Alföldi kéktúra vándorlás 2018.

2018. március 26., hétfő

Az Eötvös Loránd Természetbarát Egyesület az MTSZ és a BTSSZ közreműködésével 2018. június 29. és 2018. július 14. között Vándor tábort szervez az Alföldi Kéktúra útvonalán Sátoraljaújhelytől Berettyóújfaluig, 16 napban, amelynek részletes kiírása is megtekinthető.
A vándorlásunkon csomag szállítás kísérő autó biztosítja.  A túrát 2019-ben fejezzük be Berettyóújfalu és Szekszárd között .
A Kéktúra ilyen fajta bejárása 30 évvel ezelőtt 1988-ban kezdődött a Szent István vándorlással, amikor is 30 nap alatt teljesítettük a Keleti és a Nyugati szakaszokat, hogy Dobogókőn találkozzunk. Folytatódott 1989-ben a Dél-Dunántúli Kéktúra avató túrájának teljesítésével. Ezen két túrán kialakult magból alakult meg egyesületünk 1990-ben. Ezen időtől már csak 16 napos vándorlásokat terveztünk. Így jártuk be a egész Magyarország különböző tájegységeit és jutottunk el külföldre is. Ezen túráknál már nem minden nap keltünk útra csomagjainkkal, hanem 4 naponta váltottunk táborhelyet.

1996-ban az MTSZ felkérésére megszerveztük az akkora a megvalósítás szintjére jutott Alföldi Kéktúra avató túrájának első szakaszát 16 napban. Mivel nem jutottunk el Sátoraljaújhelyig még a következő két évben is – 1997-be és 1998-ban nyaranta – az Alföldön túráztunk. Sajnos az első három évi vándorlás után még 6 évnek kellett eltelnie, hogy ezen szép tájon is legyen egybefüggő túra útvonal és a KÉKKÖR bezáródjon vagyis összeérjen.

Kedves leendő túratársak!
Idén azért is megtisztelő számomra, hogy sikerült megszervezni és megrendezhetem ezt a vándorlást, mert ezen túra kettős ünnep számomra. Először azért, mert 1988-ban a „Fekete Bárányok” által szervezet vándorláson a Keleti szakasz túravezetője lehettem. Másodszor azért, mert Egyesületemmel részese lehettem egy másik új útvonal felavatásának és végig járásának. melyet 20 éve fejeztünk be..

Várom jelentkezéseteket, ezen a sok magasságot nem tartalmazó, de annál változatosabb arcát mutató Alföldünk megismerésére.

Üdvözlettel:  Matolcsi György az Alföldi Kéktúra vándorlás  túravezetője