Archivum 2017 november

Rockenbauer Pál Emléktúra

2017. november 18., szombat

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja névadójáról halálának 30. évfordulója alkalmával Emléktúra keretében koszorúzással emlékezik meg 2017. november 26-án, vasárnap, a Katalinpuszta melletti Rockenbauer Pál kopjafánál
Találkozunk: 9.15 órakor az Újpest Városkapu metróállomás   melletti buszpályaudvaron a balassagyarmati megállónál,  ahonnan a 9.30-kor  induló volánbusszal utazunk Szendehely-Katalinpusztára. A túra képes  meghívója is olvasható.
A koszorúzás után lehetőség lesz a  Gyadai tanösvény bejárására és a Látogató Központ megtekintésére.
Minden érdeklődőt szeretettel vár:   Bence Éva klubvezető

Mikulástúrák 2017

2017. november 18., szombat

Gyalogtúra Bizottság

A BTSSZ Gyalogtúra Bizottsága, az ÁPISZ SE és a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2017. december 2-án, szombaton Mikulás túrát szervez a III. kerületi pihenőházban: III. ker. Menedékház u. 22.  A rendezvény színhelye megközelíthető a 137-es busz Erdőalja úti fordulójától, Erdőalja-úton egyenesen az erdőn keresztül, majd Menedékház-ucáig. A rendezvényhez nyílt túrákat szervezünk!  Tekintse meg  a Mikulás túra részletes kiírását!

Az Erdei Mikulás 10:00 és 13:00 óra között várja a gyermekeket a pihenőháznál.  Sok szeretettel várunk minden természetkedvelő gyermekes családot!

Ifjúsági Bizottság

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottsága és a  és a Budapesti Diáksport Szövetség 2017. december 3-án, vasárnap délelőtt 10-13 óra között Erdei Mikulás címmel Mikulás túrát szervez diákok részére a  XVIII. kerületben a Péterhalmi erdőben táv kb 2,5 km. Tekintse meg a rendezvény részletes kiírását!

Indítás:10.00-10.30 óráig a Sas utca végében lévő játszótérről. Az Indító helyet és az ellenőrző pontokat piros-fehér bója jelzi.
Megközelítése:
a Kőbánya-Kispestről 10 percenként induló 182-es autóbusszal a Sas utcáig.

Az Erdei Mikulás szeretettel várja az általános és középiskolás diákokat és kísérőiket!

Karácsonyi kedvezményes térképvásár a BTSSZ-ben

2017. november 14., kedd

A BTSSZ-ben idén is megrendezésre kerül Berki Zoltán révén a kedvezményes karácsonyi térképvásár. Nagyon sok térkép jelenik meg jövőre és ha figyelmesen átnézitek a listát újdonságként Erdélyi térképek is megtalálható.  A megrendeléshez a következőket szükség :

a. Az egyesületek és az egyéni megrendelést leadok az összegyűjtött, összesített térképrendelést a részletes adatlapot kitöltve az ügyintéző elérhetőségei, a számlázási cím, a fizetési mód megadásával (átutalás vagy készpénz) e-mail-en szadeczkykt@gmail.com legkésőbb 2017. november 30-ig juttassátok el hozzá.

b. A megrendelést visszaigazolja, és az így összeállított listát elküldi a forgalmazónak. 2017. december 05-én tartandó ünnepélyes Természetbarát Tanács ülése előtt átvehető lesz a BTSSZ székhelyén (Curia utca 3.), itt lehet a rendelés árát rendezni.

Ezzel az előzetes szervezéssel biztosítani tudjuk a szövetség (egyesület) és tagszervezetei (tagjai) turistatérkép/turistakalauz igényének kedvezményes áron, azaz a javasolt (bolti) fogyasztói árhoz képest a 30% árkedvezménnyel történő kiszolgálását. A térképvásár sikeres lebonyolítása érdekében kérek minden érdekeltet, hogy a megadott határidőt legyen szíves betartani.

Újabb zöld körséta turistaút létesült a Budai-hegységben

2017. november 12., vasárnap

Örömmel értesítjük a kirándulókat, hogy a Budapesti Természetbarát Sportszövetség (továbbiakban BTSSZ) Technikai Bizottsága önkéntesek segítségével 4,2 km hosszú új Zöld körséta jelzésű turistautat létesített a Farkas-völgy környékén. A turistaút megközelíthető a Fogaskerekű vasút Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomásától a Zöld sáv jelzésű turistaútról, a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásától, a 21-es autóbusz Normafa, Gyermekvasút megállójától a Zöld sáv jelzésű turistaútról, az 59-es villamos Márton Áron téri végállomása felől a Zöld háromszög jelzésű turistaútról, és az 53-as autóbusz Mindszenty József bíboros téri végállomásától a Zöld kereszt jelzésű turistaútról.
Az új útvonal részletes leírása is megtekinthető!
A turistaút Természetvédelmi területen ill. Natúra2000-es területen halad át, ezért kérjük a kirándulókat, hogy a természetvédelmi rendszabályokat tartsák be.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2017. november 10., péntek

TSSZ” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót 2017.   II. félév következő klubnapjára, amely  2017. november  13-án hétfőn 16 órakor Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. földszinti Lovag  teremben kerül megrendezésre.
A rendezvény  Meghívója is megtekinthető. A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Festészet, költészet és zene címmel

Stancsics Erzsébet és Szántai Sándor költők, Simon N. Veronika festőművész és Enyedi Béla zenész tartanak előadást

A Klubnapon  lesz vásárlási lehetőség! A könyvek 1000 Ft/db az olajfestmények 15.000 Ft/db egységáron kaphatók!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Kegyeleti Emléktúra a Budai-hegységben

2017. november 10., péntek

A Kinizsi Természetbarát Egyesület és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága 2017. november 11-én nyílt túrákat szervez a Budapesti Turista Egyesület hősi halottainak csúcshegyi emléktáblájához.
Emlékbélyegzés  Csúcshegyi Vendégháznál, 1037 Bp., Menedékház utca 22.a-nál  11.00 órától, a megemlékezés a Budapesti TE Menedékház utcai emléktáblájánál 12:00-kor lesz.
Az Encián Emlékek túramozgalmunk és a Természetjáró Kegyeleti Túrák sorozatunk résztvevői mellett szívesen látunk más, a természetjáró múlt iránt érdeklődőt.

A megemlékezés céljából a budapesti turisták a  Menedék utca 22-t.az alábbi nyílt túrákkal közelíthetik meg.

Budapesti közlekedési hírcsokor túristáknak

2017. november 10., péntek

Lakatos András, az Ifjúsági Bizottság tagja,  nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző ezúton küldöm Önöknek  a Hármas metró felújítás elkezdése miatt  2017. november 04-től aktuális budapesti  közlekedési hírcsokrot!