Archivum 2017 augusztus

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2017. augusztus 28., hétfő

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a 2016. II. félév évadnyitó  klubnapjára, amely  2017. szeptember  11-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény  Meghívója is megtekinthető. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Laosz és Kambodzsa címmel
Dr. Juhász Árpád geológus és

Hegymászásról címmel
Szendrő Szabolcs  hegymászó
tartanak előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Cuha-völgyi Bakonyvasút – kedvezőbb menetrend, új vonatok

2017. augusztus 21., hétfő

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség örömmel tájékoztatja a turistákat, kirándulókat, hogy a 11-es sz. Győr–Veszprém vasúton 2017. szeptember 2-től október 23-ig, majd 2018. március 15-től kezdődően minden hétvégén új vonatpár közlekedik az eddig „vonatmentes” időszakokban. Az ország legszebb, a Magas-Bakonyt viaduktok, alagutak, nagyszerű, a tájba illő műszaki létesítmények sorával átszelő Cuha-völgyi vasút bakonyi szakasza 2011 óta műemléki védelem alatt áll, 2013 óta a nemzeti vagyon része. A turisták által leginkább látogatott Cuha-völgyben a kirándulószezonban, hétvégén Zirc és Bakonyszentlászló között egy külön járatpár is segíti a turisták, kerékpárosok közlekedését. Az előremutató menetrendi fejlesztésért külön köszönet illeti a KTI (Közlekedéstudományi Intézet) szombathelyi és a MÁV-Start Zrt. illetékes munkatársait. A részletes tájékoztató és az egyszerűsített menetrend is megtekinthető!

Üdvözlettel: Berki Zoltán turistatérkép/kalauz szerkeszt, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség tagja

Pilisi Trapp teljesítménytúra

2017. augusztus 21., hétfő

Budapesti Természetbarát Sportszövetség Gyalogtúra, Verseny és Rendezvény Bizottsága a Pilis-hegységben  2017. augusztus 26-án, szombaton huszonötödik alkalommal rendezi meg a Pilisi Trapp teljesítménytúrát. A teljesítménytúra részletes kiírása is megtekinthető!
Indítás helye, ideje:
Pilisszentkereszt – Cserfa utca sarkánál lévő Italbolt  7.30 – 9.00 óra között
Útvonal: Pilisszentkereszt – Szurdok – Csobánkai Szent-kút – Hosszú-hegy – László-kúpja – Pilistető – Boldog Özséb kilátó – Pilisnyereg – Sasfészek th. – Pilisszentlélek – Égett-hárs – Szakó-nyereg – Ilona-pihenő – Dobogókő Pilisszentkereszti Szent-kút – Pilisszentkereszt   Táv: 42.2 km Szintemelkedés: 1250 m Szintidő: 11 óra
Nevezési díj: 1600 Ft. MTSZ és TTT tagoknak 1000 Ft.  BTSSZ tagszervezeti tagoknak MTSZ igazolvánnyal 800 Ft.
Mindkét túrán a 18 év alattiaknak 500 Ft.   A fogyatékkal élők ingyen vehetnek részt a túrákon.

A túrát lehet tizenharmadik alkalommal teljesíteni résztávon is.
Rajt: Pilisszentkereszt – fenti Italbolt 7.30 – 10.00
Útvonal: Pilisszentkereszt – Piros-földek – László-kúpja – Pilistető – Boldog Özséb kilátó – Pilisnyereg -Pilisszentlélek – Égett-hárs – Szakó-nyereg – Ilona-pihen- – Dobogókő- Pilisszentkereszti Szent-kút – Pilisszentkereszt     Táv: 26,7 km Szintemelkedés: 918 m,  Szintidő: 8 óra
Nevezési díj: Lásd a hosszú túránál.
A túra a Tholt Albert Kupa túrasorozat része.
Csomag megőrzés a rajt-célban.

Séta a Hunyadi-szigeti tanösvényen – Természetbarát főzőverseny

2017. augusztus 10., csütörtök

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség TeSz Bizottsága, a Honvéd Sporthorgász Egyesület, az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály, a Ferencvárosi Természetbarát Egyesület Fagyöngy Szakosztály szeretettel meghívja 2016. augusztus 20-án 10 órakor a Hunyadi-szigeti Tanösvény látogatásra és a már hagyományos főzőversenyre mindazokat, akik szeretnek természeti környezetben, baráti társaságban lenni, főzni, és enni.

Helye: a Honvéd Sporthorgász Egyesület telephelye  XXII.kerület Háros út 3.

Főzőeszközökről (bogrács, tányér, kanál, pohár, stb.) és az étel alapanyagáról a résztvevők,  tűzrakó-helyről, tűzifáról, a verseny értékeléséről a rendezőség gondoskodik. Asztal, szék, korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, ezért kérjük, aki teheti hozzon magával.

Nevezési díj nincs,  nevezni a helyszínen a Nevezési lap leadásával lehet.

További információt kapni, előzetesen jelentkezni  és érdeklődni Dr. Balogh Istvánnénál 06 30 911 9965, Telek Györgynél 06-30-257-9601 telekster@gmail.com és   Kiss Ádám 06 70 212 1288 rendezőknél lehet.

Tekintse a meg a rendezvény részletes kiírását!

Természetismereti séta a Csepel-szigeten az Akácfa utcai tanösvényre

2017. augusztus 9., szerda

BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2017. augusztus 12-én, szombaton természetismereti sétát szervez a Csepel-szigeten az Akácfa utcai tanösvényre, amelyre minden érdeklődőt szeretettel meghívunk!
Kedvcsinálásul tekintse meg rendezvény zenés meghivóját!

Útvonal: Csepel HÉV végállomás – 159-es busszal  Csikó sétány megállóig –Akácfa utcai tanösvény – vissza 159-es busszal Csepel HÉV végállomás. Táv: 3 km

Találkozás: Boráros téri HÉV végállomásán 9.00 órakor, vagy 9 óra 15-kor  Csepelen a HÉV végállomásán
Túravezetők: Dr. Balogh Istvánné és Telek György

Túrázói tanfolyam – 2017. ősz

2017. augusztus 7., hétfő

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség TÚRÁZÓI TANFOLYAMOT hirdet 2017. őszén, szeptember 18-október 8. között, a kirándulást és túrázást kedvelőknek!
Szeretettel várunk a gyakorlatorientált tanfolyamunkra! Gyere el az elméleti felkészítő órákra és a terepi foglalkozásinkra, ahol segítségünkkel jól elsajátíthatod a terepi tájékozódás alapjait, a turistatérkép használatát. Emellett további, a gyalogos, illetve más jellegű túrázáshoz is hasznos, érdekes és értékes ismeretekre tehetsz szert!
Tekintse meg a túrázói tanfolyam részletes kiírását!

Jelentkezés és érdeklődés: az Jelentkezés és érdeklődés: az info.turazotanfolyam@gmail.com e-mail címen.
A tanfolyami jelentkezés és a részvétel feltétele a betöltött legalább 16. életév és a jelentkezéstől kezdődően a tanfolyam ideje alatt elérhető, működő e-mail cím.
Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 10. a fenti e-mail címen.

További információ: www.turavezetotanfolyam.hu honlapunkon, és a Tanfolyamvezetőnél: Berecz Tibor (+36-30/48-88-351)
A tanfolyami jelentkezés és a részvétel feltétele a betöltött legalább 16. életév és a jelentkezéstől kezdődően a tanfolyam ideje alatt elérhető, működő e-mail cím.
Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 10.