Archivum 2012 november

BTSSZ Mikulás túra

2012. november 29., csütörtök

A BTSSZ Gyalogtúra Bizottsága és a  III.  kerületi Természetbarát Bizottság 2012. december 8-án, szombaton Mikulástúrát szerveznek a Budai-hegységbe.
Az Erdei Mikulás 11-13 óra között várja a gyermekeket a III. kerület Menedékház u. 22-ben a III. kerület Pihenőházban. A helyszín megközelíthető a 137-es autóbusz végállomásától az Erdőalja úton végig az erdőn, majd a Menedékház utcán. Tekintse meg a rendezvény  Meghívóját!

Sok szeretettel várunk minden természetkedvelő gyermekes családot!

Ünnepi TT ülés

2012. november 29., csütörtök

Az idei utolsó ünnepi  Természetbarát Tanács  (TT) ülést 2012. december 4-én 17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3.  földszinti nagyteremben.
Az ünnepi TT ülésre a BTSSZ Elnöksége meghívja minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt.
A részletes program a  meghívóban olvasható.

Rockenbauer Pál Emléktúra

2012. november 19., hétfő

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja névadójáról halálának 25. évfordulója alkalmával  Emléktúra keretében koszorúzással emlékezik meg 2012. november 25-én, vasárnap,  a Katalinpuszta  melletti Rockenbauer Pál kopjafánál.
Találkozunk:  9.15 órakor az Újpest Városkapunál az új Buszpályaudvaron a balassagyarmati megállónál,  ahonnan a 9.30-kor  induló Volánbusszal utazunk Szendehely-Katalinpusztára. A túra  meghívója is olvasható.

A koszorúzás után lehetőség lesz a felújított Gyadai tanösvény bejárására és az új Látogató Központ megtekintésére.
Túravezető:  Kovács Tamás

Minden érdeklődőt szeretettel vár:   Bence Éva klubvezető

Természetvédelmi bemutató túra a Gellérthegyi természetvédelmi területre

2012. november 14., szerda

A BTSSZ TeSZ Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát Szövetség  és ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2012. november  17-én szombaton Természetvédelmi bemutató sétát  szervez a Budai-hegységben a Gellérthegyi természetvédelmi területre.
Találkozás:
9 órakor a Széll Kálmán téren  a Metrókijáratnál
Útvonal: Kilátókő-szobor (Buda királyfi és Pest királykisasszony)Filozófus kert – Gellért szobor – Jubileumi park – Citadella – Szabadság szobor – Pálosok keresztje – Magyarok Nagyasszonya Szikla Kápolna – Gellért-tér Távolság: 6 km, Szint: 150 m.
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné és Telek György

Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés meghívóját!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2012. november 3., szombat

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a következő  klubnapra, amely  2012. november  12-én hétfőn 16 órakor a Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti helységben kerül megrendezésre.  A klubnapon az alábbi előadások lesznek:

Bulgária 2011

Szlovákia 2012

Mindkét előadást Kovács Tamás tartja

A  klubnap Meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bencze Éva  Klubvezető