Archivum 2014 január

Budai Trapp téli teljesítménytúra

2014. január 30., csütörtök

Budapesti Természetbarát Sportszövetség Gyalogtúra, Táborozási és Rendezvény Bizottsága huszonkettedik alkalommal rendezi meg 2013. február 15-én szombaton a Pilis és Budai-hegységben a Budai Trapp téli teljesítménytúrát.
Útvonal:
Piliscsaba vá. -volt Nagyszénási Turistaház emlékfal- Nagykovácsi – Vörös-pocsolyás-hát – Fekete-fej – Hárs-hegyi körút – Hűvösvölgy – Vadaskert -Határ nyereg – Újlaki-hegy – Virágos nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház Táv: 29 km, Szint: 1000m, Szintidő: 8 óra
Indítás helye, ideje: Piliscsaba vasútállomás  7.30 – 9.30 óra között
Nevezési díj:
Helyszínen: 2000 Ft.   MTSZ és TTT tagoknak  1000 Ft.  Csomagszállítás 50Ft/db.
Előnevezés esetén február 10-ig  1000 Ft, MTSZ és TTT tagoknak  500 Ft.
Információ:
szerdánként 17-19 óra között  1053 Bp. Curia utca 3. 1 1/2 em.       Telefon: 266-5924  E-mail: btssz@btssz.hu A  teljesítménytúra  részletes kiírása is  olvasható.

Mindenkit szeretettel vár a  Rendezőség!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2014. január 24., péntek

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a következő klubnapjára, amely  2014. február 10-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Aggteleki Nemzeti Park címmel
Sáfrán József operatőr

Dolomitok címmel
Lehoczki Márta
aranyjelvényes túravezető tart előadást

Egyéb meglepetés program is lehet!
A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Nyílt levél Kálmán Olgának

2014. január 21., kedd

Gyalogtúrázók XXI. Országos Találkozója Vác

2014. január 17., péntek

A Gyalogtúrázók XXI. Országos Találkozóját 2014.  június 6-9. között a Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Pest megyei Természetbarát Szövetség rendezi Vác és környékén.

Az előzetesen tervezett  programok  megtekinthetők!

Közlemény

2014. január 16., csütörtök

Tájékoztatjuk a Tisztelt Sporttársakat, hogy az ATV Egyenes beszéd adásában Schmuck Andor több pontatlanságot állított.  A Kitörés túrát szervező Börzsöny Akciócsoport valamint a Budapest Kupa kiírója, a Teljesítménytúrázók Társasága nem tagszervezetei a Budapesti Természetbarát Sportszövetségnek, tőle támogatást nem kapnak, a fenti teljesítménytúrához a BTSSZ-nek semmi köze nincs!

Tötösné Gados Zsuzsanna a BTSSZ elnöke            Matolcsi György a BTSSZ főtitkára

Erdőlátogatási korlátozás a Börzsönyben és a Pilisben

2014. január 15., szerda

Értesítjük az Egyesületeket és  turistákat, hogy 2014. január 24-én a Börzsönyben a Nagymarosi Erdészet területén társas vadászatot tartanak, amely a turistaforgalom átmeneti korlátozásával járhat, elsősorban biztonsági okokból.

A hajtással érintett területek:
1) Márianosztra: Fekete-hegy – Kis-Fekete-erdő – Piribék-tisztás – Nosztrai-szélek (Börzsönyi Kék turistajelzés)
2) Letkés: Nagy-völgy – Rakottyás-erdő – Vörösharaszt (Börzsönyi Kék turistajelzés)
3) Márianosztra: Lőrinc-hegy – Bükkös-árok – Vastag-hegy (P+, Z+ turistajelzések, Mária-út)

A Pilis Parkerdő ZRt.-hez tartozó erdőkben 2014. januártól február végéig hetente folynak a vadászatok a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Budai-hegység és a Gerecse területén. Az erdőlátogatási korlátozásokról az MTSZ honlapján olvasható részletes tájékoztató.

A vadászatok pontos helyszíne az időjárástól és a vadállománytól függ. Pontosabb információért keressék bizalommal az illetékes erdészeteket a vadászat előtti napokon!
Szíves megértésüket köszönjük!

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2014. január 5., vasárnap

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót az idei év első klubnapjára, amely  2014. január 13-án hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Isten népe címmel
Molnár József
tanár tart előadás

Magas-Tátra címmel
Berki Zoltán és Kovács Attila
térképészek tartanak előadást

A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!
A Rockenbauer Pál túravezető klubban 2014. január 13-án  Berki Zoltán ismételten kedvezményes  térképvásárlási akciót tart, ahol a  fogyasztói árhoz képest 30%-kal olcsóbban lehet turistatérképeket és atlaszokat vásárolni.  Az igényeket a mellékelt megrendelő lapon és árlistán január 9-én csütörtökig előre be kell jelenteni a berki.zoltan@t-online.hu e-mail címen!  A megrendelőlap és árlista itt megtekinthető és letölthető!

Újév köszöntő természetismereti túra

2014. január 3., péntek

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2014. január 5-én vasárnap Természetismereti túrát szervez a Budai-hegységbe.
Találkozás:
Nyugati pályaudvar előtt a 9-es autóbusz megállójában 8 óra 50-kor. Csatlakozási lehetőség Kolossy téren kb. 9 óra 20-kor.
Útvonal: Fenyőgyöngye – Erdészház – Árpád-kilátó – Fenyőgyöngye Táv: 6 km, szint: 200m
Túravezetők: Dr. Balogh Istvánné és Telek György
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény meghívóját!