Archivum 2013 november

Újabb kedvezményes térképvásár

2013. november 28., csütörtök
A Rockenbauer Pál túravezető klubban 2014. január 13-án a jövő év első  klubnapján Berki Zoltán ismételten kedvezményes  térképvásárlási akciót tart, ahol a  fogyasztói árhoz képest 30%-kal olcsóbban lehet turistatérképeket és atlaszokat vásárolni.  Az igényeket a melléklelt megrendelő lapon és árlistán előre be kell jelenteni a berki.zoltan@t-online.hu e-mail címen!  A megrendelőlap és árlista itt megtekinthető és letölthető!

Ünnepi TT ülés

2013. november 27., szerda

Az idei utolsó ünnepi  Természetbarát Tanács  (TT) ülést 2013. december 3-án 17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3.  földszinti nagyteremben. Az ünnepi TT ülésre a BTSSZ Elnöksége meghívja minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt. A részletes program a  meghívóban olvasható.
A TT ülés utáni ünneplést piknik alapon kívánjuk megrendezni, mivel Szövetségünk pillanatnyilag szűkös anyagi eszközökkel rendelkezik, kérjük, hogy járuljatok hozzá valami apró finomsággal az ünnepi hangulathoz!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2013. november 27., szerda

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót az idei  utolsó  ünnepi klubnapra, amely  2013. december 9-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag   kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:
India
címmel
Dr. Négyesi Mária
tart előadás

Ünnepi műsor
Közreműködnek:
Sánta Ferenc Kossuth díjas hegedűművész és  Oláh Ferenc zongoraművész, valamint Bálint Hajnalka ének

Karácsonyi megemlékezés, tombola, meglepetések, szeretet vendéglátás, becsomagolt tombola tárgyakat hozzatok az ajándékozáshoz! Tekintse meg a részletes  Meghívót is! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Természetvédelmi Klub

2013. november 25., hétfő

Az MTSZ Természetvédelmi Klub következő rendezvénye 2013. december 2-án, hétfőn 17-20. óra között  lesz a Fővárosi Sportszékházban 1053 Budapest Curia utca 3. III. emeleti kis teremben (a BTSSZ központtal szemben).
A rendezvény részletes meghívója is megtekinthető!

Minden érdeklődőt szeretettel vár az MTSZ Természetvédelmi Bizottsága!

100 éves az MTSZ

2013. november 16., szombat

A Magyar Természetbarát Szövetség 2013. november  30-án szombaton ünnepli megalakulásának 100 éves évfordulóját.  Ebből az alkalomból összegyűlünk, hogy alapítóinkra, kiváló elődeinkre, csodálatos eredményeinkre, múltunk és jelenünk hőseire, összetartó közösségünk legendás erejére emlékezzünk. Együttlétünk egyben kezdete az előttünk álló 100 évnek. Ön nemcsak része, hanem részese is ennek a történelemnek és közös jövőnknek. Büszkén hívjuk, tisztelettel várjuk és szeretettel fogadjuk Önt és partnerét az MTSZ 100 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.

Jöjjön el, ünnepeljen velünk!
Időpont
: 2013. november 30. szombat  11.00
óra.
Helyszín Olasz Kultúrintézet
(Budapest, Bródy Sándor utca 8.)

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: Barkó Csaba (tel.: +36-20/359-6822, e-mail: barko.csaba@termeszetjaro.hu)
Tekintse meg a részletes meghívót  az MTSZ honlapján!

Természetismereti séta a Szemlő-hegyi geológiai tanösvényre

2013. november 14., csütörtök

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2013. november  16-án szombaton Természetismereti túrát szervez a Szemlő-hegyi geológiai  tanösvényre.
Találkozás:
9 órakor a Batthyányi téren a 11-es autóbuszvégállomásánál
Útvonal: Ferenc-hegy – Érzékek ösvénye – Szemlő-hegy – Geológiai tanösvény
Táv: 5 km, Szint 50 m.
Túravezető: Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Rockenbauer Pál Emléktúra

2013. november 12., kedd

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja névadójáról halálának 26. évfordulója alkalmával  Emléktúra keretében koszorúzással emlékezik meg 2012. november 24-én, vasárnap,  a Katalinpuszta  melletti Rockenbauer Pál kopjafánál.
Találkozunk:  9.15 órakor az Újpest Városkapunál az új Buszpályaudvaron a balassagyarmati megállónál,  ahonnan a 9.30-kor  induló Volánbusszal utazunk Szendehely-Katalinpusztára. A túra  meghívója is olvasható.

Minden érdeklődőt szeretettel vár:   Bence Éva klubvezető

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2013. november 5., kedd

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a klubnapjára, amely  2013. november 11-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt,  a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:
Finnország és Lappföld
cimmel
Trisler Ferenc
tart előadást

Turizmus, kerékpársport címmel
Katona Kálmán
tart előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk! A rendezvény meghívója is megtekinthető!

BTSSZ kegyeleti emléktúra

2013. november 4., hétfő
A BTSSZ TESZ bizottsága és az Erzsébetvárosi Természetbarát Szövetség 2013. november 9-én  Kegyeleti túrát rendez a Magas-kőnél a Kőfejtőben lévő Emlékhelyhez. Emlékezés 11 órakor elhunyt túratársainkra gyertya gyújtással. Tekintse meg a túra   zenés Meghívóját !
Találkozunk 9 órakor a  Széll Kálmán téren  a Metró kijáratnál!
Várjuk szeretettel minden túratársunkat!