Archivum 2013 május

Biodiverzítás fotópályázat végeredménye

2013. május 29., szerda

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága a a Biodiverzitás programsorozat keretében Fotópályázatot szervezett. A pályázatra beérkezett képek közül a zsűri és a közönség részéről kiválasztott 30 legjobb kép 2013. május 12-én a Kis-Sváb-hegyen megtartott   Biodiverzitás akciónapon bemutatásra kerültek. Ezen képek megtekinthetők az alábbi linken.

A Biodiverzitás fotópályázat győztesei és a díjnyertes fotók  megtekinthetők az alábbi közleményben!

Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!

Meghívó a TESZ szolgálat megindulásával kapcsolatos megemlékezésekre

2013. május 27., hétfő

1962-ben indultak el a Budapesti erdészet udvaráról Társadalmi Erdei  Szolgálatba az alakulóban lévő TESZ Szolgálat tagjai. Ennek az eseménynek a méltó megünneplésére a jogutód Meteor TTE, valamint a BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismeretei Bizottsága és az ÁPISZ  SE természetjáró 2013. június 1-én  emléktúrákat rendeznek.

A programba szerepel: Hosszú  és rövid emléktúra, ünnepi megemlékezés, és koszorúzás  Dr. Pápa Miklós emléktáblánál 7 óra 30-kor, a  Budapest Erdészeti udvarán lévő 2010-ben ültetett emlékfánál 10-órakor és a Magaskő kőfejtőben a BTSSZ természetbarát emlékhelyen 13-órakor.  Az  Első járőr emléktúrák programjai a meghívóban olvashatók!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Kedvcsinálásul tekintse meg a Zenés csalogatót!

EURÓPA SPORT és EGÉSZSÉG NAPJA 2013. június 2. Margitsziget

2013. május 21., kedd

A Budapesti Sportszövetségek Uniója 2013. június 2-án  negyedik alkalommal rendezi meg a Margitszigeten  Európa Sport és Egészség napját. A programkínálat egyre bővül, futóverseny, triatlon bajnokság, nagyon sokféle egészségügyi szűrés és véradás is lesz az idén. A részletes programok a www.europasportnap.hu honlapon és az alábbi plakáton tekinthetők meg!
A Budapesti Természetbarát Sportszövetség a Palatinusz strandon a fák között a magasban kiépített Kötélpályával, valamint a Nagyréten természetismereti játék, turista TOTO, séta a Margitsziget körül feladatokkal várja az érdeklődőket!

Ma már büszkén mondhatjuk, hogy az ESEN Budapest legnagyobb szabadidős rendezvényei közé tartozik.

Természetismereti séta Újpesten a Homoktövis tanösvényre és a Palotai-szigetre

2013. május 9., csütörtök

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2013. május 11-én szombaton  Természetismereti túrát szervez az Újpesti homoktövis tanösvényre és a Palotai-sziget természetvédelmi területre.
Találkozás:  3-as Metró, Újpest Városközpont végállomásán  8.45  órakor.  A 104-es autóbusz 9.05-kor indul.
Útvonal:  Újpesti homoktövis tanösvény és Palotai-sziget  Táv: 5 km, Szint: 200 m. Túravezető: Dr. Balogh István
Megjegyzés: a terület helyenként nyirkos, nedves. Szúnyog és májusi eső is lehet!
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény meghívóját! Minden érdeklődőt várunk!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2013. május 7., kedd

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a klubnapjára, amely  2013. május 13-án hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre.  A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Fogaras címmel
Peták István
tart előadást

Szlovák Paradicsom címmel
Keszte Zsuzsa
tart előadást

A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Biodiverzitás akciónap 2013. május 12.

2013. május 7., kedd

Tudod mit jelent a szó, biodiverzitás? Az élővilág természetből adódó sokfélesége. Akkor ha a sokféleség meghal, vele halsz?! Ha még nem tudod mit jelent pontosan és miért fontos a biodiverzitás megőrzése, azért gyere el – láss, tanulj és cselekedj! Ha meg tudod, hogy mit jelent, már tettél is a jó ügy érdekében, akkor megoszthasd gondolataid, eredményeid, de ami fontosabb, hogy lásd, nem vagy egyedül ilyetén törekvéseiddel! Együtt könnyebb!

Az akciónapon lesz plakát és fotókiállítás természetesen a biodiverzitással kapcsolatosan, tájékoztatók, versenyek, gyógynövénytea kóstoló, SZOBANÖVÉNY-BOLHAPIAC! többek között. S mert az esemény a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottságának rendezésében jön létre, így hosszabb-rövidebb túrák is.
A Biodiverzitás programunk keretében fotópályázatot is rendeztünk, a legjobb 30 kép megtekinthető az akciónapi kiállításon. Ugyancsak lesz az  akciónap keretében  szobanövény bolhapiac is!

Az  akciónapja  10.00 órakor kezdődik  a Kis-Sváb-hegyen, az Álom utca oldalában.  Kedvcsinálásul tekintse meg az akciónap  részletes tájékoztatóját!
Az akciónapon meghívott partnerszervezetek többek között az MTVSz és az MME is résztvesznek és programokat kínálnak.

BTSSZ közgyűlés

2013. május 2., csütörtök

Budapesti Természetbarát Sportszövetség az éves közgyűlést 2013.  május 9-én, csütörtökön 17 órakor tartja Budapesten a Curia utca 3. szám alatt a  Földszinti  Kapcsos Lajos teremben.
A 2013.  évi BTSSZ közgyűlés Meghívója és a kiküldött  írásos anyagok megtekinthetők.

A BTSSZ elnökség meghívja a tagszervezetek képviselőit és minden érdeklődő természetbarátot!

Kőbánya Kupa Tájékozódási verseny

2013. május 2., csütörtök

Kőbányai Természetbarát Szakbizottság 2013. május 13-án vasárnap 9.30 órakor rendezi meg  a Kőbánya Kupa tájékozódási versenyt a Gödöllői-dombvidék Bolnoka-erdő Kerepes felőli oldalán.  A Kőbánya  Kupa Kupa egyben a  Budapesti  Tájékozódási Túrabajnokság része.
Találkozás: 2013. május 12-én 8.30-kor Kerepesen a település gödöllői felé eső végén a 3–as út mellett lévő buszfordulótól kb. 200 m-re a szalagozás mellett az erdő szélén a nagy távvezetékek metszése alatt.
Megközelítés:
az Örs vezér térről 726 induló Gödöllői HÉV-vel Kerepes megállóig (751), majd a 3-as úton kb. 2 km-re Gödöllő felé a faluvégéig, ahonnan szalagozás mellett az erdő szélén a nagy távvezetékek metszésénél lévő rajtig. Kerepes HÉV megállótól helyi busz segít a megközelítésben.
Nevezés: a helyszínen 8.45 és 9.00 között. A nevezés díjtalan.
Érdeklődés és előzetes nevezés Kovács Tamás elnöknél  a 30/238-2197-es telefonon, vagy e-mailban a tamas3kovacs@freemail.hu  címen.
További tudnivalók a  részletes kiírásban olvashatók!

Várunk minden érdeklődőt!