Archivum 2008 december

Köszöntő

2008. december 20., szombat

Kellemes karácsonyi ünnepeket  és békés, boldog és túrákban gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek!


Téli csoportkedvezmény a budapesti barlangokban

2008. december 20., szombat

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága tájékoztatja az érdeklődőket:
Szeretnénk, ha minél több budapesti ismerné fővárosunk különleges geológiai értékeit, ezért a téli időszakban jelentős kedvezményekkel várjuk látogatóinkat a Pál-völgyi-és Szemlő-hegyi-barlangokban.
Legalább 10 fős diák-, nyugdíjas- vagy fogyatékkal élő csoportok tagjai a kedvezményes jegyárból további 20% kedvezményt kapnak.
A kedvezmény 2008. november 24.-től 2009. február 28.-ig vehető igénybe
További információk a Nemzeti Park honlapján olvashatók

BTSSZ félfogadási szünet

2008. december 20., szombat

Értesítünk minden  természetbarátot és egyéb érdeklődőt, hogy a szabadságok miatt  a BTSSZ-ben 2008. december 19-től 2009. január 4-ig félfogadási szünetet tartunk.

Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság

2008. december 8., hétfő

Befejeződött a 2008. évi Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság. A bajnokság összesített végeredménye  megtekinthető. Az eredményhirdetés  és díjkiosztás 2008. december 9-én  17.30 órakor lesz a Curia utca 3-ban a földszinti Nagyteremben,  az idei utolsó Természetbarát Tanács  ülésen.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!

Gyalogtúrázók XVI. Országos Találkozója Szolnok

2008. december 3., szerda

2009 Pünkösdjén, május 29 – június 1. között Jász-Nagykun-Szolnok megye várja a Tisza és az Alföld iránt érdeklődőket a Gyalogtúrázók XVI. Országos Találkozójára.

A találkozón autóbuszos túrákkal mutatjuk be a Jászság és a Zagyva világát, a Tiszazug, a Nagykunság, a Hármas-Körös táját, a Tisza múltját és jelenét – régi és a mai létesítményeit -, a Tiszató kincseit. Ritkán megvalósuló program a tervezett tiszai hajóút, mely a hullámtér és ártér ékességeit, tanösvényét és arborétumát mutatja meg. A rendezvény központja Szolnokon, a Tiszaligetben lesz. Innen indulnak a 20 és 35 kilométeres, erőt próbáló PÜNKÖSDI PELIKÁN teljesítménytúrák, a kaland-kedvelőknek a kötött idős tájékozódási túraverseny: az Éjszakai Holdvilág Kupa, a Városismereti csapatverseny

A szervezők szeretnék bemutatni a még nem eléggé ismert, de annál nagyobb természeti, történelmi és kulturális értékeket rejtő tájat. A tájformáló Tisza és mellékfolyói, a csendes holtágak, a halkan susogó galéria erdők, a homályos múltig visszavezető történelmi emlékek, valamint a föld mélyéből feltörő melegvizek által táplált kényeztető fürdők egyaránt a test és lélek felfrissülését szolgálhatják.
A rendezvény előzetes  Programajánlója  is megtekinthető.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a megye természetbarátai, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Természetbarát Szövetség .és a megye Természetbarát Egyesületei.