Archivum 2013 április

Természetismereti túra a Gyadai tanösvényre

2013. április 24., szerda

A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2013. április 27-én szombaton  Természetismereti túrát szervez a Gyadai tanösvényre.
Találkozás:  Metró, Újpest Városkapu megálló, VOLÁN állomás 7 órakor. Táv: 10 km, Szint: 200 m.Útvonal: Katalinpuszta -Gyadai tanösvény – Erdészház – Katalinpuszta
Túravezető: Dr. Balogh István
Kedvcsinálásul tekintse meg a rendezvény zenés  meghívóját! Minden érdeklődőt várunk!

TUTI Kupa természetjáró tájékozódási verseny

2013. április 24., szerda

A Turista és Természetjáró Információs Egyesület (TUTI) 2013.  április 28-án vasárnap rendezi a Budai-hegységben a XIX. TUTI Kupa természetjáró tájékozódási versenyt. Rajt és cél: Budai-hegység Fenyőgyöngye. Jelentkezés és indítás 10-11 óra  között folyamatosan.
A további  információk a részletes kiírásban olvashatók.

Minden természetet szerető, túrázást kedvelő egyént, csapatot , közösséget és családot  vár a Rendezőség!

Buda Bércein tavaszi teljesítménytúra

2013. április 24., szerda

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Gyalogtúra és Rendezvény Bizottsága és a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2013. április 13-án hatodik alkalommal rendezi meg a Budai-hegységben a  Buda Bércein tavaszi teljesítmény túrát.
Útvonal:
137-es busz fordulója – Virágos-nyereg – Rózsika forrás – Zsiros hegy – Vörös pocsolya – Fekete fej – Szépjuhászné – Makkosmária – Normafa – János-hegy – Nagy-Hárs-hegy -Vadaskerti emlékmű – Árpád kilátó – Hármashatárhegy – Virágos-nyereg – Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház.
Táv: 49,0 km,       Szintemelkedés: 1810 m,           Szintidő: 12 óra
Nevezési díj: 1400 Ft.          MTSZ  és TTT tagoknak: 700 Ft
A túrát lehetséges rövidebb, 25km-es távon is teljesíteni!
A további  információkat a részletes kiírásban lehet elolvasni!

Természetvédelmi séta a Föld napján a Sas-hegyre

2013. április 15., hétfő
A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és az ÁPISZ SE 2013. április 20-án szombaton  a Föld napja alkalmával  Természetvédelmi sétát szervez a Sas-hegyi természetvédelmi területre.
Találkozás:  9 órakor a Széll Kálmán téren a Metró kijáratnál.
Túravezetők: Fodor Éva,  Telek György és  Szemenyei Pál
Kedv csinálásul megtekinthető a rendezvény   Zenés meghívója.

Minden érdeklődőt  szeretettel várunk!

Ingyenes alapismereti és térképolvasási oktatás

2013. április 6., szombat

A Turista és Természetjáró Információs Egyesület (TUTI) 2013.  április 11-20. között  ingyenes elméleti és gyakorlati alapismereti és térképolvasási   oktatást szervez. Oktatás helyszíne: Janikovszky Éva Általános Iskola / X. ker. Kápolna tér / Megközelítés:  a 3-as, 62-es, 28-as villamossal, vagy a 95–ös busszal /Innen 1 perc séta /. A további információk a részletes kiírásban olvashatók, illetve a TUTI Egyesületnél lehet kapni a 20/477-64-67 -es telefonon.

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Túravezetők Klubja

2013. április 2., kedd

BTSSZ “Rockenbauer Pál” Budapesti Túravezetők Klubja meghív minden túravezetőt  és túrázót a klubnapjára, amely  2013. április 15-én hétfőn 16 órakor az Budapest  V. kerület   Arany János utca 10. alatt, a  földszinti Lovag teremben kerül megrendezésre.  A klubnapon az alábbi programok lesznek:

Germanusz Gyula és a Kelet világa címmel
Dr. Kubassek János
tart előadást

A rendezvény meghívója is megtekinthető! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A változtatás jogát fenntartjuk!

Biodiverzitás – Fotópályázat

2013. április 1., hétfő

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség a Biodiverzitás programsorozat keretében Fotópályázatot szervez, amelynek keretében szeretnénk  a természet változatosságát fényképben bemutatni?!
Neked sikerült már lencsevégre kapnod egy ilyen pillanatot? Ha igen nevezz be a pályázatra!
A minimum 2,5 Mb nagyságú pályaműveket április 5-ig várjuk a biodiv.foto@gmail.com címre. A 30 legjobbat A4-es méretre kinagyítva kinyomtatjuk és április 12-én a Nyugdíjas találkozón és a május 12-i akciónapon kiállítjuk a nagyközönségnek. Az első 3 szakmai zsűri által megítélt legjobb kép jutalomban részesül!