Elkészült a Budai-hegység turista úthálózat 5 éves karbantartási terve

Tájékoztatunk benneteket, hogy kiírásra került az MTSZ  2017. évi jelzésfestő pályázat, amit az MTSZ  honlapján is olvashattok.

http://termeszetjaro.hu/cikk/mtsz_jelzesfestes_palyazat_2017

A BTSSz Technikai Bizottsága az ősszel készült turistaút felmérések alapján elkészítette az úthálózatra vonatkozó kategorizálást és  az   5 éves felújítási és karbantartási  tervet, amely rákattintással  megtekinthető!

A következő BTSSZ tagszervezeteknek ezúton is köszönjük a felmérés során végzett munkájukat: Budai Motor Klub, ELTE-BEAC, Gémes TE, METEOR TTE, Műanyag SC, Naplás TE, Orion TTE, Túrázok Baráti Köre, Vasas SC.

Várjuk azon tagszervezeteink jelentkezését, akik szívesen vennének részt a karbantartási terv szerinti turistaút felújítási munkákban.

BTSSz Technikai Bizottság

Felhívás a BTSSZ tagszervezetei részére útvonal felmérésre

Az MTSZ célul tűzte ki, hogy minden, magyarországi jelzett turista útvonalat 5 évenként felújítson, közben karban tartsa. Ezt a nagy munkát csak a turista egyesületeken, szakosztályokon keresztül tudják végezni. Az MTSZ a  megyei szövetségeket bízta meg a területén található utak felmérésével, a szükséges munkák koordinálásával.
A megyei vezetők szeptember 11-i határozata szerint november végéig fel kell mérnünk a Budai hegység turista útjai állapotát, és el kell készítenünk felújításuk 5 éves tervét.
E munkához kérjük segítségeteket.
Mellékelten küldöm a Budai-hegység turista útjainak összesítő táblázatát, amelyen kiválaszthatjátok azt a szakaszt, amelynek felmérését vállaljátok. A  táblázatban megjelöltük, mely szakaszokra van már jelentkező. Kérem, ennek figyelembe vételével válasszatok szakaszokat. A jelenlegi állapot felmérése sürgős, október végéig el kell végeznünk. A továbbiakban is szükségünk lesz rendszeres felülvizsgálatokra, így negyedévenként be kell járni az utat, s rövid jelentést írni a szövetségbe a tapasztaltakról.
A sok munkát végző tagszervezeteket anyagi lehetőségeink szerint megpróbáljuk jutalmazni.
Kérem, mihamarabb jelezzetek vissza, vállaltok-e, s melyik útvonalakat!
Előre is köszönöm a munkátokat
Üdvözlettel: Tötösné Gados Zsuzsanna a BTSSZ elnöke

Az egyesületek részéről elvállalt útvonal ellenőrzés adataival frissített táblázat

Budai-hegység jelzett turista útjai  aktuális ellenőrzés vállalási  táblázat 2016. november 7.

Útvonal változások a Budai-hegységben

Az OKT 14-es szakasz változása a Budai-hegységben a Rozália téglagyár környékén

A K+ jelzésű turistaút ideiglenes nyomvonal változása Budapest II. ker. Széphalom környékén

Útvonal változás a Budai-hegységben a Z sáv jelzésen

Útvonal változások a Budakeszi-vadasparkban