Archivum 2021 június

Természetjárókat, kéktúrázókat érintő menetrendi változások

2021. június 18., péntek

Tisztelt Természetbarátok!

Tájékoztatásul  közlöm a 2021. június 16-tól érvénybe lépett, a természetjárók, az aktív turizmus iránt érdeklődők, s persze a környezettudatosan közlekedni kívánók számára legfontosabb Volán és MÁV menetrendi változásokat. Fontos kiemelni, hogy pl. a bükki buszjáratok megállói közötti kreatív túraszervezéssel – autónkat Eger–Felnémeten vagy Lillafüreden hagyva – sokkal élménygazdagabb, változatosabb természetjáró programokat állíthatunk össze, mintha gépkocsinkkal a Bükki Nemzeti Park központi részében leparkolva szánnánk rá magunkat az autóhoz való visszatérés kényszere  által meghatározott útvonalú kirándulásra.

Üdvözlettel:  Berki Zoltán

2016-ban, a Föld Napján a védett természeti területek népszerűsítéséért  FM miniszteri elismerő oklevéllel kitüntetett turistatérkép/kalauz szerkesztő

Meghívó a BTSSZ közgyűlésre

2021. június 3., csütörtök

Tisztelt Tagszervezeteink!

A járványhelyzet javulása és a korlátozások feloldása lehetőséget ad június 14-től a közgyűlések megtartására, ezért szeretném a meghívóban közölt időpontban összehívni az érintetteket.

Tisztelettel meghívom minden tagszervezetünk képviselőjét  a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2021. június 24-én (csütörtök) 17:00 órakor kezdődő küldött közgyűlésére. A részletes Közgyűlési meghívó megtekinthető!
Éves rendes küldött közgyűlés helyszíne:  1053 Budapest, Curia u. 3. földszinti Kapcsos Lajosné tanácsterem.
Határozatképtelenség esetén a küldött közgyűlést azonos napirendi pontokkal 2021. június 29-én 17: 00 órai kezdettel azonos helyszínen tartjuk.
A határozatképtelenség miatt ismételten összehívott éves rendes küldött közgyűlés az eredeti napirendi pontokkal a megjelentek létszámára való tekintet nélkül határozatképes

Napirendi pontok:


1. A BTSSZ kitüntetések átadásán kívül átadásra kerül 30 év 30 túra; és a Tholt Albert kupát teljesítők díjazása.
2. BTSSZ 2020. évi sportszakmai beszámoló
3. A BTSSZ 2020. évi közhasznúsági jelentése és annak mellékletei
4. A Felügyelő Bizottság jelentése
5. A  BTSSZ  2021. évi költségvetés tervezet előterjesztése

6. Egyebek

Kérem a Tisztelt Egyesületi és Szakosztályvezetőket, hogy nézzék át a mellékelt dokumentumokat és minél nagyobb számban vegyenek részt az ülésen, hogy a meghirdetett napon határozatképes legyen a közgyűlés!

Megjelenésedre feltétlen számítunk!
Üdvözlettel: Matolcsi György a BTSSZ elnöke