Archivum 2021 március

Papp László Budapest – Sportdíjat kapott Matolcsi György

2021. március 31., szerda

A természetjárásban elért eredményeiért és azért a kiemelkedő aktivitásáért, amellyel a fővárosi sportélet fejlődését évtizedek óta segíti, Papp László Budapest – Sportdíj elismerésben részesült a Budapesti Természetjáró Sportszövetség (BTSSZ) és az Eötvös Lóránd Természetbarát Egyesület elnöke, Matolcsi György.
A díj adományozásáról a Fővárosi Közgyűlés döntött a főpolgármester előterjesztése alapján.
Tekintse meg az MTSZ honlapján a kitüntetéssel kapcsolatos híradást!

Gratulálunk a kitüntetéshez és további munkájához jó egészséget kívánunk!

Térképvásár

2021. március 30., kedd

Berki Zoltán a BTSSZ közreműködésével térképvásárt hirdet a Cartographia gondozásában megjelent 2021. évi új és egyéb térképek vásárlására.

A térképrendeléseket a 2021 . évi Turista térkép árlista alapján kell összeállítani! A térkép rendeléseket április 16-ig kell a BTSSZ-be eljuttatni.

A megrendelt térképeket Berki Zoltán behozza a BTSSZ  irodába, ahol majd át lehet venni. A megrendeléshez kérjük  a pontos adatok megadását a számla kiállításához (egyesület neve, pontos címe és adószáma).  Ezek mind megtalálhatók az árlista fejlécén. A megrendelt térképek árát átvételkor kell kifizetni itt az irodában.

MÁV április 11-i menetrend változás

2021. március 30., kedd

Berki Zoltántól kapott a szövetség az alábbi 3 MÁV vonalon történő változásról összefoglaló beszámolót. Ezek a változások az Alföldi Kék túrán és a Dél-dunántúli Kék túrán nagyban segítik a túrázást.

Az alábbi linkeken találjátok a változásokat.

1.)   https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/uj-dunantuli-osszekottetesek-es-hazai-turizmus-fellenduleset-segito

2.) https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/page/2020- 2021._evi_vasuti_menetrend_-_1._sz._modositas_-_ervenyes_2021._aprilis_11-tol.pdf

3.) https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/2020-2021-evi-belfoldi-kozforgalmu-menetrend-vonalankenti-bontasban

Gyalogtúra a Visegrádi-hegységben

2021. március 1., hétfő

Az eseménynaptárban 03.06. dátummal szereplő „Gyalogtúra a Visegrádi-hegységben” túra a rendezvénytilalom miatt szervezett keretek között elmarad. Egyénileg lehetőség van a túra teljesítésére akár március 6-án, akár március 7-én is.

Útvonal: Pomáz HÉV állomástól Kő-hegyi Menedékházig zöld sáv jelzés, Kő-hegyi Menedékháztól Szentendre HÉV állomásig sárga sáv jelzés. (12 km, szint 300 m)

Azok túráját, akik március 10-ig nevüket és a menedékháznál készült szelfit vagy csoportképet elküldik a gemeste@freemail.hu címre – amennyiben a BTSSZ kiírja az idei évi túrasorozatot – utólag be fogjuk számolni a teljesített túrák közé.

Gémes Természetjáró Egyesület