Turistaút változások a Budai-hegységben Normafa-lejtő és a Jánoshegy környékén

2017. október 11., szerda

1. Turista út változások a Normafa-lejtő környékén
A BTSSZ Technikai Bizottsága értesíti a turistákat, hogy a Normafa Park kérésére a területre tervezett télisport beruházások miatt a Normafa-lejtő környéki turistautak nyomvonala megváltoztatásra került az alábbiak szerint.

a.  Zöld + jelzésű turistaút nyomvonalának módosítása:
A sípályák melletti erdőből az új nyomvonal a Normafa úton halad a Normafa út – Eötvös út kereszteződéséig, majd onnan a Magyar Zarándokút nyomvonalán halad tovább a Rétes büfé irányába. A Rétes büfé magasságában csatlakozik vissza a Zöld + eredeti nyomvonalába.

b.   Zöld sáv jelzésű turistaút nyomvonalának módosítása
A Normafa út – Eötvös út kereszteződésétől a Magyar Zarándokút nyomvonalán halad tovább a Rétes büfé irányába, majd a Rétes büfé magasságában csatlakozik vissza a Zöld sáv eredeti nyomvonalába.

2. Jelzett  turistautak vezetnek a Jánoshegyi átjáró barlanghoz

A Normafa Park kérésére a Budapesti Természetbarát Sportszövetség új turistautakat létesített a János-hegyi átjáró barlanghoz. A Piros sáv jelzésű turistaútból a János-hegyen ágazik ki a Piros barlang jelzésű turistaút, és 500 m hosszon vezet a barlang bejáratáig. A Zöld háromszög jelzésű turistaútból a Jánoshegyi útnál ágazik ki a Zöld barlang jelzésű turistaút, és 100 m hosszon vezet az átjáró barlang bejáratáig. Az útvonal változás térképe is megtekinthető!

A Jánoshegyi átjáró barlang bejárata