Archivum 2015 június

Alföldi Kéktúra vándorlás elmarad!!

2015. június 30., kedd

Sajnálattal értesítjük a jelentkezőket és  érdeklődőket, hogy a 2015. július 3-18. közötti időpontra meghirdetett Alföldi Kéktúra vándorlás technikai okokból elmarad! A részletes indoklás Matolcsi György túravezető  levelében olvasható!

Természetismereti bemutató túra a szigetszentmiklósi Úszóláp tanösvényre

2015. június 30., kedd

A BTSSZ Természetvédelmi  és Természetismereti  Bizottság, az Erzsébetvárosi Természetbarát szövetség  és az ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály 2015. július 4-én szombaton természetismereti sétát szervez Szigetszentmiklósra, az Úszóláp tanösvényre.
Útvonal: Dunaharaszti-külső – Soroksári-Duna – Tanösvény – Úszóláp – szigetszentmiklósi fahíd.        Táv: 9  km. 
Találkozás:
HÉV Vágóhídi végállomásnál 9 óra.  A HÉV indul 9 óra 05-kor Jegyet Dunaharaszti-külső állomásig kell venni!
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény  zenés meghívóját! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

BTSSZ Természetbarát Tanács ülés

2015. június 19., péntek

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség szeretettel meghívja az Önök természetbarát/természetjáró/turista egyesületének/szakosztályának képviselőit 2015. június 23-án kedden 17.30 órától egy baráti beszélgetésre, ötletbörzére  a budapesti természetjárás, a természetbarát szervezetek helyzetéről, elvárásainkról, fejlesztési, együttműködési lehetőségekről.
Fontosnak tartjuk, hogy a BTSSZ ne csak tagszervezeteivel, hanem valamennyi, a természetjárásban érintett szervezettel felvegye a kapcsolatot, figyelembe vegye véleményüket, képviselje érdekeiket.

Mellékelten küldöm a Természetbarát Tanács ülésére a  meghívót.

Szép erdőt, mezőt!

Üdvözlettel: Tötösné Gados Zsuzsanna  BTSSZ elnök

BTSSZ és Nyugdíjas találkozó

2015. június 13., szombat

A BTSSZ 2015. június 20-án szombaton szervezi a a Budai-hegységben a Hidegvölgyi erdészlaknál 2015. évi BTSSZ találkozót egybekötve a Nyugdíjas találkozóval.
Programok:
Túrák a találkozó helyszínére az ajánlott útvonalak alapján,  kb. 10:30 séta a Budakeszi  Erdészeti Arborétumba vezetővel. Fotópályázat eredményhirdetés és kiállítás, Svéd tájolás, ügyességi versenyek,  12:30     Ünnepi megemlékezés a BTSSZ önálló szövetséggé válása 25 éves évfordulójáról stb.
A BTSSZ találkozó helyszíne családos résztvevőknek is kiváló. Az ebéd szarvasgulyás lesz, ára legkésőbb június 18-án 18 óráig befizetve 500 Ft, a helyszínen fizetve 1000 Ft.

Vezetett túra Nagykovácsi buszvégállomásról indul Galla Dénes túravezetővel. A túravezető elérhetősége: 06/ 1/ 337 – 8888
A részletes programok, megközelítés, étkezés és egyéb fontos tudnivaló a  részletes tájékoztatóban olvasható!

Budapesti közlekedési hírcsokor túristáknak

2015. június 12., péntek

Lakatos András, az Ifjúsági Bizottság tagja,  nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző, valamint logisztikai műszaki menedzser asszisztens ezúton küldöm Önöknek  június 16-tól  aktuális budapesti  közlekedési hírcsokrot! Remélem minél többen vehetik majd hasznát a munkámnak!

TESZ “Első járőr” Emléktúra

2015. június 12., péntek

A BTSSZ TESZ Bizottsága és a METEOR TTE 2015.  június 13-án szombaton szervezi a TESZ  “Első járőr” Emléktúrát két fokozatban a Budai-hegységben.
Hosszú túra
:
Útvonal: Remete-szurdok- Ady liget- Hárs-hegyi körút- Szépjuhászné- Kis-Kőfej- Virág-völgy- Makkosmária- Magaskő-kőfejtő – KFKI   Táv: 18 km, szint:  500 m
Találkozás: 7 órakor a 61-es villamos hűvösvögyi végállomásán
Túravezetők: Takács Krisztián, Vass Mihály és Telek György

Rövid túra:
Útvonal:
Szépjuhászné- Kis-Kőfej- Virág-völgy- Makkosmária- Magaskő-kőfejtő – KFKI   Táv: 8 km, szint:  150 m
Találkozás: 9 órakor a  Széll Kálmán téren 22-es autóbusz végállomásán, vagy 9.20-kor Szépjuhászné autóbusz megállóban
Túravezetők: Dr. Balogh Istvánné, Nagy József

Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény részletes meghívóját!