Archivum 2009 június

Nyári ügyelet a BTSSZ-nél

2009. június 30., kedd

A BTSSZ 2009. július 1-től augusztus 31-ig a szabadságok miatt nyári ügyeleti rendet vezet be. 
A bizottságok fogadó órája ezen időszak alatt szünetel.
Természetbarát ügyekben központi ügyeletet hétfőtől csütörtökig délelőtt 8-12 óráig lesz, de kérünk benneteket, hogy előzetesen jelezzétek, ha ügyintézés végett jönni szeretnétek.
2009. július 1-én, kedden a Köztisztviselők napja miatt az Irodaház szünapot tart, és ezért a BTSSZ-ben sem lesz félfogadás!
Minden túratársunknak élményekben gazdag túrákat és verőfényes, madárdalos nyarat kíván:

                                     Dr. Vanek Zsuzsa főtitkár és a BTSSZ Elnöksége.

Rajz és fotóverseny

2009. június 25., csütörtök

A BTSSZ az “Erdő éve, védd az erdőt!” program keretében rajz és fotó versenyt hirdet természetbarátok részére. Témája: A természet, az erdő, az ember és a természet viszonya.
Feltételek: bárki nevezhet aki nem hivatásos művész, a rajzokat (grafit, paszta, vízfesték egyéb) és a fotókat A-es formátumban, zárt borítékban (képek hátára nevet, életkort, elérhetőségi címeket fel kell tüntetni) kérjük.

A verseny  2009. október 30-ig tart, az alkotásokat postán vagy személyesen lehet leadni a BTSSZ irodában (1053 Bp.Curia utca 3. 1 1/2 em.).

Tobábbi információk a  részletes kiírásban  olvashatók

Magyar Nemzeti Parkok hete

2009. június 22., hétfő

2009. június 19-28. között immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete. A pénteki nyitónapon szakmai rendezvény lesz, amelynek témája - kapcsolódva a Magyar Turizmus Zrt. Kulturális Turizmus 2009 kampányévéhez - a kulturális örökség védelme és ökoturisztikai hasznosítása hazánk védett természeti területein. A neves ökoturisztikai és kulturálisörökség-védelmi szakértők elhangzó előadásaikban - egyebek között - kitérnek a hortobágyi és őrségi élő hagyományok, továbbá a bükki kőkultúra ökoturisztikai hasznosításának lehetőségeire, kérdéseire, bemutatják a kulturális világörökségi helyszínek turizmusának helyzetét.

További részletes információk  itt  olvashatók

Értesítés

2009. június 22., hétfő

Ezúton is értesítjük az érdeklődőket, hogy a 2009. június 23-án, keddre tervezett Természetbarát Tanács ülés technikai okokból elmarad. Pótlásáról később intézkedünk.

BTSSZ Elnökség

Budapesti Természetbarát Találkozó

2009. június 15., hétfő

A BTSSZ Gyalogtúra Rendezvény és Versenybizottsága 2009. június 19-21. között  Biatorbágyon a Margaréta- Bia kempingben (Biatorbágy Bethlen Gábor u. 25) rendezi meg a Budapesti Természetbarát Találkozót.
Minden részvevő emléklapot, és szombaton egy tál meleg ételt kap.
Nevezési  díj: 1.000 Ft/fő, MTSZ tagoknak 500 Ft. Szállás saját sátorban 700 Ft/fő/éj.
A részletes programok a  Meghívóban  olvashatók.  Tekintse meg a  Zenés és  képes vendég csalogatót!

Mindenkit szerettel várunk!

Rockenbauer Pál ” Budapesti Túravezetők Klubja

2009. június 8., hétfő

 BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt 2009. június 15-én hétfőn 16.30 órakor a Budapest  V.  Arany János utca 10. II. emeleti Kodály teremben tartandó  félévzáró Klubnapra, ahol

Magyarországi források sorozat folytatása
Előadó: Szabados Tamás

 Barlangok (diaporámás előadás)
Előadó: Egri Csaba

 témában  tartanak előadást.

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!              A változtatás jogát fenntartjuk!

Július  és augusztus hónapban nyári szünet lesz!