Archivum 2014 június

Budapesti Természetbarát Találkozó 2014

2014. június 26., csütörtök

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2014. június 27-29. között rendezi a Budapesti Természetbarát Találkozót a  Csúcshegyen a Menedékház utca 22-ben. A programokat június 28-án szombatra szervezzük.Péntekken az előkészületek és a Pihenőház és környékének a rendbetétele lesz  a feladat. A III. kerületi Pihenőházat a kert rendbetétele fejében kapjuk. A rendezvény  részletes meghívója is megtekinthető!
A találkozó részvételi díja 500,-Ft, amely szombaton egy tál meleg ételt és az ásványvíz fogyasztást tartalmazza.

Várunk minden érdeklődő  turistát  szeretettel!

Budapesti TESZ Emléktúra

2014. június 11., szerda

1962-ben indultak el a Budapest Erdészet udvaráról Erdei Szolgálatba az alakulóban lévő első TESZ Szolgálat tagjai Spirk Tibor túravezető vezetésével. Ennek az eseménynek a méltó megünneplésére  a jogutód Meteor TTE, valamint a BTSSZ TESZ bizottság és az ÁPISZ SE természetjárói évente Emléktúrát rendeznek.
A programban szerepel hosszú és közepes emléktúra, ünnep megemlékezés, és koszorúzás Dr. Pápa Miklós emlék-táblánál  7.30-kor, a Budapesti Erdészet udvarán lévő 2010-ben ültetett emlékfánál 10 órakor, majd a Magaskő kőfejtőben a BTSSZ emlékhelyen 13 órakor.
Emlékezzünk és ünnepeljünk 2014-ben is a szervezett természetbarátok  Erdő és Természetvédő mozgalmának , a TESZ első járőrének az elindulását.
Tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját is!

Sikeresen lezajlott a XXI. GYOT

2014. június 10., kedd

Sikeresen lezajlott a pünkösdi hétvégén,  június 6-9. között Vác és környékén az MTSZ támogatásával, a  Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség részéről közösen megrendezett XXI. Gyalogtúrázók Országos Találkozója.  Vác város sokféleképpen kiemelkedően  segítette és támogatta a rendezvényt. Tekintsék meg az MTSZ honlapján a túrákról és a rendezvényekről készült  beszámolókat!

A rendezvény sikeres megrendezéséhez a közel  egy éves elő készítő időszakban és  a konkréten a GYOT alatt több mint száz aktivista és rendező áldozatos és lelkes munkával járult hozzá. Köszönjük mindenki  segítségét és munkáját.  Tekintsék meg az MTSZ honlapján a a rendezőkkel és főszervezőkkel készült  riportokat!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2014. június 10., kedd

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót az első félévi záróklubnapra, amely  2014. június  17-én kedden 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Antal József síremléke címmel

Melocco Miklós Kossuth díjas szobrászművész tart előadást

Kiemelten is felhívjuk a a figyelmet, hogy a félévzáró klubnap időpontja változott!
A helyes időpont 2014. június 17 kedd!!!! 16 óra. Az előadás részletes meghívója is megtekinthető!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!