Közlemény a túrázásokkal kapcsolatban

2020. június 13., szombat

Tisztelt Turisták!

Az MTSZ május 28-án közzétett egy körlevelet a túrázással kapcsolatban, melyben EMMI, állásfoglalását közölték velünk, hogy a természetjárás edzéstevékenység. Tehát lehet túrákat szervezni, de be kell tartani az előírásokat. Ennek az állásfoglalásnak köszönhetően, mint a Szövetség elnöke 2020. március 16-án meg hozott döntésemet, mellyel felfüggesztettem a 30 év 30 túra mozgalmunkat az enyhítések hatására

2020. június hónaptól kezdődően vissza vonom.

Folytatódhatnak az egyesületek által szervezett túrák. A kiírások megjelenthetnek a honlapunkon, hírlevelünkben és a facebook fiókunkra is feltesszük. A járvány helyzet miatti időszakban számításom szerint 16 darab túra maradt el március 16-tól – június 06-ig. Az elmaradt túrák az értékelésnél nem lesznek figyelembe véve. Az Elnökség a díjazásban szereplő számokat igazítja az új feltételhez a díjazás tárgyi feltételei nem fognak változni, melyről értesítjük a tagságot.

Jövő évben szeretném folytatni a 30 év 30 túra mozgalmat a nagy sikerre való tekintettel. Ez csak akkor valósulhat meg, ha az egyesületek, a szakosztályok és a tagság mellé ál e kezdemény folytatásához.

Kívánom minden turista társamnak, hogy élménnyel teli szép napja legyen az-az idő melyet a szabad természetben tölt. Hozza el számunkra a testi, lelki felüdülés és kikapcsolódás mindennapjait.

Matolcsi György a BTSSZ elnöke   Tel: +36/30-455-0964, e-mail: elnok@btssz.hu