Archivum 2013 július

In memoriam Németh Laci

2013. július 30., kedd

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Németh László, a Hegyvidék-Optimista SE szakosztályvezetője, a BTSSZ Tájékozódási Verseny Bizottságának tagja, a Hegyvidék-Optimista Kupa valamint a Határjárás teljesítménytúra főszervezője életének 51. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.  Fényképes értesítő is  megtekinthető!

Temetése augusztus 2-án, 12.30-kor lesz a Farkasréti temetőben.

BTSSZ iroda nyári működése

2013. július 15., hétfő
A BTSSZ irodájában 2013. július 12-től augusztus 20-ig csak ügyelet lesz 11-14 óráig. A gazdasági vezető július 15-én délután még bent lesz, utána csak szeptember elejétől. Kérem, most hétfőn intézzétek el vele pénzügyeiteket!

Jó pihenést, kellemes nyarat, szép erdőt, mezőt kívánok!

Tötösné Gados Zsuzsanna elnök

Természetismereti séta a Csiki-hegyekbe és a Naprózsa tanösvényre

2013. július 3., szerda

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2013. július  6-án szombaton  Természetismereti túrát szervez a Csiki-hegyek és a Naprózsa  tanösvány természetvédelmi területre.
Találkozás:  9 órakor a Széll Kálmán téren a Metró kijáratnál
Útvonal:  KFKI – Piktortégla-üregek – Farkas-hegy – Sorrento – Csiki-hegyek – Törökugrató  Naprózsa tanösvény – Budaörs   Táv: 14 km, Szint: 300 m. Túravezető: Telek György, DrDr. Balogh Istvánné
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés meghívóját! Minden érdeklődőt várunk!

Turista kápolna emléktábla avatás és kéktúrázás Magyarkúton

2013. július 2., kedd

A Lokomotív TE és Téry Ödön TBT 2013. július 12-én (pénteken) 10 órakor ünnepséget rendez a magyarkúti Turista kápolnánál, ahol szentmise keretében emléktáblát avatunk a kápolna felszentelésének 80. évfordulója alkalmából. Az ünnepségre egyesületünk nevében minden érdeklődőt tisztelettel meghívunk. A részletes meghívó megtekinthető!
A 2013. július 12-én a program 10 órakor a Turista kápolnában rendezett emlékmisével kezdődik, melyet Tóth Vencel ferences atya celebrál. Ezt követően kerül sor az emléktábla ünnepélyes felavatására, majd a résztvevők a Szent István Vándortúra keretében teljesíthetik az országos kék jelzés Magyarkút – Nagy-Kő-hegy (Lokó-pihenő) – Nógrád közötti szakaszát.

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség könnyű nyári túraajánlatai kezdőknek és családoknak

2013. július 2., kedd

A Budapest Természetbarát Sportszövetség (BTSSZ) 2013. július 11 – augusztus 29.  között minden csütörtökön könnyű, nyári túrákat szervez a Budai-hegységben kezdőknek,  gyerekeknek és családoknak. A részletes napi túrakiírások is megtekinthetők
Valamennyi programhoz budapesti bérlet vagy napijegy szükséges, valamint a Budapest határán kívüli utazáshoz környéki jegy (július 11. 2 db, július 25. 1 db).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Rövidesen megjelenik az Országos Kéktúra kalauz II. felújított kötete

2013. július 2., kedd

Berki Zoltán nevében tájékoztatom  a természetjáró egyesületeket, hogy rövidesen megjelenik az Országos Kéktúra kalauz II. felújított kötete, amely a Visegrád – Írott-kő szakaszt mutatja be. Terjedelme 196 oldal lesz (térképszelvények, tájismertetők, útleírás, településismertetők + 395 db fotó).
Ezúttal is közlünk néhány archív fotót régi turistaházainkról (Nagy-szénás, Hörmann-forrás), felidézzük néhány legendás vasút, kisvasút történetét is (Franciavágás–Gerencepuszta, Zalabér-Batyk–Sárvár), szintén néhány régi fényképpel. A túraleírást – az „északi” kötethez hasonlóan – ezúttal is néhány kitérő egészíti ki (Vadálló-kövek, Rám-szakadék, János-hegy, Cuha-völgy, Jeli Arborétum).

Megtekinthető az aktuális árlista is sárga kiemeléssel a 2013-ban megjelenteket jelöljük. Berki Zoltán várja az érdeklődést és a  megrendeléseket. A kéktúra kalauz I.–II. kiadásai mellett külön felhívja a figyelmet a Mecsek Villányi-hegységgel és a Kelet-Baranya dombvidékével kiegészített új, aktualizált (kerékpárutak) turistatérképére is.