Zoltay Gyula emléktúra (XVI. kerület)

Emlékoszlop állítás Természetbarát szakosztályunk a 90-es évek végén alakult. Talán fiatalnak tűnik, de mégsem az. A tagok többsége évekkel ezelőtt, egy azóta már megszűnt szakosztály szervezésében járta országunk útjait. Ez a múlt adta az ötletet, hogy új keretek között ugyan, de a régi kedvvel, és a barátokkal közösen töltsük el szabadidőnket.Emlékoszlop állítás Úgy gondoltuk akkor, első túránkat azok emlékére is szervezzük, akik már nem lehetnek közöttünk. Egy kedves társunk néhány hónappal azelőtt távozott közülünk, róla neveztük el emléktúránkat. Mostanra már hagyomány, hogy minden tavasszal megrendezzük a “Zoltay Gyula emléktúrát”, amely Gyula “bácsi” egyik kedvenc útvonalán halad, a Kopár csárdától az Iluska forrásig és onnét Pilisszántóig a “piroson”. Ezen a túrán a Vörös-hegy csúcsán mindig szentelünk néhány percet, és ejtünk pár szót azokról, akiknek lába már nem hagyhat nyomot a túristautakon.

Szakosztályunk persze azóta új tagokkal is bővült, ők nem ismerték, nem ismerhették elődeinket, akiknek a tiszteletére minden évben ezt az útvonalat járjuk, de az új kalandoknak, élményeknek már ők is részesei, így tovább él a hagyomány.

Megemlékezésül felállítottunk egy oszlopot a Vörös-hegyen, ami számunkra nemcsak elődeink tiszteletéről szól, hanem arról is, hogy örülünk az együtt töltött időnek és számtalan élményt őrzünk szívünkben.

Naplás Természetbarát Szakosztály Cinkota

– vissza –