Archivum 2007 május

Magyar Nemzeti Parkok hete 2007. június 18-24.

2007. május 29., kedd

Tudod mennyi természeti kincset rejtenek nemzeti parkjaink és egyéb védett természeti területeink? Még nincs programod a nyári szünetre? Nem kell tovább keresgélned, hiszen az iskola befejezésével máris indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete! Egy héten keresztül a nemzeti parkok minden nap ingyenes vagy kedvezményes programokkal, belépőjegyekkel és szakvezetéssel várnak Téged és családodat!

10 nemzeti park legalább 100 programjából választhatsz.

Az akcióhetet megelőző hétvégén (június 16-17.) érdemes ellátogatni a budapesti Pál-völgyi barlang kőfejtőjéhez, mert a 10 nemzeti park a fővárosban is megmutatja, miért érdemes elindulni a természeti kincsek nyomában. A nemzeti parkok bemutatkozása mellett hagyományőrző kézművesek bemutatói, játékos vetélkedők, civil szervezetek, bioétel kóstoló és koncertek várják az érdeklődőket.

A nemzeti parkok élménydús programjai mellett az akcióhetet szállásdíjkedvezmények is kiegészítik, úgyhogy több napra is érdemes lesz elővenni a túrabakancsot!

A Magyar Nemzeti Parkok Hete részletes programjait, a vendégváró nemzeti parkok színes kínálatát és a Zöldturizmus Éve izgalmas programjait keresd a http://www.nemzetipark.gov.hu/  és a  http://www.itthon.hu/  oldalakon, valamint a Tourinform irodákban!

Indulj el Te is az „Új élmények nyomában!”

Tourinform Contact Center: 1/438-8080

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Lakossági Kapcsolatok Osztály: 06-80/40-11-11

Megszünt az 50%-os vasuti kedvezmény

2007. május 3., csütörtök

Sajnálattal tájékoztatjuk a természetbarátokat, hogy a szervezet 1987-es újjáalakítása óta többedszer, 2007. május 1-jétől ismét elveszítették a természetjárók a vasúti kedvezmény lehetőségét. Bízunk benne, hogy – mint ahogy eddig is – az erőfeszítések hatására ismét sikerül visszaszerzi ezt a fontos, hasznos kedvezményt.

Az esetleges változásokról azonnal értesítjük tagjainkat.

Vasúti kedvezményekről itt olvashat