Archivum 2018 március

Alföldi kéktúra vándorlás 2018.

2018. március 26., hétfő

Az Eötvös Loránd Természetbarát Egyesület az MTSZ és a BTSSZ közreműködésével 2018. június 29. és 2018. július 14. között Vándor tábort szervez az Alföldi Kéktúra útvonalán Sátoraljaújhelytől Berettyóújfaluig, 16 napban, amelynek részletes kiírása is megtekinthető.
A vándorlásunkon csomag szállítás kísérő autó biztosítja.  A túrát 2019-ben fejezzük be Berettyóújfalu és Szekszárd között .
A Kéktúra ilyen fajta bejárása 30 évvel ezelőtt 1988-ban kezdődött a Szent István vándorlással, amikor is 30 nap alatt teljesítettük a Keleti és a Nyugati szakaszokat, hogy Dobogókőn találkozzunk. Folytatódott 1989-ben a Dél-Dunántúli Kéktúra avató túrájának teljesítésével. Ezen két túrán kialakult magból alakult meg egyesületünk 1990-ben. Ezen időtől már csak 16 napos vándorlásokat terveztünk. Így jártuk be a egész Magyarország különböző tájegységeit és jutottunk el külföldre is. Ezen túráknál már nem minden nap keltünk útra csomagjainkkal, hanem 4 naponta váltottunk táborhelyet.

1996-ban az MTSZ felkérésére megszerveztük az akkora a megvalósítás szintjére jutott Alföldi Kéktúra avató túrájának első szakaszát 16 napban. Mivel nem jutottunk el Sátoraljaújhelyig még a következő két évben is – 1997-be és 1998-ban nyaranta – az Alföldön túráztunk. Sajnos az első három évi vándorlás után még 6 évnek kellett eltelnie, hogy ezen szép tájon is legyen egybefüggő túra útvonal és a KÉKKÖR bezáródjon vagyis összeérjen.

Kedves leendő túratársak!
Idén azért is megtisztelő számomra, hogy sikerült megszervezni és megrendezhetem ezt a vándorlást, mert ezen túra kettős ünnep számomra. Először azért, mert 1988-ban a „Fekete Bárányok” által szervezet vándorláson a Keleti szakasz túravezetője lehettem. Másodszor azért, mert Egyesületemmel részese lehettem egy másik új útvonal felavatásának és végig járásának. melyet 20 éve fejeztünk be..

Várom jelentkezéseteket, ezen a sok magasságot nem tartalmazó, de annál változatosabb arcát mutató Alföldünk megismerésére.

Üdvözlettel:  Matolcsi György az Alföldi Kéktúra vándorlás  túravezetője

BTSSZ Tisztújító közgyűlés 2018.

2018. március 25., vasárnap

Budapesti Természetbarát Sportszövetség  a tisztújító közgyűlést 2018.  május 24-én, csütörtökön 17 órakor tartja Budapesten a Curia utca 3. szám alatt a  Földszinti  Kapcsos Lajos teremben. A részletes közgyűlési  meghívó is megtekinthető!
Határozatképtelenség esetén a közgyűlést azonos napirendi pontokkal  2018. május 29-én  17 órakor a Bp. Cúria utca 3. szám alatt, a Földszinti Kapcsos Lajos  tartjuk. A határozatképtelenség miatt ismételten összehívott közgyűlés az eredeti napirendi pontokban a megjelentek létszámára való tekintet nélkül határozatképes.

Napirendi pontok

  1. Sportszakmai beszámoló a 2017. évről
  2. A BTSSZ 2017. évi közhasznúsági jelentése és annak mellékletei
  3. A Felügyelő Bizottság jelentése
  4. A 2018. évi költségvetés előterjesztése
  5. Kitüntetések átadása
  6. Tisztségviselők megválasztása
  7. Egyebek

Felhívjuk a figyelmet, hogy mandátummal csak azok a tagszervezetek rendelkeznek, akik 2018. évre a BTSSZ szövetségi tagdíját befizették. A tisztújító küldött közgyűlés nem nyilvános; azon a tagszervezetek küldöttein és az ügyvezetésen kívül a közgyűlés összehívására jogosult által meghívottak és az alapszabály, vagy a közgyűlés határozata alapján tanácskozási joggal rendelkező személyek vehetnek részt.

Természetbarát Tanács ülés

2018. március 21., szerda

Az idei első Természetbarát Tanács  (TT) ülést 2018.  március 27-én, kedden 17.30 órakor tartjuk a Curia utca 3.  földszinti nagyteremben. A részletes program a  meghívóban olvasható.
A TT ülésre a BTSSZ Elnöksége meghívja minden budapesti természetbarát szervezet képviselőjét és minden érdeklődőt.

Március 15-i Emléktúrák

2018. március 10., szombat

1. BTSSZ központi megemlékezés

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2018. március 15-én szeretettel vár minden
természetkedvelőt rövid túrával egybekötött  megemlékezésre a Budai-hegységbe.       

A megemlékezés március 15-én 11:00 órakor lesz a zugligeti Kossuth-szobornál .

A megemlékezéshez a Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság  is Emléktúrát szervez.

Találkozó: 9:00 Széll Kálmán tér,  21-es busz végállomása
Útvonal:
Normafa – Libegő – Anna-rét – Kossuth szobor – ünnepség – Harang-völgy (6 km 100 m szint)
Túravezetők:
Dr. Balogh Istvánné, Telek György

2. Az Ifjusági Bizottság is Emléktúrát szervez a Szépjuhásznétól a  Kossuth szoborhoz!

Az emlékműnél lehetőség van a megemlékezés virágait vagy kis nemzeti színű zászlókat elhelyezni.

Szeretettel várunk mindenkit!

3. Isaszegi megemlékezés

BTSSZ „Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja március 15-én hagyományosan Isaszegen  a Honvédszobornál ünnepli a 48-as forradalom emléknapját.

Találkozás: Keleti pu. pénztárainál 8.15 órakor
Indulás: 8.35-kor a Hatvanba induló személyvonattal
Gyalogtúra útvonal: Isaszeg vá. -  Szoborhegy – Csata emlékmű Honvéd sírok – Temetőkápolna – Vasútállomás Táv: kb 6 km, szint: 150 m.

Érdeklődés: Bencze Éva  klubvezetőnél Tel:  06 (1) 389-4759

Túrázó Tanfolyam 2018. tavasz

2018. március 1., csütörtök

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Oktatási Bizottsága TÚRÁZÓI TANFOLYAMOT hirdet 2018. tavaszán május 3. és június 9. között, a kirándulást és túrázást kedvelőknek!
Szeretettel várunk a gyakorlatorientált tanfolyamunkra! Gyere el az elméleti felkészítő órákra és a terepi foglalkozásinkra, ahol segítségünkkel jól elsajátíthatod a terepi tájékozódás alapjait, a turistatérkép használatát. Emellett további, a gyalogos, illetve más jellegű túrázáshoz is hasznos, érdekes és értékes ismeretekre tehetsz szert!
Tekintse meg a túrázói tanfolyam részletes kiírását!

Jelentkezés és érdeklődés: az info.turazotanfolyam@gmail.com e-mail címen.
A tanfolyami jelentkezés és a részvétel feltétele a betöltött legalább 16. életév és a jelentkezéstől kezdődően a tanfolyam ideje alatt elérhető, működő e-mail cím.
Jelentkezési határidő: 2018. április 13. a fenti e-mail címen.

További információ: www.turavezetotanfolyam.hu honlapunkon, és a Tanfolyamvezetőnél: Jóri Éva (+36-20/236-3557)

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2018. március 1., csütörtök

BTSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót 2018. I. félév  következő klubnapjára, amely  2018. március 12-én hétfőn 16 órakor Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény   Meghívója is megtekinthető. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Sri Lankáról (Ceylon)
Szabó László túravezető
és

A Tisza sorozatot folytatja
Gyenes Károly rendező
tartanak előadást

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!