Archivum 2008 október

“Rockenbauer Pál ” Budapesti Túravezetők Klubja

2008. október 31., péntek

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  2008. november 10-én hétfőn 16.30 órakor a Budapest  V. ker. Arany János utca 10. II. emeleti  Kodály teremben tartandó   Klubnapra, ahol

 Az Isten nélkül élő ember
Előadó:  Balczó András olimpiai bajnok

A Gödöllői-dombság ismeretlen arcai
Előadó:  Trischler Ferenc Re-GE Túrista Egyesület elnöke

 címmel tartanak előadásokat.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Indul a Zöld BKV – „Kirándulj a BKV-val!”

2008. október 18., szombat

Bemutatkozik a Zöld BKV! – mostantól új arcát ismerhetik meg a közlekedési társaságnak és Budapestnek, akik ellátogatnak a Deák téri metróállomás körcsarnokába vagy a BKV honlapjára.

A „Kirándulj a BKV-val” program a Budapesti Természetbarát Sportszövetség szakmai irányításával és közreműködésével jött létre, azért, hogy a budapestiekkel a fővárosban és annak vonzáskörzetében található zöldterületeket megismertesse, és mindenkinek meghozza a kedvét az egészséges és könnyen elérhető kikapcsolódáshoz – a túrázáshoz.
A BKV Zrt. bemutatja a város és a vállaltat zöld arcát, ugyanakkor felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A Zöld BKV távlati célja, hogy megkeresse az alternatív közlekedési módok kapcsolódási pontjait, népszerűsítse a közlekedésben a környezettudatos választást, és ellássa egy „védjeggyel” azokat a szolgáltatásokat érintő változásokat, amelyek összeköthetők a tisztább Budapest megteremtésével, a környezetvédelemmel.

Kirándulj a BKV-val programról bővebben a Zöld BKV honlapon olvashatunk.
Felhívjuk a  figyelmet a 2000 Ft-ért kapható Családi jegyre, amely a  feltüntetett két egymást követő napon érvényes az éjszakai járatok kivételével. A kétnapos családi jegyet egy vagy két felnőtt (18 éven felüli személy), legalább egy, de legfeljebb hét 14 éven aluli gyermek együtt, egy kocsiban történő utazásnál veheti igénybe. A gyermekek 14 éves korig érvényes magyar diákigazolvánnyal használhatják.

Őszi teljesítménytúra a Pilis és a Budai hegységben

2008. október 4., szombat

A BTSSZ Gyalogtúra, Verseny és Rendezvény Bizottsága és a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2008. október 25-én (szombaton) rendezi meg az


ŐSZI TELJESÍTMÉNYTÚRÁT

a Pilis és Budai hegységben.Indítás helye és ideje: Pilisszentlászló  Gesztenyés Söröző   7.30-10.00 óra között.
Útvonal: Pilisszentlászló – Lajosforrás – Nagy-Csikóvár – Kis-Csikóvár – Csikóváraljai th. – Majdán-nyereg – Kevély-nyereg – Teve szikla – Köves-bérc – Aranyhegyi patak – volt Csúcshegyi th. – Guckler Károly út – Virágos-nyereg – Menedékház utca 22. th.
A részletes útvonal leírás és az ellenőrzőpont információk is megtekinthetők!

Táv: 26 km,      Szintemelkedés: 800 m,      Szintidő: 7 óra
Nevezési díj:  800 Ft, MTSZ és TTT tagoknak 400 Ft.

Csomagszállítás a Menedékház 22-be a célba 50 Ft/csomag .

A túrát teljesítők  kitűzőt és emléklapot kapnak. A túrázóknak a célban zsíroskenyeret és üdítőt biztosítunk.

Információ: BTSSZ 1053 Bp. Curia utca 3. másfél emelet szerdai napokon 17-18 óra között.
Telefon: 266-5924,   e-mail: btssz@btssz

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Rendezőség!