kupa kiírása

2015. október 30., péntek

Ezúton értesítünk  minden résztvevőt  a BTSSZ Elnökségének döntése alapján módosult a  Tholt Albert kupa kiírása. A eredeti kiírás szerint a 7 túrából 7-et vagy 6-ot teljesítők kaphatnak kupát – megváltoztatva az alábbiak szerint 7-ből 7-et; 6-ot vagy 5-öt teljesítők is megkapják a kupát. Az 5-ik túrának a november 15-i Őszi Trapp túrának kell lennie. A változtatás az októberben áthelyezett túra vis major helyzete miatt került módosításra.
Kérünk minden érdekeltet, aki a Tholt Albert kupában részt vesz, az utolsó fordulóban, november 15-én a célban adja le a kupa ellenőrző lapját, vagy november 16-án a Szövetségbe hozza be!
Tájékoztatom  a teljesítménytúrázók népes táborát, hogy a november 15-én megrendezésre kerülő Őszi trapp túránk egyúttal Cartographia kupa is.

Felavatták a Tholt Albert emlékhelyet a Klastromkútnál

2015. október 15., csütörtök

Újabb emlékhellyel bővült a pilisszentkereszti Klastrom-kútnál a budapesti természetjárás megalakításának helyszínét jelölő kicsiny emlékpark. 2015.10.11-én az önállóvá válásának 25. éves évfordulóját ünneplő Budapesti Természetbarát Sportszövetség felavatta elhunyt főtitkáráról, Tholt Albertről elnevezett pihenőhelyét.
Tötösné Gados Zsuzsanna elnök az  avatóbeszédében röviden ismertette a budapesti természetjárás sok évtizedes történetét, majd felolvasta Thuróczy Lajosnak a természetjárók doaenjének Tholt Albert munkásságát méltató sorait. Ezután Dr. Balogh Istvánné elnökségi tag és Matolcsi György főtitkár helyezte el az emléktáblához a megemlékezés koszorúját. Az ünnepség  képes beszámolója is megtekinthető
Az ünnepi műsorhoz a zenét a Csivirgó Népzenei Társulat tagjai szolgáltatták. Az avató ünnepség után mindenki, egy rövid túra keretében a Szurdokon keresztül vonult az alsó parkolóhoz. Itt a Szövetség piknikparty keretében gulyáslevessel látta vendégül a résztvevőket.
A túrákat az ünnepség előtt és után az ÁPISZ SE túravezetői vezették, a gasztronómiai élvezetekről Sylvánus csoportjának természetjárói gondoskodtak.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2015. október 5., hétfő

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2015-ös év őszi évad  következő klubnapjára, amely  2015. október 12-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Magyarország nemzeti parkjai: Balaton-felvidék címmel
Gyenes Károly rendező és operatőr
valamint

Csehország és Bajorország címmel
Kovács Tamás túravezető tart előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk! Tekintse meg a Klubnap meghívóját!

Tholt Albert emlékhely avatás Pilisszentkereszten a Klastrom-kútnál

2015. október 2., péntek

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség meghív minden érdeklődő természetbarátot 2015. október 11-én, vasárnap a Pilisszentkereszten a Klastrom-kúthoz a budapesti természetjárás kezdeteinek emlékére tartandó 11 órakor kezdődő  ünnepi megemlékezésére. Az ünnepség keretében a Szövetség önállóvá válása 25. évfordulója alkalmából emlékhely avatására kerül sor az egykori főtitkár, Tholt Albert tiszteletére.

Tekintse meg a ünnepi rendezvény részletes meghívóját!