Buda bércein teljesítménytúra 2021.

2021. május 3., hétfő

A BTSSZ  Gyalogtúra és Rendezvény Bizottság és a III. kerületi Természetbarát Bizottság tizennegyedik alkalommal rendezi meg a  BUDA BÉRCEIN   teljesítménytúrát. A járvány miatt hagyományos teljesítménytúrát nem tarthatunk, ezért az idei Buda bércein teljesítménytúrát  rendhagyó módon, INSTANT TÚRAKÉNT szervezzük meg.
Információk a nevezésről, teljesítésről a  részletes kírásban találhatók.

A teljesítés megkönnyítése érdekképen tekintse meg a 25 km-es táv Ellenőrző pontok listáját és az útvonal vázlatot,

valamint a 8 km-es táv ellenőrző pontok és útvonal vázlatot!

A Buda bércein teljesítménytúra  május 8-24 között bármikor teljesíthető az erdőlátogatási korlátozások figyelembe vételével.
A teljesítés igazolásait május 25-ig fogadjuk el.

A rendezők nevében sikeres teljesítménytúrázást kívánunk!

BTSSZ kitüntetések 2021.

2021. április 9., péntek

Felhívjuk a tagszervezeteink figyelmét, hogy a BTSSZ kitüntetésekre április 15-ig  kell a kitüntetési  javaslatokat a kitöltött adatlapon  megküldeni. A kitüntetéshez egy ajánló szervezet aláírása és egy támogató szervezet aláírása szükséges. E-mailben is lehetséges beszkennelve beküldeni vagy személyesen munkanapokon 10-14 óra között az irodában leadni. Amennyiben nem vagyunk bent, akkor a porta melletti postaládába is be lehet dobni.

A mellékelt linken megtekinthető a BTSSZ Kitüntetési Szabályzata, amely tartalmazza a Kitüntetési  adatlapot is kitölthető Word formátumba:
http://www.btssz.hu/wp/wp-content/feltoltes/doc/kituntetesi_szabalyzat20160216.pdf

Várjuk a kitüntetési javaslatokat!

Papp László Budapest – Sportdíjat kapott Matolcsi György

2021. március 31., szerda

A természetjárásban elért eredményeiért és azért a kiemelkedő aktivitásáért, amellyel a fővárosi sportélet fejlődését évtizedek óta segíti, Papp László Budapest – Sportdíj elismerésben részesült a Budapesti Természetjáró Sportszövetség (BTSSZ) és az Eötvös Lóránd Természetbarát Egyesület elnöke, Matolcsi György.
A díj adományozásáról a Fővárosi Közgyűlés döntött a főpolgármester előterjesztése alapján.
Tekintse meg az MTSZ honlapján a kitüntetéssel kapcsolatos híradást!

Gratulálunk a kitüntetéshez és további munkájához jó egészséget kívánunk!

Térképvásár

2021. március 30., kedd

Berki Zoltán a BTSSZ közreműködésével térképvásárt hirdet a Cartographia gondozásában megjelent 2021. évi új és egyéb térképek vásárlására.

A térképrendeléseket a 2021 . évi Turista térkép árlista alapján kell összeállítani! A térkép rendeléseket április 16-ig kell a BTSSZ-be eljuttatni.

A megrendelt térképeket Berki Zoltán behozza a BTSSZ  irodába, ahol majd át lehet venni. A megrendeléshez kérjük  a pontos adatok megadását a számla kiállításához (egyesület neve, pontos címe és adószáma).  Ezek mind megtalálhatók az árlista fejlécén. A megrendelt térképek árát átvételkor kell kifizetni itt az irodában.

MÁV április 11-i menetrend változás

2021. március 30., kedd

Berki Zoltántól kapott a szövetség az alábbi 3 MÁV vonalon történő változásról összefoglaló beszámolót. Ezek a változások az Alföldi Kék túrán és a Dél-dunántúli Kék túrán nagyban segítik a túrázást.

Az alábbi linkeken találjátok a változásokat.

1.)   https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/uj-dunantuli-osszekottetesek-es-hazai-turizmus-fellenduleset-segito

2.) https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/page/2020- 2021._evi_vasuti_menetrend_-_1._sz._modositas_-_ervenyes_2021._aprilis_11-tol.pdf

3.) https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/2020-2021-evi-belfoldi-kozforgalmu-menetrend-vonalankenti-bontasban

Gyalogtúra a Visegrádi-hegységben

2021. március 1., hétfő

Az eseménynaptárban 03.06. dátummal szereplő „Gyalogtúra a Visegrádi-hegységben” túra a rendezvénytilalom miatt szervezett keretek között elmarad. Egyénileg lehetőség van a túra teljesítésére akár március 6-án, akár március 7-én is.

Útvonal: Pomáz HÉV állomástól Kő-hegyi Menedékházig zöld sáv jelzés, Kő-hegyi Menedékháztól Szentendre HÉV állomásig sárga sáv jelzés. (12 km, szint 300 m)

Azok túráját, akik március 10-ig nevüket és a menedékháznál készült szelfit vagy csoportképet elküldik a gemeste@freemail.hu címre – amennyiben a BTSSZ kiírja az idei évi túrasorozatot – utólag be fogjuk számolni a teljesített túrák közé.

Gémes Természetjáró Egyesület

Budai Trapp téli teljesítménytúra

2021. február 7., vasárnap

A BTSSZ  Gyalogtúra és Rendezvény Bizottság és a III. kerületi Természetbarát Bizottság HUSZONKILENCEDIK alkalommal rendezi meg a  BUDAI TRAPP  téli teljesítménytúrát.
A járvány miatt hagyományos teljesítménytúrát nem tarthatunk, ezért az idei Budai Trappot rendhagyó módon, INSTANT TÚRAKÉNT szervezzük meg.

A Budai Trapp egyéni, instant túraként még a hétvégén február 26-28. között teljesíthető!

A Budai Trapp teljesítménytúra a Tholt Albert Kupa és a Budapest Kupa túrasorozatok része.

Tekintse meg a Budai Trapp téli teljesítménytúra részletes kiírását és az Ellenőrző pontok táblázatát!

A teljesítmény túra sikeres teljesítéséhez használják a hosszú táv és  a családi táv szöveges itinerjeit!

A rendezők nevében sikeres teljesítménytúrázást kívánunk!

“30 év 30 túra” értékelése és végeredménye

2021. január 27., szerda

A tavalyi évben a BTSSZ  újjá alakulásának  30 éves évfordulójának méltó megünneplésére írtuk ki a „30év 30túra” mozgalmat. A túrákat melyet az Egyesületeink adtak be megjelenítettük az Eseménynaptárunkban és a honlapunkon is.

Kiadtunk csak ezen túrákat tartalmazó kiírást és igazoló füzetet, amely 46 db egyesületek által beadott túrát tartalmazott. 2020. év január 4-én nagy bizalommal és több mint 40 turistával Máriaremeténél elkezdődött a kiírt túra útvonalak bejárása. Sajnos a Covid járvány közbeszól és csak kevesebb túrát lehetett teljesíteni.

Tekintse meg a “30 és 30 túra” elnevezésű túramozgalom részletes szöveges és táblázatos értékelését!

Rendelkezés

2021. január 10., vasárnap

Tisztelt Budapesti Turisták!   Tisztelt Egyesületi és Szakosztály vezetők!

A járványhelyzet miatt meghosszabbították a szigorítást és az így 2021. március 1-ig érvényben marad. Tehát a szövetségünk Honlapjára feltett 2021 első negyedévi túrákból a január és február hóra kiírtak nem tarthatók meg.

A meghosszabbított szigorítások betartását kérem mindenkitől, aki erre az időszakra a szövetségünk felé túrát adott be eseménynaptárunkba az essen, a hét bármely napjára, azt nem lehet megtartani. Ezen időszakban hírlevélben és más elérhetőségünkön sem tesszük nyilvánosan közre semmilyen túrakiírást.

A túrázás nincs megtiltva, de csak egyénileg lehetséges és maximum 10 fő mehet.

Az Eseménynaptárban szereplő januári Klubnapot sem tarthatjuk meg sem a Curia utcában sem az „Arany 10” Művelődési Házban.

Kérek mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat és vigyázzon saját és mások egészségére a maszk viselésének betartásával.

Szeretném, ha vége lesz ennek a vészterhes időszaknak, akkor közös erővel ott folytathassuk, ahol abbahagytuk, hogy a szabad mezőkön, erdőkben és a ragyogó napsütéses időben történő gondtalan túrázás élményét újra átérezhessük.

Sporttársi üdvözlettel: Matolcsi György a BTSSZ elnöke

BUÉK! 2021.

2020. december 31., csütörtök

Kedves Honlap olvasóink,  BTSSZ tagszervezeteink és Turista tagságunk!

A Szövetségünk Elnöksége nevében kívánok mindenkinek

TÚRÁZÁSBAN  ÉS EGÉSZSÉGBEN GAZDAG

BOLDOG ÚJÉVET

Matolcsi György

a BTSSZ elnöke